gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-01-11 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labs neliels jūtūbiņš, kurā neitrāli kopsavilkts interesantums ar muh elienz civilizāciju arhitektūras attīstību un kas netiek pienācīgi apzelēts "officiālajā" vēsturē


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-01-13 19:58 (saite)
Visdrīzāk, ka šīs struktūras prosta izturēja test-of-time aiz savas monumentālās noturības.
Jebkurā gadījumā, tas viss ir debates punkts. Mana problēma ir tieši šādas debates trūkums un pōza, ka ir kaut kas establišēti pierādīts, lai gan nav. Protams, līdz ko uz to tiek norādīts, norādītājam piekar 'eilieņu' birku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-13 20:09 (saite)
Nēnu ja viss ar vēsturi būtu skaidrs, tad vēsturnieki vnk varētu iet mājās un šī zinātnes nozare beigtos. Nav viss skaidrs. Piemēram no kurienes radās/ kādā sakarā ar citām valodām ir šumeru valoda. Un tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-13 20:36 (saite)
Vai arī dažādu tautu šārētās mitoloģijas nepietiekama piesaistīšana vēsturei. "Mīti" jāuztver kā atsauces uz ko sen notikušu, nevis pasakas pieaugušajiem, kā tagad populāri mācīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-13 20:42 (saite)
Nu to jau dara. Hrestomātiski piemēri - Troja un Mīnoja pils ``labirints``, abus uzraka, Šlīmanis un Evanss. Tad ``vispasaules plūdi`` - visticamāk, Santorini vulkāna sprādziens => cunami, kuru piekrastes iedzīvotāji tā arī redzēja- kā globālus plūdus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?