gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-07-10 22:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tiem, kas bez komunizma sapņo arī par visas pasaules elektri.. oi robotizāciju - vai kāds ir padomājis kas notiks ar cilvēku tipu, kam primārais iedzimtais talants ir kaut ko taisīt ar rokām un par to domāt? Vai tā robotizācija vienlaikus iezīmēs utopiju, kur visi varēs atļauties nekur nestrādāt, izņemot savā hobijiskajā mājas darbnīciņā? Kas un kādā veidā finansēs robotu nepārtrauktu darbību?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-07-13 00:32 (saite)
Tātd tu priekrīti tajā, ka roboti ne sūda nevarēs no tā, ko spēj tavs aukstais kolbu tiurinošais entelekts. Tad vai vispār starp mums ir domstarpības šajā tēmā?
Poirmkārt AI mūsu dzīves laikā nespēs pa lielam ne sūda daļu no tā ko protam mēs. Otrkārt, pat ja spētu, nahjam? Kāpēc jāpārbīda mūsu personīgās profesijas uz kaut kādu Universālo Profesionāli, tajā pašā laikā pašiem kļūstot par tā apkalpotājiem. Kā keksiem kas uzliek obejktu uz CNC plarformas un noslauka no tā putekļus. Gribi tādu darbu? Jo nahuj tādi vidēja ranga ķīmiķi, ja mašīna to izdarīs 500 reiz ātrāk un efektīvāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2019-07-13 11:17 (saite)
Vienīgā reālā domstarpība par to "nahujam". Es tiešām nesaskatu kaut ko inherenti sliktu tajā, ka daļu profesiju eventuāli varēs robotizēt. Tas nav sevišķi traģiskāk par "tante Oļa tagad raud, jo viņu aizvietojis slaucamais aparāts" vai "suka traktors atņēma zirdziņam darbu". Kaut kādi emocionālie argumenti par dvēseli izsūcošajiem darbiem un dzīves piepildīšanu ir visai naivi - būsim reāli, pelnīt iztiku, darot to, kas tev pašam sagādā prieku, ir baigā veiksme, nevis garantēts variants. Lielākajai daļai diemžēl nākas sakost zobus un darīt to, ko vajag. Tu taču nedomā, ka lielveikalos preču pīkstināšana pie kases, vai n stundu dirnēšana kaut kāda objekta apsarga būdā ir tur iesaistīto ļaužu dzīves mērķis, vai ne?

Tas, ka darbā pieņem to darbinieku, kurš labāk spēj veikt darba uzdevumus par tādām pašām izmaksām, ir normāli. Neredzu iemeslu, kāpēc lai tas piepeši nebūtu normāli, ja "labākais darbinieks" sastāv no bleķa un mikroshēmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-13 15:11 (saite)
Fair enough.
Man vnk ir aizdomas, ka robotizācija veicinās ar vien lielāku šīs civilizācijas slīkšanu masveida mentālā depresijā un apātijā (ko jau tagad redzam advancētajos Rietumos), jo šaubos, ka cilvēciskotas vides iztrūkums ikdienā tiks aizvietots ar kaut kādu zaibis alternatīvu narkatu. Imo mēs prosta iesim matrixa virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?