gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2024-01-17 19:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja jau tā atkritumu šķirošana ir tik laba un efektīva, tad jāsaprot, ka arī cena par tā izvešanu ar katru šādu jaunu ieviesumu samazinās? Right vai OH WAIT(jeb Oy Vey!)?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2024-01-17 20:31 (saite)
Ja tiek darīts viss, lai izmaksas patērētajam pieaugtu un tas notiek visu laiku, tad tāds arī ir mērķis. Pamatojums pat nav svarīgs.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2024-01-18 00:58 (saite)
Ja izmaksas pieaug, tad jāpaaugstinās ērtībām un aktritumu izvedēju efektivitātei. Tagad sanāk, ka atkritumu izvedēji kļūst neefektīvāki, jo noveļ savus pienākumus (atkritumu šķirošanu) us end user, tajā pašā laikā pieprasot papildus samaksu.
Tas ir kā, es tev pārdodu iesmirdējušu gaļu senākās svaigās vietā, un pieprasu lai maksā vairāk kā senāk par svaigo.
Vēl viens iemesls mēģināt nemaksāt visus iespējamos nodokļus, kurus vien var nemaksāt un zagt no ierēdņu valsts.

(Atbildēt uz šo)


[info]nistagms
2024-01-18 11:31 (saite)
atkritumu šķirošana man neliekas baigi milzīgs darbs, turklāt kartona + papīra + plastmasas maiss man vienmēr ir krietni lielāks nekā pārējie atkritumi, bet tā izvešana ir lētāka. es novērtēju iespēju to visu vienkārši iemest attiecīgajā konteinerā, nevis kā 90tajos - gaidot smirdīgo atkritumu mašīnu ar maisiņu rokā, paralēli risinot neizbēgamo smalltalku ar kaimiņiem. savukārt tas, ka izvešana kopumā kļūs lētāka, īsti nekad nav bijis solīts - tas, ka tu ieekonomē uz pārstrādājamo konteineru, nenozīmē, ka tas atceļ to, ka ir palikusi dārgāka tehnika, benzīns, pieaugušas darbaspēka algas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-01-18 12:06 (saite)
Lētākumam jāizriet no tā, ka pilsonis izdara darbu atkritumu apsaimniekotāja vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2024-01-18 14:30 (saite)
Bet kā tu iedomājies to, kā atkritumu savācējs šķirotu atkritumus? Paņemtu atkritumus, kas visi sasviesti vienā maisā, un tad lipinātu kartona iepakojumus nost no veciem, slapjiem banāniem un minētās sapuvušās gaļas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-01-18 16:17 (saite)
Kā tad viņi šķiroja iepriekš? Getliņu kaudze taču tiek šķirota.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2024-01-18 18:45 (saite)
Tiešām nezinu, neesmu eksperts, bet šķirošana ārā metējam pirms izsviešanas šķiet loģiskākais risinājums, turklāt kaulus arī īpaši nelauž.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-01-18 19:33 (saite)
Skatoties kā tas ietekmē ikdienu. Man nav nekas pret konceptu kā tādu. Man šobrīd ir viena ZAAO zaļā kaste, kur metu visu un nelauzu galvu. Lielu daļu no tā, ko var sadedzināt, sadedzinu, īpaši vasarā, kad var kurināt mucu. Pasūtīt dažādus konteinerus ZAAO, kur katrā mest kaut ko citu, vai tik nemaksātu vēl dārgāk ar jau tā katru gadu pieaugošo cenu par pakalpojumu. Papildus, tas rada "clutter". Es negribu pilnu sādžas pagalmu ar visādām plastmasas kastēm. Izmest atsevišķas lietas atsevišķos konteineros pati par sevi nav problēma.
Un pa lielam, tas tomēr ir zināms busywork, kuru daudz loģiskāk būtu deleģēt mūsu it kā augsti technoloģiski attīstītajām industrijām. Kāpēc sarežģīt lietas, kuras puse no laika nestrādās (zinot mūsu administratoru kompetenci un morāli), sagādājot papildus pisaku ierindas cilvēkam, no kā gala rezultātā būs labi ja 0% pozitīvas ietekmes. Tas viss atgādina visu pārējo "zaļo" aktīvismu, kas vairāk spēlē uz naivu cilvēku emocionālajiem sensoriem, kur viņi dabon dopamīnu, jo jūtās morāli pārāki, nedarot neko reāli morāli labu. WEF agenda and all that jazz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?