gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-06-17 12:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet smieklīgi, ka neraugoties uz to, ka Freids skaitās akadēmiski diskreditēts un viņa ārstniecības metodes neefektīvas, viena no viņa serdes tēzēm 'tev jāpieņem sevi kāds esi' ir totāli pārmākusi visu liberālo Rietumu sfēru. Vienalga kāds sūda brālis vai māsa tu esi, tev un apkārtējiem jāpieņem tevi un nedo dies kādi bigoti tevi netolerē. Nost ar tādiem. Nē, Tu neesi riebeklis, visi citi ir. Man būtu baigi ērti dzīvot ar tādu apziņu, ja tiešām tai ticētu. Dusmoties uz visiem tiem nosodītājiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2018-06-17 13:53 (saite)
Hmm, šķiet, esi nedaudz pārpratis šo viņa atziņu. Viņš runā par to, ka jāpieņem sevi, lai arī kāds tu nebūtu as in, ja esi ar neglītu viepli, tad tev, komunicējot ar citiem, nevajag vislaik uztraukties un domāt par to, ka tev ir neglīts vieplis, utt.

Protams, ka cilvēks var būt sūda brālis un kaitnieks, taču Freids nerunāja par šādiem gadījumiem - galvenais akcents ir uz triviālām "man nepatīk X lieta manī, kas tādējādi man liedz to un to, jo nepārtraukti domāju par savu X lietu".

Brīžiem nesaprotu, vai tu šādos gadījumos āksties, vai tas ir domāts nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-06-17 14:11 (saite)
Pieļauju, ka Freids savā izpratnē nevēlējās ko sliktu. Varbūt tā pat kā Markss, bija krietnu motīvu vadīts, bet smagi kļūdījās. Labzinīgs cilvēks, kas vienkārši aizšāva kreizi. To pašu noteikti nevar teikt par mūsdienu sjw tipiem, diagabikšiem u.c. smagi indoktrinētiem/neirotiskiem tipāžiem, kas izmanto situāciju, kad viņu histērijas tiek tolerētas. Freida tipa ierosinājumus viņi vienkārši trivializē līdz "sin joyfully". Varbūt tev taisnība, ka paša Freida galvā tik profāna doma nebija, bet tas tika tā iztulkots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?