gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-01-28 21:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
It is news if a white kid shoots someone at school. Blacks or Hispanic? It's like a car accident, i.e. not even covered by the local news, let alone national news.

The funny thing is, here in the US, when the story first hits the news and race is not known, it is a "breaking news!" story with promises of "further updates as soon as we know more" from news anchors with concerned looks on their faces. But you'll only get a follow-up if it's some crazy white kid who played too much DOOM and the liberals can use it as an excuse to wring their hands and demand stricter gun control laws. If it's just some black kid shooting another black kid over some Instagram beef (in other words, like 90% of school shootings in the US), you never get the follow-up.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2018-01-28 22:55 (saite)
[citation needed]

As in, tiešām ir kaut kāds pamats domāt, ka lūk, mums te kārtējā šaudīšanās skolā, aber perpetrators ir nepareizā krāsā, lai par to ziņotu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-28 23:49 (saite)
Neiet runa konkrēti par skolu šaudīšanos, bet mēdiju biasu attiecībā uz dažāda veida notikumiem un iesaistītajiem perpiem. Kaut kāda Čikāga ir Somālijas līmenī noziedzības ziņā, bet mediji par nepārtraukto noziedzību tur nemēdz inkvairot, jo noziedznieki pamatā ir meļņi, bet pie vara demi. Tas ķipa ir business as usual.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-01-29 00:54 (saite)
Ā, tātad kārtējā hiperbola. Mmmmkay.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-29 01:30 (saite)
Iegūglē most dangerous/violent cities in the world. ASV meļņu anklāvi ir vienā topā kopā ar latīņamerikas un Meksikas ellēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-01 01:04 (saite)
Nenoliedzu. Aber rakstīts tur ir burtiski šitais: "...If it's just some black kid shooting another black kid over some Instagram beef (in other words, like 90% of school shootings in the US)..."

Procentu izvilkšanu no dirsas tev pārmest laikam ir bezjēdzīgi, bet šoreiz tīri interesanti, kā tev, kā indivīdam, kurš mēdz pukstēt par demagoģiju, liekas pieņemami pārpublicēt šitādus tekstus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-01 13:26 (saite)
Kas ir demagoģija? Ka prese neatspoguļo daudz nopietnākas noziedzības problēmas, kas dažviet ASV jau kļuvušas par 3pasaules līmeņa rutīnu, tikai tāpēc, ka perpi ir meļņi un pie varas ģermokrāti? Es teiktu, ka tā ir demagoģikska pieeja no preses puses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-01 14:22 (saite)
Ja nezini, lūdzu, apskaties, kas ir tā lieta, par kuru pats agrāk esi sūdzējies. Ja nespēj saskatīt to tekstā, kur tiek apgalvots, ka ziņas par 9 no 10 skolu apšaudēm tiek noklusētas, tad neko darīt, laikam esi no tiem cilvēkiem, kam grūti saskatīt mežu aiz visiem tiem kokiem.

No otras puses, ja tu tiešām tici tiem 90%, tad moš vēlies no manis par lētām naudām iegādāties Vanšu tiltu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-01 17:52 (saite)
Man vienkārši šķiet, ka tas spotlaits, kas tiek piešķirts skūl-šūtingiem (kur perpi pārsvarā ir white ill-adjusted kids) un tā politizētā ņemtne ap tiem ir disproporcionāla attiecībā uz 'kazuālu' noziedzību suburbos. Te var vainot arī tīru sensacionālismu no preses puses, jo dabiski, ka skūlšūtings ir gardāks kumoss hedlainiem, nekā kārtējais ganwars starp bloodiem un kripiem, bet jāņem vērā arī citi kontekstuālie aspekti. Jā, skūlšūtingu perpi daudz biežāk ir disfunkcionāli baltie un daudz biežāk tas tiek savīts ar gun-laws hooplu, kamēr ikdiena kaut kādā demo kontrolētā reģionā, ar striktiem gun-lawiem, bet tā pat super augstu noziedzību tiek pašķūrēts zem paklāja mīļā miera labad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-02 00:57 (saite)
Tas viss ir jauki un interesanti, protams, bet joprojām stipri maz saistīts ar tevis pārpublicēto tekstu. Tajā gan, lūk, parādās tieši tas, ko šeit mini - "dabiski, ka skūlšūtings ir gardāks kumoss hedlainiem". Taisnība, un tieši tas šeit tiek izmantots kā izteikti demagoģiskais elements, kombinācijā ar to diršanu par 90 pročiem. Come fucking on, ja tu tēlo, ka iestājies par patiesas informācijas attēlošanu, tad moš pafiltrē, ko izlem papagaiļot tālāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-02 16:23 (saite)
Moš tu vienkārši sāksi runāt par nozīmīgo, nevis piesieties sīkumiem, lai devalvētu pointu? Es necitēju tekstus no citām vietnēm kā absolūtu Zālmana patiesību, bet lai liktu mazliet aizdomāties par lietām. Interesantai, ka tad, kad postēju sausus statistikas datus par etnosu/noziedzīguma korelēšanu, tad arī tu vai Hedera vai Honeybee vai vēl kāds no jūsu kompānijas man uzbruka par nepietiekamu izpratni kā tie stati veidojas. Besiklī whatever i do, i lose with you, so fuck you, okay.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-02 17:21 (saite)
Tie "sīkumi" šajā gadījumā ir klaja diršana un apelēšana pie lasītāja emocijām, tā kā points ir devalvēts jau teksta radīšanas brīdī, paša autora rokām. Ja cilvēks mētājas ar acīmredzami no dirsas izvilktiem skaitļiem un emocionālām hiperbolām, tad kādēļ lai es ticētu, ka to "nozīmīgo", tobiš, noziedzības statistikas neproporcionālu reprezentāciju mēdijos, to gan viņš ir pilnīgi precīzi un patiesi atspoguļojis?

Tā t.s. "mūsu kompānija" nav hive mind, tā kā tavas sūdzības par to, ko tev kāds no pārējiem cibiņiem nodarījis, uz mani neattiecas.

Un vispār, tikai tāpēc vien te sāku komentēt, ka likās amizanti tavi citur rakstītie iebildumi pret demagoģiju. Kā šeit redzams, kamēr tā tiek lietota, lai bīdītu tev tīkamus uzskatus, demagoģija īstenībā ir a-ok. Nu nerausta mani, ko un kā ziņo kaut kādu ASV pilsētu lokālās ziņas, jo sevišķi, ja vienīgais arguments ir "OMG, reportēti tiek tikai balto noziegumi, kamēr pārējie deviņkārt biežāk šauj bērnus, un tas tiek noklusēts!".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-03 03:13 (saite)
Tātad, lai iebilstu man tu turpini afirmēt manu pārmetumu, ka skaldi matus un meklē skaidas citu acīs, totāli ignorējot point at hand (mediju biasu). Paldies, ka nodemonstrēji, ka totāli neesi tāds pats spieta produkts, ka citi cibas un pārējās pasaules liberasti/ļevoki, kuri totāli vienā laidā nebūt nedirš tieši to pašu retoriku, ko tu.")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-03 12:59 (saite)
Sorry, man nav ne mazākās vēlēšanās pārrakstīt sevis iepriekš teikto vienkāršos, tavai lasītprasmei piemērotākos vārdos. Nesaprati, ta nesaprati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?