gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-03-25 16:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lai abstrahētos no ņigu ņagu par Veļikovski, par kura ideju promoutēšanu man pārmeta, lai gan es vismaz vairākas reizes teicu, ka runa iet par pavisam ko citu, gribu mūsu lokālajiem zinātnes gaismekļiem uzdot puzzli. Atrisiniet kā ar bronzas laikmeta instrumentiem izgrebt šāda veida klucīšus no ekstra cietiem iežiem (granīts, baazalts etc.). Varbūt esmu palaidis garām kādus nesenus atklājumus par seno civilizāciju tehnoloģijām. Apgaismojiet, jel>



Es labprāt mājās ko tādu uztaisītu. Alumīnija, sudraba karotītes man ir. Ir pat atsevišķi tērauda instrumenti. Vēlos tikai padomu.:)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]axsys
2017-03-26 18:59 (saite)
Lol. Piramīdās nav nekā "futūristiska", tās ir iespaidīgu izmēru akmeņu kaudzes ar pāris ērta ķemertiņa lieluma kambariem kur izvietot zārkus un to piedevas.

Un mūsdienu zāģi un frēzes ir gadsimtiem ilga progresa rezultāts, kam pamatā ir atklājumi entajās ķīmijas un fizikas jomās, no elektrības līdz izturīgiem sakausējumiem līdz dzinējiem utt. Ja jūsējie grib apgalvot ka tāda veida tehnika bija laikā kad cilvēki knapi bija iemācījušies rakstīt un saskaitīt stabiņos, tad jums ir 1) jāparāda pati tā tehnika nevis akmeņi kurus "NOTEIKTI VARĒJA APSTRĀDĀT TIKAI AR TĀDIEM RĪKIEM OMG" un 2) jāpaskaidro kāpēc tā nekad nav tikusi ne uzzīmēta ne aprakstīta tā laika avotos, īpaši pie tādiem grafomāniem kā ēģiptiešiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-03-26 19:10 (saite)
Comment Posted Successfully
''tās ir iespaidīgu izmēru akmeņu kaudzes''

Dies žēlīgais.. Pat meinstrīm eģiptologi smietos par tik ģeķīgu ignoranci. Tās ir viss kas tikai ne ''kaudzes''.

''Ja jūsējie grib apgalvot ka tāda veida tehnika bija laikā kad cilvēki knapi bija iemācījušies rakstīt un saskaitīt stabiņos''

Kā reizi šādu pieņēmumu attiecīgie atklājumi liek apšaubīt. Vai nu mēs par ēģiptiešiem tā pat kā daudzām citām senajām kultūrām zinām pārāk maz un nepareizi, vai ir bijušas daudz senākas kultūras, kuru laikā ir celti objekti, kurus pēc tam savām vajadzībām izmantoja jau vēlākās kultūras. Nekādi citplanētieši, kā redzi.

''tad jums ir 1) jāparāda pati tā tehnika nevis akmeņi kurus "NOTEIKTI VARĒJA APSTRĀDĀT TIKAI AR TĀDIEM RĪKIEM OMG" un 2)''

Labprāt, bet pagaidām tāda tehnika no šiem laikiem nav atrasta. Tieši tāpēc šie atklājumi ir kontroveriāli un daudzi arheologi/vēsturnieki par tiem nemaz nevēlas runāt.
Analoģiski - ''jums'' jāparāda tehnika kādā veidā tika strādāts ar mums zināmajiem bronzas laikmeta rīkiem, panākot analoģiskus rezultātus.
Jebkurā gadījumā jāpēta tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2017-03-26 19:34 (saite)
Jo senajiem ēģiptiešiem nemaz nebija attīstīta ne fizika, ne ķīmija, ne arī citas zinātnes. Stulbi kā zābaki, gan jau, ka runāja, ķērcot kā mērkaķi.
No tevis rakstītā viegli secināt, ka par ēģiptiešiem neko nezini un ķer citus uz muļķi. Ja tu patiešām vēlētos kaut ko uzzināt, tad atvērtu vienu no daudzajām grāmatām par šo tēmu, kurās viss ir izskaidrots (piem. Kristoferu Dunnu), bet, diemžēl, tevi tikai interesē noliegt par katru cenu, nemaz neiedziļinoties tēmā, itin neko par to nezinot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2017-03-26 22:49 (saite)
"Jo senajiem ēģiptiešiem nemaz nebija attīstīta ne fizika, ne ķīmija"

Protams ka nebija, īpaši salīdzinot ar mūsdienām vai kaut kkādu Ņūtona laika renesansi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?