gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2008-06-16 11:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja ļaunums tiek vērtēts ar kvantitatīvu mērauklu balansa uzturēšanai starp to un labo, tad to nosaka atbilstoši ciešanām, ko tas sagādājis, nevis nolūkiem, kuru dēļ tas ticis darīts. Sausi un matemātiski. Bez visādiem tur ''bet es uzskatu, ka geji ir netikli'' tāpēc man ir morālas tiesības tiem likt ciest. Un es līdz ar to nebūšu uzskatāms par par ļaunu, jo kaut kādā beigtu žīdu uzrakstītā lubenē tā rakstīts.

Nolūks nemēdz būt ļauns, tikai sekas.

Morāles nav, tikai ciešanas.

Pujātam būs pamatīgs abloms.

ROFL


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Mana viedokļa trešais viedoklis
[info]artizar
2008-06-16 16:18 (saite)
Morālei jau arī nav jābūt labai un ne visas ciešanas ir ļaunums un arī otrādi.
Vispār jau nav vērts īsti pretnosacīt un likt vienā asī ciešanas un morāli. Morāle jau ir tikai noteikti sociālās uzvedības kritēriji, kas definē normu, bet norma ir sabiedrības būtības pamatā. Savukārt ciešanas ir individuāls pārdzīvojums. Teiksim, pedofīls, kuru nosoda morāle (un arī likums), cieš, ja viņu plebeji sākumā nomētā ar kakām un tad likums ieliek obezjaņikā.
Un arī sakrāli apdolbītajam Pujātam ir savi iemesli, pamati un vieta visā šajā Spēlītē un šāds abloms viņam diez vai izdosies.
Un ir ļauni nolūki, kuru ļaunumu tomēr nosaka tā pati morāle. Teiksim, kristīgās civilizācijas galvenais morālais imperatīvs ir, ka nogalināšana ir ļaunums. Šāds aizliegums nogalināt un cieņa pret dzīvību ir rietumu morāles pamatā. Tāpēc jebkurš nolūks kādu likvidēt ir ļauns nolūks. Pat tad, ja tam ir cits morāls attaisnojums. Nereti pat šis morālais attaisnojums, līdz ar asinīm kļūst amorāls. Teiksim, pirmsotrākara Eiropā žīdu apspiešana, antisemītiskas izdarības un pat valsts politika nebija nekas nosodāms. Pietika nacistiem cik tur tos miljonus iztvaicēt gāzē, lai antisemītisms kļūtu amorāls.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2008-06-16 19:03 (saite)
Jā jā, viss korekti. Es tikai te mēģinu noformulēt kā darbojas šis labā/ļaunā, tumsas/gaismas mehānisms. Dualitāte, kuru daudzi cilvēki saprot ''privratno'', domājot, ka viņu darbības no šī mūžīgā Temīdas svara redzespunkta tiek vērētas pēc to nodoma, nevis sekām.

Cilvēki paši sev rada elli labu nodomu vadīts. Tā vietā viņi no tā varētu izvairīties (ne pilnībā), piestrādājot pie šo lieko ciešanu nesagādāšanas.

Visādi Pujāti hujāti, vietējie urrāpatrioti, svešie urrāpatrioti, rasisti, antisemīti, mežonīgie kapitālisti un citi radījumi paši to neapzinoties kalpo par ogļu piemetējiem ''elles'' mašinērijā.

Pujātu pieminēju tikai tāpēc, ka viņa gadījums ir vareni ironisks. Cilēks, kas sprediķo par grēku nožēlu, kas palīdzēs sasniegt mūžīgo laimi vienotībā ar Dievu, pats dara diametrāli pretējo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artizar
2008-06-17 10:30 (saite)
Nezinu, man vairāk vai mazāk ir pofigs par pujātoskiniem. Viņu ellītes nav manas ellītes, bet nopietni sapņot par sterili apgarotajām Saules pilsētām, kur visi vazājas baltos paltrakos un sauli starp acīm, ir naivi. Elles mašinērija ir un paliek un ikviens tur met klāt savas oglītes. Kurš mazāk, kurš vairāk. Bet jautājums šeit ir tīri individuāls katram cilvēkam - cik dziļi brist darvas purvā un cik nopietni uztvert to ogļu mētāšanu un vizināšanos elles vilcieniņā.
Patiesībā šķiet, ka skiniem, karojošiem katoļiem, islāma fundamentālistiem, rasistiem un citādi iepistiem ir sava vieta visā šajā karuselī. Ja mēs izspēlējam kādu reliģisku koncepciju, tad varētu teikt, ka dēmonu apsēsto ļaunuma kalpu misija ir pasargāt pasauli no iznīcības, kas notiktu gadījumā, ja ļaunums tiktu iznīcināts, pasaulē piebriestu ar garīgo enerģiju, kas sadalītu matēriju un visums atkal kļūtu par tukšumu, kurā lidinātos svētais gars.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2008-06-17 11:28 (saite)
Heh. Laikam esam nonākuši pie līdzīgiem uzskatiem. Manu konceptuālo ekskrementu var sīkāk iesmeķēt šeit:
http://ankh.id.lv/viewtopic.php?t=9710&sid=d5d33426b414a6ff417e4d80e2d9edca

Naļivaj!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artizar
2008-06-17 11:54 (saite)
Sākumā izlasīju - Tukšās kultūras portāls un pat nedaudz apjūsmojos. Bet izrādās, ka atkal gōti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2008-06-17 12:01 (saite)
Yeah, well. Latvijas interneta vide sucks a izkakāt no galvas sev nevajadzīgās domas (kamēr tās nav spujušas un nesāk smirdēt) ārzemēs prasa piespiešanos valodas dēļ.

Anyway, pats biji kaukāds metaļuga senāk, takšo nekizģi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artizar
2008-06-17 12:21 (saite)
Nē, tas jau nebija domāts kā kaut kā noliegums. Drīzāk vilšanās. "Tukšās kultūras portāls" - he he. United States of Nothing un tādā garā.
Gōtiem jau nav ne vainas. Teātris un visādas šādas subkulturālās spēlītes jau nav nekas tāds, ko es noliegtu. Reizēm tikai grūti pieņemt cilvēkus, kuriem šāda spēle ir nevis spēle, bet bezmaz būtība. Man reizēm šķiet, ka tā ir tāda smalka sazvērestība, kad apkārt visi tēlo muļķus, tu kā idiots nepārtraukti sašusti par šo muļķīgumu, bet viņi patiesībā smejas par tavu idiotisko sašutumu pret tukšām maskām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?