gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-10-08 00:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Samērā balansēta un interesanta intervija Jēlas univerā ar (((Pozneru))). Man viņš vienmēr patika kā pundits krievu televīzijās vēl tad, kad biju totāls liberasts savos +/-20 gados un liekas, ka viņš nav ideologs, bet tiešām godīgs kekss, kura viedoklis balstīts realitātē un pieredzē, nevis propagandas mēmos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2018-10-08 20:40 (saite)
Viņa intervijas patīkami klausīties, BET kaut šeit viņš sevi pozicionē, kā neitrālu vērotāju, tas tā, manuprāt, nav, jo:
1. Ja cilvēkam mūsdienu krievijā atļauj strādāt ar daudzmiljonu publiku, viņš 100% strādā valdības labā, ko viņš pats arī teica šajā video,
2. Viņš visu vainu uzveļ ASV un NATO, nekādā veidā pat nepieminot Austrumeiropas valstu tiesības pašām izvēlēties kur stāties, ar ko sadarboties, kas principā jau uzskatāms par krievu šovinismu un imperiālismu un daļu no krievu propogandas,
3. Viņš saka: jā, krievijas dara sliktas lietas, bet nu un, visi taču tā dara. Kas novied pie - ļaujiet viņiem darīt visu, ko vien viņi grib, kamēr nemet atombumbas.
4. Biedē ar atomkaru. Veca plate.
5. Visu laiku piemin Gorbačovu, kā pielīdzinājumu putinam, tikai der atcerēties, ka Gorbija laikā psrs bankrotēja, iekrita dziļā nabadzībā, lūdz un saņēma humanitāro palīdzību no ASV un šo humanitāro palīdzību Pēterpilī zaga mēra vietnieks Putins, kā arī bīdīja "biznesu" ar org.noziedzību un prihvatizēja visu, kam tika klāt, kamēr Gorbijs un Pozners centās uzlabot nu jau Krievijas un ASV attiecības, rūpējās, lai krievi nenomirtu badā, neiztirgotu atomieročus kam pagadās.
6. Apelē pie amerikāņiem parastajiem, lai tie ietekmētu savu valdību un noņemtu sankcijas no krievijas vadības, jo izrādās, ka sakcijas darbojas labi.
7. Cenšas novērst uzmanību no svarīgajām lietām uz to, kas vismaz agrāk, cilvēkiem krievijā patika - augstākās sabiedrības kultūra.
8. Kā kopējo ienaidnieku, sliktajās ASV-krievijas attiecībās pozicionē mēdiju korporatīvo cenzūru, nevis krievijas izteikti agresīvo uzvedību pret kaimiņvalstīm un militāri-materiālo atbalstu Asadam Sīrijā.
9. Jautājumā par Ukrainu, bīda izteikti Putina viedokli par kompromisu - mēs aizejam no Donbasa, jūs neuzņemat Ukrainu NATO. Mīts, par ASV īpašo lomu Ukrainas virzībā uz Rietumiem, par Krimu, kā tradicionāli krievu teritoriju. Principā maiņa - Krima pret Donbasu, abas, Ukrainas teritorija.
10. Lai izbeigtu karu, jāsāk runāt cilvēkiem. Ar domu cilvēki savām valdībām pieprasa izbeigt karu, bet šāda sistēma darbojas tikai Rietumos, kur IR demokrātija, kur cilvēku viedoklim IR nozīme. Krievijā NAV demokrātijas un nozīme tikai Putina+ pietuvināto oligarhu vajadzībām, līdz brīdim, kad cars tiek gāzts, tādā, vai savādākā veidā. Pēc būtības - jūs savām valdībām pieprasāt vienoties ar mūsu caru, jo mūsu caram var izveidoties revolūcija no jūsu sankcijām.
11. Armēnietes jautājums izklausījās gluži kā no padomju laikiem - redz cik labi sanāca tur, kā jūs domājat, kā mūsu vadoņa gaišais tēls to panāca.
12. Skripaļa indēšanu uzveļ britiem, bez pierādījumiem, kā sazvērestības teoriju, bet doma ir izskanējusi.

Kopumā onkulis spēlē labo, aizvainoto krievu, lai pamatotu Putina savārītos sūdus visā pasaulē, lai iepotētu amerikāņiem vainas apziņu arī par šitiem nabadziņiem. Pasākuma laikā izskatās ļoti nervozs.
Kriminālajiem ir tāds termins - ļečit(ārstēt), reizēs kad esi savārījis sūdus un kāds, kurš var atņemt, piekaut, iesēdināt pieķēris šo tipiņu, tiek mēģināts viņu saārstēt stāstot jebko, lai šajā brīdī tiktu vaļā no atbildības. Tālāk seko termins - razvestji lohov(apčakarēt muļķus).

KGB(FSB) ir dažādu jomu speciālisti, šim ļoti labi padodas pūderēt smadzenes akadēmiski izglītotai auditorijai. Kaut Pozners saka, ka nav Putina piekritējs, tomēr realitātē 100% bīda viņa vajadzības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-10-09 00:56 (saite)
Jā, protams, daudz taisnības visā šajā un skaidrs, ka Pozners uzstājas no Krievijas pozīcijām, tiesa visdrīzāk pauž paša viedokli, nevis pilda pavēles no Centra. Par dažām lietām viņam tomēr ir taisnība. Rietumu prese ir kļuvusi par tādu pašu vēzi kā sovoka laika propagandūras un tā koordinācijā ar savu valstu politiķiem nodarbojas ar bubuļa manufaktūrēšanu, lai novērstu sabiedrības uzmanību no nelietībām un nodevīgām politikām, ko veic pašu valstīs. Skripaļa farss tik tiešām smird pēc ļoti neveikla false flag opa, ja vien mēs neiedomājamies, ka Krievija spēlē kādu 5d šahu, kurā operācijas tizlums nes kādu labumu. I mīn, tiešā, kāpēc viņi viņu nenovāca, kamēr viņš bija Krievijā, bet pasūtīja tizlu hitu no kaut kādiem homoseksuāliem vicina un morgunova ar sub 80 IQ un kā viņiem izdevās pašiem nenoindēties ar to novičoku etc.?
Redz, ja šobrīd nebūtu tāds klimats Rietumu informācijas telpā kāds tas ir, es vairāk uzticētos Rietumu presei/politiķiem, bet šobrīd viņi spēlē diezgan neveikli sovoka stila kampaņošanu. Visas tās pasakas par to kā krievu hakeri uzlauza ASV vēlēšanas, kā Putins un Tramps sūkā viens otra pimpi, kā Ungārijā vai Polijā atdzimst fašisms, jo viņi nolikuši šlakbaumu visādiem sorosiem un atsakās atdod savu suverenitāti eirokomunistiem Briselē un Berlīnā - tas viss rada 100% neuzticību. Lai apdirstu Krieviju pietiek ar patiesību, nevajag būvēt nekādus aukstā kara false naratīvus.

Otra lieta, kas arī ir pilnīga tiesa, ir fakts, ka ASV ir vainojama pie ļoti daudziem sūdiem, tajā skaitā tādiem, kas negatīvi ietekmē Eiropu. Protams, mums daudz vairāk piš kā krievi apietas ar saviem kaimiņiem, jo it's close to home, kamēr amerikāņi neokoenu pastāvīgais "demokrātijas imports ar bumbu palīdzību" ir it kā po, jo tie jau kaut kādi netīri arābi ar saviem diktatoriem. Nemaina faktu, ka visi terorismi, bēgļu krīzes etc. ir ASV/Izraēlas kumēdiņu sekas un par to viņi ir pelnījuši pamatīgu publisku pērienu.

Par to ka Krima lielāko vēstures daļu ir bijusi Krievijā arī nav gluži mīts, bet tas neattaisno šāda veida kariņus. Paši vainīgi, ka savā laikā atdeva.

Vobšem pasaulei būtu stipri labāk gan bez Krievijas gan ASV, vai vismaz lai viņi abi sēdētu pašizolāciju un nebāztu nekur degunu, bet reālpolitika diemžēl tā nestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2018-10-10 21:28 (saite)
Redzi, Tavs sākotnējais apgalvojums ka Pozners nav ideologs un godīgs. Mans daudzpunktu izvērtējums manuprāt pierāda ka šis kundziņš uzskatāms par krievu šovinisma ideologu noteiktai publikai (jo ar tādu viņš māk, apmācīts(?) strādāt). Neapšaubu viņa inteliģenci, kulturālumu, manieres - norādu, ka šis cilvēks runā sūdu, kas paredzēts ļoti konkrētai publikai, konkrētam mērķim, Huilo+bandas interesēs.

Krima ir Ukraina, ASV nav vienlīdzīga ar Krieviju pārāk daudzos parametros, lai abas nostādītu vienā rindā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-10-10 21:35 (saite)
Tu ņem vērā, ka Pozners ir (((Pozners)))) un tas nav maszvarīgi. Intelektuālie žīdi mūsdienu krievijā ir "pariah dogs". Poznera ieskats imo ir ļoti atdevīgs, jo viņš ir super-experienced guy, kas strādājis sovoka mēdijos, krievijas medijos un Rietumu medijos. Viņš ir labs eksperts kā mediji manipulē gan vienā gan otrā pusē. Pat ja viņam ir pro raša bias, viņš ir viens no retajiem, ka pasaka lietas patiesi imo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2018-10-10 23:14 (saite)
Viņa vēsturiskie nopelni automātiski zaudē vērtību, ja viņš bīda krievu šovinistu propogandu apkalpojot Huilo+bandas vajadzības, lai cik smalki to darītu. Tā teikt - vēsturīgais ienesīgums negarantē turpmākos ienākumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-10-11 06:42 (saite)
Tu laikam esi vēl ļoti jauniņš, tāpēc piedodu.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2018-10-11 22:19 (saite)
Dr.JP sarunā ar Pozneru neļautu viņam šādi smalki dzīt propogandu, kaut Dr.JP jaunāks par (((Pozneru))) :).

Akla sekošana autoritātēm vienmēr noved pie sliktām beigām, sekošana senai autoritātei, kas pilda noziedznieku gribu, pilnīgi droši radīs nevēlamu rezultātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-10-12 00:36 (saite)
Es nesekoju viņam "akli". Es labi zinu kas ir Pozners.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2018-10-12 16:50 (saite)
Ja zini, ka Pozners prokrievisks propogandists, rodas jautajums. Kāpēc viņu atbalsti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-10-13 14:48 (saite)
Viņš nav propagandists, drīzāk patriots, kas ir uzteicami, ņemot vērā viņa žīdisko izcelsmi.
Un ko nozīmē atbalstu? Ja cilvēks sakarīgs un runā sakarīgs lietas, tad es to atzīstu neatkarīgi kādu pusi tas sliecas atbalstīt. Mūsdienās Rietumos ir tik pat daudz propagandas un melu kā sovoka laika Krievijā un Pozners pastrādājis visos attiecīgajos medijos. Domāju, ka viņa viedoklim var puslīdz uzticēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2018-10-08 22:26 (saite)
man ir pilnīgi otrādi, kādreiz uzskatīju šito tipu par žurnālistu, bet tagad skaidrs ka labas manieres ir tikai labas manieres un tevi par respectable automātiski nepataisa

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]batou
2018-10-08 22:28 (saite)
bet viņs protams ir "normālakais" (cik nu tas ir iespējams) no PBK punditiem. still - polished shit and all that

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-10-09 00:57 (saite)
Welp, gaidīt no visiem Krievijā dzīvojošajiem 100% kopīpeistot Rietumu mediju naratīvu nav nedz reālistiski, nedz kas labs. Atkārtot Rietumu bullšitu ir tik pat stulbi kā rečitēt Kremļa naratīvus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?