making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Maijs 2018|11:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]vaiksts
Date:3. Maijs 2018 - 10:58
(Link)
nodarboties ar lauksaimniecibu un pieradinat, kopt dabu ir saprotamak neka taisit gigantiskas raktuves vai piesarnot dabu ar blakusproduktiem, lai uztaisitu nakamo spidigo rotallietu. tehnologija parsvara tiek attistita, lai kads varetu uzrazot karteja spidiga suda jaunaku versiju. es saprotu ka medicina ir laba un noderiga, ta un varbut vel dazas jomas ir iznemums, bet kopuma manuprat kaut kas nav kartiba, bet reizem ir sajuta, ka es vienigais par to iedomajos. progresam ir cena, tu esi par to aizdomajies? un par progresu isteniba man nav skaidrs ko tas nozime, piemeram filmas dances with wolves un avatars isteniba ir par vienu un to pasu, kaut ari pirmaja ir indiani, bet otraja ir milzigi roboti un kosmosa kugi
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 11:07
(Link)
1) lauksaimniecība klasiskajā veidā (lieli 2D lauki, lopkopības lielražošana) bojā dabu daudz vairāk nekā raktuves un industrija. Tikai nemanāmāk vizuāli.
2) nu jā es piekrītu, ka tērēt resursus ražojot no tiem niekus nav gudri, tieši tirdzniecību un tās izpausmes kā reklāmu/ mārketingu vajag ierobežot. Resursus vajag novirzīt tiešām svarīgām lietām, tādām kas dod jaunas zināšanas, t.i. kosmosa apguve, jauni enerģijas veidi, smadzeņu izpēte, sintētiskā bioloģija utt. Nevis ikdienai, bet perspektīvai vairāk.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:3. Maijs 2018 - 11:15
(Link)
Un also, jā dabu vajag saglabāt, es piekrītu. Kā to var izdarīt? Tikai caur vēl straujāku progresu, atdaloties no viņas. Ražotnes u.c. infrastruktūru izvietojot orbītās, dziļi pazemē, tuksnešos - tur kur biocenozi nebojā.