gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-28 22:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Itālijā labi parādās, ka eiroskeptiķu kandidāti, pat ar milzīgu vēlētāju mandātu, tiks vākti nost par katru cenu un jebkuriem paņēmieniem. Tas tikai vēlreiz apstiprina, ka pa labam īsti nav vērts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-05-29 01:20 (saite)
Ja vēl bēgļu krīze neparādīja ES īsto seju, un ja vēl ākstīšanās ap Marksa jubilejas atzīmēšanu/neatzīmēšanu vēl tā, tad nu Itālijas gadījumā ir jābūt absolūtam idiotam vai gluži ļaunam cilvēkam, lai nepamanītu, ka ar ES ir pavisam bēdīgi. Padomā, Itālija, daudzmiljonu valsts, viena no ES dibinātājvalstīm, viens no vēsturiskās Eiropas stūrakmeņiem (pēc Kārļa Lielā nāves viņa valdījumi sašķēlās roughly Francijā, Vācijā un Itālijā) - ja PAT Itālija n e d r ī k s t būt suverēna (ko citkārt varēja saprast Grieķijas gadījumā), tad kur nu vēl tālāk. Nav vairs pat runas vienkārši par ES, runa ir par neapstrīdētu vācu hegemoniju kontinentā. Te reakcija var būt tikai viena - invocēt vēsturiskās pretošanās tiesības pret tirāniju.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2018-05-29 21:32 (saite)
Nesen tieši gadījās pabūt Romā uz pāris dienām un tā kā tas bija mans pirmais brauciens uz Itāliju, tas bija liels kultūras šoks.

Pirmais iespaids, ka visi smēķē jau pie lidostas durvīm. Pat Latvijā godīgi ievēro tos 10 vai cik metrus. Pēc tam ļoti izcēlās prostitūtas vakaros uz galvenajām ielām. Nomāca arī milzīgie pūļi un uzbāzīgie krievu gidi itin visur un ubagi ar bērniem, kas dežūrē pie stacijām un pieprasa 1€ par it kā palīdzību biļetes nopirkšanā.

Pozitīvais bija jaukie laika apstākļi, lielisks ēdiens, dzeramnaudas netiek prasītas, tā ka viss ir godīgi. Ir redzams, ka itāļi ir jauki un profesionāli cilvēki, bet ar savu raksturu un kultūru. Viņu politikā degunu nebāžu, bet dzirdēts, ka tajā ir liela korupcija.

Tomēr šobrīd pat kreisi orientētie (kā Guardian raksta) atzīst, ka eirozonas politika viņiem rada vairāk problēmas nekā labuma. Jā, viņiem patika taisīt inflāciju un devalvēt valūtu, bet tas viņiem strādāja un bija laba izaugsme līdz pat eiro ieviešanai. Nu tāds ir dienvidnieku raksturs, kāpēc to mainīt? Bet amata kandidāta noraidīšanu par eiro skepticismu tiešām izskatās pēc tā, ka Briselei (vai Vācijai) tā vajag un viss, nekādu iebildumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-29 21:41 (saite)
Šis ir tas raksts par eiro bankrotu Itālijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-05-29 22:13 (saite)
Un vēl viņiem vajag kuģus ar nēģeriem no Lībijas krastiem. Junkers teica par valstīm, kas atsakās no nabadziņu uzņemšanas, ka "We will make them understand". P, much mafiozō tipa leksikons.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-05-29 23:39 (saite)
Taisnības labad gan jāpiebilst, ka pašu itāļu mafija arī tīri labi pelnot no āfrikāņu zvejošanas un nogādāšanas Eiropā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-30 00:03 (saite)
Tāpēc jau visi saka, ka itāļiem vispār ne par ko nevar uzticēties. Pati viņiem pašiem ir šāds paškritisks humors.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?