gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-12-06 14:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gari, bet interesanti par Rietumu nākotni (ticams scenārijs). Embeds nestrādā, komenti nestrādā, ieikumi nestrādā, kanālam nav saites - brīnos kāpēc nav vienkārši izdzēsts.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-12-06 23:13 (saite)
"Tas principā nav nepareizi, bet tik un tā radikāļu ausīs izklausīsies pēc komunisma."

Šajā gadījumā vienīgie radikāļi būtu Rotčaildi&CO, pret kuriem imo lielas līdzjūtībās nav ne labējā ne kreisējā grasroots flangā. Problēma ir tā, ka šie radikāļi ir šī brīža de facto aristokrātija/valdnieki un nebūt nevēlas iet uz kompromisiem ar kaut kādiem parastajiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2018-12-06 23:19 (saite)
Jā, piekrītu.

Taču, ja skatās uz sofisma pilno retoriku "America means American Dream. I made it and now I'm rich. And you want to tax me for doing what America is for?", tad nodoklis visiem, kam, piemēram, kontā ir vairāk par tik un tik miljoniem, var tikt nesaprasts.

Un -

"
The French government will consider reintroducing taxes on the most wealthy in what is seen as a further measure to appease the gilets jaunesprotesters threatening to destabilise Emmanuel Macron’s presidency.

Lifting part of the impôt de solidarité sur la fortune (ISF, solidarity tax on wealth) was a pillar of Macron’s election campaign and one of the first fiscal measures he implemented on taking power in May 2017, leading to his nickname “president of the rich”.

https://www.theguardian.com/world/2...anges-gilets-jaunes-protests-president-macron

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-12-07 00:57 (saite)
Ir jau tomēr atsķirība taksēt produktīvu ražotni ar labu peļņu vai nekustamo īpašumu, kas netiek lietots nekam citam kā rentes farmingam. Pirmajam nevajag progresīvo nodokli un varbūt pat jādod atvieglojumi. Nevajag jau uzreiz 'fsjo poģeļiķ' režīmā.

Tāpat vajag noliegt jebādus pabalstus nestrādājošiem iebraucējiem. Uzreiz apsīks "bēgļu" plūsma.
Ļoti daudz ko var darīt racionāli, bet šorbīd jau neiet runa, ka nevar izdomāt labās idejas, bet nav iespējams tās iemiesot bez vismaz soft revolūcijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?