gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-01-22 00:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ditto


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-01-25 23:17 (saite)
Es atsaucos uz beigtiem mistiķiem, tāpēc, ka viņiem labāk izdevies izskaidrot to, ko es *zinu*, bet neprotu izskaidrot. Arī viņi švaki skaidro, jo ir lietas, kas nav diskursīvi skaidrojamas, bet tomēr labāk nekā es uz savu roku, jo ir daudz gudrāki par mani. Es viņus citēju, jo tas var atvieglot jums sapratni no kurienes eju.

Jūs, manteriālisti/nominālisti esat ieciklējušies uz jēdzienu "nodemonstrēt", tajā pašā laikā ar demonstrāciju saprotot ļoti šauru realitātes parsēšanas metodi - uzskaitīt redzamo kaut kādās arbitrārās vienībās, takosonos etc. Šī metode der daudzām praktiskām štellēm, amatniecībā īpaši. Bet tas neiet tālāk par šo kvantitatīvo un telpiski deirectional aprakstu. Kur beidzas telpa un laiks, aka, idejas, domas, izpratne, tur bloks. Zinātniskā metode atduras pret sienu. Bet tā kā metafiziskais mūsdienu zeitgeistā tiek noliegts uz politiskas bāzes, tad nākas izdomāt atrunas. "Ja kaut ko nevar redzēt/izskaitļot, tad tas neeksistē" vai "ok, tas eksistē, bet tikai subjektīvi, jo random šūnas un neoroni tā slikās".

Es vienkārši neredzu kā šāda sekla filazofija savietojama ar visu realitātē pieredzamo šitu un likumsakarībām, kas ir viegli redzamas pat cerebrāli napdāvinātam plebam, bet pilnīgi iet secen zinātnes institūtu uzmanībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2019-01-26 00:14 (saite)
Nu, tev liekas ka tās ir atrunas, es teiktu ka vnk fakta konstatēšana. Jā, esmu "ieciklējies" uz show don't tell jo tā ir vienīgā realitātes "parsēšana" kas nav kaut kur tev dziļi privāti iekšā un kas praksē tāpat nav atšķirama no subjektīvajiem fīlingiem pat ja tur reāli ir kāda atšķirība.

Es esmu par pieiešanu realitātei kā sekcijai -- ja tu vari to uzšķērst un paskatīties vēderā, tad vismaz vari būt kcik drošs ka tas tur tiešām ir, pat ja iekšā ir tikai sūdi. Ja man stāsta ka līķis ir pēc trim dienām triumfējoši augšāmcēlies un sekciju tāpēc nav kam taisīt, tad man vnk nesanāk dziedāt oziannas, man sanāk tikai skeptiski smīkņāt un šūpot galvu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?