making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Maijs 2018|11:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:2. Maijs 2018 - 15:16
(Link)
Starp citu, tavās kritizētajās UK un ASV var redzēt, kas notiek ar sabiedrību, ja pie varas desmitiem gadu ir tikai labējie un centriskie spēki. Tāda pati problēma ir novedusi LV līdz pašreizējam stāvoklim.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:2. Maijs 2018 - 15:35
(Link)
Un tūlīt tev gnidris atkārtos mantru par to, ka viņi visi nav nekādi labējie/centristi, bet gan kreisie tb pa kreisi krišjāņveidīgajiem galēji labējajiem, no kuriem viņš ir pārņēmis šādu "visi, kas nav tik labēji = kreisie" dalījumu. :)
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:2. Maijs 2018 - 16:12
(Link)
Atgādina man ģeniālo loģiku ko reiz man pasniedza viens bijušais barikādietis: "Visa valsts ir pakaļā, jo pie varas kopš neatkarības ieviešanas ir bijuši liberāļi." Kad es viņam laipni aizrādīju, ka pie varas ir bijuši gandrīz tikai vienīgi konservatīvie un centristi, viņš man aizrādīja, ka tā nevarot būt taisnība, jo ja būtu bijuši konservatīvie, tad valstī viss būtu bijis labi, tamdēļ jāpaliek vien pie versijas, ka valdījuši ir liberāļi.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:2. Maijs 2018 - 16:16
(Link)
ā nu jā un pirms neatkarības ieviešanas pie varas točna nebija liberāļi, tad vrb nevajadzēja taisīt barikādes?
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:2. Maijs 2018 - 16:20
(Link)
Nu to pašu "Latvijas ceļu" vismaz nosacīti varēja dēvēt par labējiem liberāļiem (cik nu bija izpratne par šādām idejām 90to mežonīgā kapitālisma apstākļos).
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:2. Maijs 2018 - 16:31
(Link)
Jā, LC ir viens piemērs LV partijai, kuras aprakstā pavīd vārds "liberāls", bet ar vien teikt, ka pie varas visu šo laiku ir bijuši liberāļi ir drusku par īsu.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:2. Maijs 2018 - 16:37
(Link)
Un postpadomju telpā liberālisms 90to izpratnē pa lielam bija tāda "kampēju-prihvatizatoru" filozofija.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Maijs 2018 - 17:20
(Link)
Pie varas pēdējos 30 (bet faktiski jau sākot ar 60ajiem) visā Eiropā bijuši tikai ļevoki (jā, in before muh Tečere). Tas ir vienkārši fakts. Varbūt dažas valstis salīdzinot ar Zviedriju, kur jau sen publiski vicina Staļina plakātus, tik tiešām varētu kādā brīdī būt bijušas centriskas, bet tikai un vienīgi ekonomiski. Kultūrmarksisms ticis uzturēts kā norma arī laikos, kad pie varas nebija staļinisti.
ASV ir mazliet cita siuācija. Tur abas partijas jau sen nereprezentē nekādu politiku. Tā ir de facto vienpartejiska sistēma, kur ar bipartizānisko šovu priekš troglodītiem tiek uzturēta izvēles ilūzija. Ne veltu Tramps ir abu partiju ienaidnieks. Viņš nebija 'paredzēts'.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Maijs 2018 - 17:14
(Link)
"Starp citu, tavās kritizētajās UK un ASV var redzēt, kas notiek ar sabiedrību, ja pie varas desmitiem gadu ir tikai labējie un centriskie spēki"

From:[info]krishjaanis2
Date:2. Maijs 2018 - 18:04
(Link)
Pag, partijas un vadlības taču ir jāvērtē pēc to īstenotajām konkrētajām politikām, nevis pašapzīmējumiem? Merkeles partija taču arī sevi apzīmē, kā "konservatīvos", taču nekas nav tālāk no taisnības.

Par to, vai UK un ASV noticis kas drausmīgs vēl var strīdēties, salīdzinot ar kontinentālo Eiropu, abas minētās valstis ir daudz labākā situācijā, kas atspoguļojas kaut vai universitāšu reitingu rādītājos. Varētu teikt, ka breksits un Tramps izdevās tieši tāpēc, ka UK un ASV, salīdzinājumā ar dekadento kontinentu, ir politikas filozofijas un sabiedrības pašorganizēšanās un reaģētspējās ziņā daudz labākā ziņā nekā pārējā Eiropa.
Tiesa, melīgs ir apgalvojums par abu valstu "labējumu" - Bušs jaunākais bija pretīgs internacionālists (lai gan pret islāma terorismu bija jāieņem maksimāli stipra nostāja), pro-life jautājumā viņam bija tikai plika retorika, tos kaut cik sācis risināt Tramps, ekonomikas ziņā Bušs bija tāds pats nožēlojams globālists kā neglābjami sociāli kreisais Blērs. Blērs vispār faktiski noraka Britāniju. Par to, cik "labējas" ir bijušas šo valstu vadlības vari spriest kaut vai par to, ka šādās vairāk uz konservatīvismu sliecošās zemēs izdevās izspiest geju laulības. Utml. Lūdzu, runā par konkrētām politikām.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Maijs 2018 - 19:18
(Link)
Nu par UK tu galīgi auzās iebrauci. Viņi, Zviedrija un Vācija šobrīd konkurē par visdegradētākās un suicidālākās valsts titulu + visas vistālāk aizgājušas flirtā ar totalitārismu. Konkurence ir sīva, tas gan. Neviens neļauj konkurentam izvirzīties pat par pus pēdu vadībā.
From:(Anonymous)
Date:2. Maijs 2018 - 19:38
(Link)
Krišana par upuriem ar Kremļa naudu dāsni apmaksātam dezinformācijas kampaņām (Trampa ievēlēšana, Brexit) nav "pašorganizēšanās". Tramps tikai vēl vairāk pastiprinās plutokrātiju un UK turpinās nīkuļot ar saviem post-impērijas kompleksiem.
From:[info]krishjaanis2
Date:2. Maijs 2018 - 21:11
(Link)
Krišana par upuri mediju un iepriekšējās politiskās elites uzpūstām, nepierādītām kauzālām saitēm ir visīstākā masu dezinformācijas kampaņa.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Maijs 2018 - 22:02
(Link)
muh russians lel