making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Maijs 2018|11:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]krishjaanis2
Date:2. Maijs 2018 - 18:48
(Link)
Vēlreiz, darbaspēka mobilitātei ar reālo Brīvību ir ļoti mazs sakars, tās ir divas dažādas kategorijas.
Un ja par konkrēto šīs vienas atsevišķās "brīvības" gadījumu - mobilitāte nav nekas abstrakts, pārcelšanās uz citu zemi lielākai algai prasa atsakņošanos no plašākas ģimenes, kopienas, dzimtās vietas, normālām darba attiecībām sakņotām vietējā tirgū utml, šis solis daudz "maksā" un vairums, ja nebūtu reālu spaidu, to nedarītu. Tas nav nekāds "ieguvums" vai "brīvība", vai vispār "sasniegums", ja austrumeiropiešiem, dienvideiropiešiem, vai, pasarg Dievs, Ziemeļāfrikas miljoniem jāpārceļas uz vienu, divām, trim valstīm "lielākas darba algas" nolūkos.
Brīva pavisam noteikti nav tāda ekonomiskā sistēma, kurā cilvēks tiek vainots lūzerismā un strukturālā nabadzībā tikai tāpēc, ka, piemēram, to pašu Štatu ietvaros apzināti NAV izvēlējies pārcelties no sava rust belt ciema uz kādu piekrastes atsvešināto megapoli.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:2. Maijs 2018 - 20:16
(Link)
Tikko izlasīju Mamikina rakstu TVnet, ka ES ir jākļūst pilnīgi federālai, Latvijai jāatstāj tikai karogs un himna, tad vēl jāuzņem visi bēgļi, jānosoda Polija utt. Ideāls kreiso ideju nesējs no Latvijas, tikai viens mīnus, ka viņš ir krievs un loģiski, ka izrāda simpātijas arī pret Krieviju ;)

Bet nu pēc šī jau vairs nav nekādas ilūziju, ka ES būtībā cenšas kļūt par otru PSRS. Vēl ieviesīs universālo kredītu, un tad jau būs vēl lielāks sociālisms nekā PSRS laikos. :D
From:[info]krishjaanis2
Date:2. Maijs 2018 - 21:21
(Link)
Virzība jau pāris gadus kā skaidra, vēl EU armija, pilns komplekts.
Tāpēc es visiem saku, ka mēs vienkārši vairs nevaram turpināt dzīvot, kā līdz šim, mums individuāli būs jāpieņem smagas izvēles un upuri, kaut vai no jauna iemācoties darīt lietas ar rokām vai iztikt bez e-pastiem vai pašorganizēties bez sociālo tīklu palīdzības. Īsumā: degrowth, slow and simple life, decentralizētu, paralēlu, zem radara kopienu veidošana. Austrumeiropiešiem tajā visā būs priekšroka, jo ir pieredze.
From:[info]axsys
Date:2. Maijs 2018 - 22:01
(Link)
Nu bet ej taču un dzīvo savu lēno un prasto dzīvi,tevi taču neviens netur ciet.
From:[info]krishjaanis2
Date:2. Maijs 2018 - 22:35
(Link)
Sorij, neesmu solipsists (neesmu pat antropocentrists), ir jāpalīdz arī citiem atslēgties no matriksa, tieši to nozīmē "paralēlo kopienu/institūciju veidošana", jo ir daudzum daudzi, kuri redz un saprot, ka šādi nevar un nedrīkst turpināties. Un, kā jau rakstīju, tas prasa lielus personīgos upurus un radikālu dzīvesveida un paradumu maiņu.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:2. Maijs 2018 - 23:05
(Link)
Nu bet mūs tava pāķisma programma galīgi neinteresē.
From:[info]vaiksts
Date:2. Maijs 2018 - 23:34
(Link)
pakisma programma ir saprotamaka par planetu utilizaciju
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:2. Maijs 2018 - 23:38
(Link)
paskaidrosi domu?
From:[info]vaiksts
Date:3. Maijs 2018 - 10:58
(Link)
nodarboties ar lauksaimniecibu un pieradinat, kopt dabu ir saprotamak neka taisit gigantiskas raktuves vai piesarnot dabu ar blakusproduktiem, lai uztaisitu nakamo spidigo rotallietu. tehnologija parsvara tiek attistita, lai kads varetu uzrazot karteja spidiga suda jaunaku versiju. es saprotu ka medicina ir laba un noderiga, ta un varbut vel dazas jomas ir iznemums, bet kopuma manuprat kaut kas nav kartiba, bet reizem ir sajuta, ka es vienigais par to iedomajos. progresam ir cena, tu esi par to aizdomajies? un par progresu isteniba man nav skaidrs ko tas nozime, piemeram filmas dances with wolves un avatars isteniba ir par vienu un to pasu, kaut ari pirmaja ir indiani, bet otraja ir milzigi roboti un kosmosa kugi
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 11:07
(Link)
1) lauksaimniecība klasiskajā veidā (lieli 2D lauki, lopkopības lielražošana) bojā dabu daudz vairāk nekā raktuves un industrija. Tikai nemanāmāk vizuāli.
2) nu jā es piekrītu, ka tērēt resursus ražojot no tiem niekus nav gudri, tieši tirdzniecību un tās izpausmes kā reklāmu/ mārketingu vajag ierobežot. Resursus vajag novirzīt tiešām svarīgām lietām, tādām kas dod jaunas zināšanas, t.i. kosmosa apguve, jauni enerģijas veidi, smadzeņu izpēte, sintētiskā bioloģija utt. Nevis ikdienai, bet perspektīvai vairāk.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 11:15
(Link)
Un also, jā dabu vajag saglabāt, es piekrītu. Kā to var izdarīt? Tikai caur vēl straujāku progresu, atdaloties no viņas. Ražotnes u.c. infrastruktūru izvietojot orbītās, dziļi pazemē, tuksnešos - tur kur biocenozi nebojā.
From:(Anonymous)
Date:2. Maijs 2018 - 23:58
(Link)
Jūs nē (citus gan), taču ir svarīgi, ka tas viedoklis parādās kontrastā ar jūsējo, jo jūsu aplamie metafiziskie uzskati ir viens no komponentiem, kuri grauj planētu, civilizāciju un dara cilvēkus nelaimīgus.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 00:00
(Link)
Jā tas labi izceļ mūsu viedokli jo parāda kādas muļķības ir alternatīva
From:[info]krishjaanis2
Date:3. Maijs 2018 - 10:19
(Link)
Ne gluži, ir svarīgi provocēt un uzdot trāpīgos jautājumus ateistiem-materiālistiem-scientistiem, jo tad pat bērns pamana, cik self-refuting un absurdi ir šie dažādie sapņainie uzskati, izklāstīti daudz maz skaidrās propozīcijās. Protams, ir ciniķi un auksti cilvēki ar nocietinātām sirdīm, bet tādi dēmoniskie tipi ir mazākums.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 10:36
(Link)
Nē ir taisni otrādi, debates ar konservatīvajiem pasaku tēlu pielūdzējiem ļauj viņu izteikumus izanalizēt un parādīt, ka tur vispār nekādu konsistentu uzskatu nav un tas viss ir bērnudārzs.
From:[info]krishjaanis2
Date:3. Maijs 2018 - 13:10
(Link)
Nē, ir taisni otrādi.
From:[info]axsys
Date:3. Maijs 2018 - 13:13
(Link)
Lol.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 14:05
(Link)
Es speciāli ieliku tēmu, tur tauta uzdod jautājumus, nāc un uzdod.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:3. Maijs 2018 - 00:03
(Link)
Nu PAŠREIZ apsūdzēt ctulhu planētas graušanā ir mazliet pārspīlēti :D

Bet, ja tādā garā turpinās, tad arī līdz tam tiks, par ko ir mans OP. Tehnoloģiju attīstība to ļaus.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 00:13
(Link)
Lūdzu precizē. Kādā garā? Ko turpinās? Kas ir ``graušana``?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Maijs 2018 - 22:11
(Link)
Vai Mamikins gadienā arī nav (((Mamikins))), kā visi mūsu "krievu" aktīvisti?