making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[11. Apr 2018|12:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]krishjaanis2
Date:12. Aprīlis 2018 - 00:43
(Link)
Protams, ka mīlīgi, jo no liberālajām elitēm - kuru blumbergizētos viedokļus tu reciklē savās slejās - pēdējos gados, ja ne desmitgadēs nāk tikai un vienīgi smug augstprātība un svētas neaizskarāmības ugunsmūris. Ir tikai vēlams veselīgas paškritikas un burbuļu caurduršanas vārdā šiem pasaules varenajiem dažbrīd atgādināt mūsu, prastās tautas, tumsonīgo ļautiņu viedokli.

Nu re, iekriti, tu, pirmkārt, visus vēžus ieliec vienā kulītē ("jūsu puses skatījums", cik saprotu, labējie), un, otrkārt, automātiski nezkāpēc pieņem, un, otrkārt, joprojām neskaidras kauzalitātes vai loģisko piruešu dēļ pieņem, ja, ja cilvēkas dzīvo, vadās un spriež pēc stingrākiem patiesības apziņas kritērijiem, tad viņš uzreiz ir naidpilnāks. Joprojām nevar saprast, kur Eiropas institūciju erozijā vai ar imigrāciju saistīto problēmu kritikā būtu redzams kāds automātisks naids, cilvēknīšana utt. Man, piemēram, tieši šķiet, ka Eiropas konservatīvos vada mīlestība (nevis naids) pret noteiktām lietām, vērtībām, cilvēkiem, idejām un sabiedriskās organizācijas/kopības formām. Ja sašutums vai dusmas par politiķu vai noteiktas ideoloģijas nesēju kaitnieciskumu vai nekompetenci tev ir kaut kas tik sāpinošs, naidpilns, paštaisns - tad ir dīvaini. Katrā ziņā tikpat paštaisni, kā tavs komentārs. Es vispār nesaprotu apsūdzības paštaisnumā - jebkura šāda apsūdzība ir bezmaz implicīti paštaisna, kā to arī rāda tavs komentārs.

Kuri "mēs" ir tie antievanģelizētāji? Tu domā tos 70+ procentus, kuri balsoja par labējām partijām Ungārijā? Vai tos 50+ procentus, kuri Itālijā balsoja par antiestablišmenta partijām? Vai tomēr tos 70+ procentus iedzīvotāju, kuri satraucas par imigrācijas sekām un islāma klātbūtni pat tādās dramatiskās vietās kā Vācija un Zviedrija? Vai šo visu cilvēku, tai skaitā mūsu uzskati, tiešām ir, citējot apgaismotās liberālās elites pārstāvi, "urķēšanās pa sapuvušu ābolu maisu"?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:12. Aprīlis 2018 - 00:54
(Link)
> mūsu, prastās tautas, tumsonīgo ļautiņu viedokli

> cilvēkas dzīvo, vadās un spriež pēc stingrākiem patiesības apziņas kritērijiem

> Eiropas konservatīvos vada mīlestība

Krišjānim droši vien ir jautra dzīve, always living it the Opposites Day.
From:[info]krishjaanis2
Date:12. Aprīlis 2018 - 01:12
(Link)
Droši, droši, vēlreiz demonstrē savu paškritikas trūkumu un arvien pieaugošo indoktrinētības līmeni.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:12. Aprīlis 2018 - 09:19
(Link)
Akdies, visu laiku viens un tas pats, visi tavi talking points šķiet kā norakstīti no vecas Pravdas.

Par zināmu vienkāršošanu tev zināmā mērā ir taisnība, tāda retorikas figūra, bet tu nodarbojies tieši ar to pašu un vēl krāšņākā mērā. Tas, protams, nav nekas neparasts, pats saviem uzskatiem un pieņēmumiem tu liec daudz zemāku nekā citiem, un kaut kādā mērā to dara visi. Bet tomēr pacenties saprast vienu vienkāršu: tas, ko tu ar platu pindzeli nopervē par "liberālo eliti", kas ir pret "vienkāršo tautu" (kuŗā tu nez kāpēc ar ātru roku ieskaiti pats sevi), ir pietiekami daudzveidīgi, daudzskaitlīgi un dažādi savos uzskatos. Tieši tas pats attiecas uz "vienkāršo tautu", kuŗu tu arī izmālē par tādu viendabīgu masu kā socreālisma gleznās, kas to vien māk, kā uzticami sekot Vadonim. Būsi pārsteigts, cik dažādi uzskati ir "tumsonīgajiem ļautiņiem": nav viņi visi tādi bidlo, par kādiem tu viņus uzskati.

Vai varbūt tas ir tā -- ir īstā "vienkāršā tauta", kas visi domā vienādi un pareizi, un tad ir tie, kas ir kļuvuši par augstprātīgo liberālo eliti? Ja "liberālā elite" tiek definēta tik brīvi kā vienu noteiktu uzskatu piekritēji, tad droši vien tā sanāk. Ja ar liberālo eliti saprot kaut kādus viedokļu līdeŗus, kas ir plašāk pazīstami, apgrozās intelektuālās aprindās un gana aktīvi līdzdarbojas kultūras dzīves veidošanā -- diemžēl tad arī man ir ļoti tālu līdz kaut kādai elitei.

Ne ka piederība "elitei" būtu kas slikts. Censties uzlabot savu vietu dzīvē un uzlekt augstāk par pakaļu it nebūt nav nekas nosodāms, drīzāk jau otrādi. Sēdēt un visu laiku vaimanāt, kas tieši ir vainojams visās tavās nelaimēs -- žīdi, globalizācija vai feministi -- nav nekas atbalstāms, arī drīzāk otrādi. Grozi, kā gribi: tie, kas kaut ko dara un grib sasniegt savus mērķus, pietiekami bieži tos arī sasniedz. Ja šādus cilvēkus pasludina par tautas ienaidniekiem tāpēc vien, ka viņi ir sasnieguši savus mērķus -- nuuu, pat nerunājot par neko citu, ilgtermiņā šāda polītika atspēlēsies ļoti nelāgi.

Un vēl mani ļoti interesē, kas tevi mudina domāt, ka tu "vienkāršajai tautai" vari būt kaut kāds priekšstāvis un runasvīrs? Vai, galu galā, kas tevi mudina domāt, ka tu viņiem piederi? Viņi tevi kaut kā ir deleģējuši? Atslābsti, pieprasījums pēc tādiem pašpasludinātajiem Zaratustrām, kas nu tik ņemas mācīt pārcilvēku, ir stipri ierobežots. Lielumlielā "vienkāršās tautas" daļa, tāpat kā lielumlielā daļa visu cilvēku, grib dzīvot mierīgu, laimīgu un pārticīgu dzīvi, un, ja viņiem pašiem iet gana labi, daudziem no viņiem nav iebildumu, ka arī citi tā dzīvo. Tādi pāruzvilktie ideologi kā tu ir pārliecinošs mazākums.

Neesi tu visa "vienkāršā tauta", turklāt daudzi "vienkāršās tautas" pārstāvji tevi neatzīs par vienu no viņiem; drīzāk tu izskatīsies pēc paštaisna sprukstiņa, kas tumšajai tautai ņemas mācīt, ko viņiem dzert un kur viņiem dzīvot. Vienkāršā tauta ir pilnībā spējīga pati runāt, iztiks arī bez taviem pakalpojumiem. Un visi, kas domā citādi, automātiski nekļūst par liberālo eliti. Nav tas dalījums tik skaidrs, kā tev gribētos, arī pavisam vienkāršu darbu darītāju vidū ir gana daudz to, ko tu pēc uzskatiem pierakstītu "liberālajai elitei".

Oh, un plātīšanās ar cipariem ir kārtējais no Pravdas norakstītais triks. Nemaz nerunāsim par ierasto praksi izlikties, ka uz velēšanām aizgājuši 100% balstiesīgo iedzīvotāju un visi, kas par kādu balso, zvēr nelokāmu uzticību attiecīgajam Vadonim -- pēc tādas matemātikas, protams, sanāk arī, ka trīs ceturtdaļas Krievijas stāv un krīt par Putinu. Bet kāpēc tik pieticīgi, 70+%? Kimam, piemēram, ir daudz krāšņāki balsošanas rezultāti. Turklāt, protams, kad 60+% vēlētāju nobalso par blūmbergisko Makronu -- tad tu nedziedi par to, kā mums jāciena tautas izvēle, tad tu brēc par cīņu, kas turpinās. Pieņemu, tik ilgi, kamēr visi domās pareizi. Aizmirsti, atkārtošos vēlreiz un vēlreiz: nav "vienkāršā tauta" tāda viendabīga masa, kā tu viņu uztver. Tie ir pavisam parasti cilvēki, kas ir vairāk nekā spējīgi domāt paši.

Labi, it's been delightful, beidzamā laikā reti sanāk šitā patērgāt. Bet jāstrādā, neņem ļaunā. Neba maize pate nāca, nav gluži laika visu dienu ķemmēt internetus un meklēt, kur vēl kāds uzdrošinās domāt nepareizi.
From:[info]krishjaanis2
Date:12. Aprīlis 2018 - 15:32
(Link)
Atskaitot visus pilnīgi bezjēdzīgos ad persona - oho, cik dziļa analīze. Dažādu ļautiņu un grupu uzskati ir dažādi, mēdz atšķrities pat vienas grupas ietvaros. “Viss nav tik vienkārši!” Cik iemīļota un vienkāršojoša taktika, līdzīgi, kā teikt, ka tādu latviešu arī nemaz nav.

“lielumlielā daļa visu cilvēku, grib dzīvot mierīgu, laimīgu un pārticīgu dzīvi, un, ja viņiem pašiem iet gana labi, daudziem no viņiem nav iebildumu, ka arī citi tā dzīvo” - tieši tā, un tieši tāpēc ļaudis visās pēdējās vēlēšanās balso tā, kā balso. Tiesa, tavā apgalvojumā ir viena būtiska, liberālajām elitēm raksturīga kļūda - pieņēmums, ka vēlme pēc baudas un naudas ir kaut kas universāls, kāda cilvēka dabas konstante, kas attiecīgi arī kļūst par politiskās kārtības pamatu. Nauda, bauda, mīļa miera labad - tā taču arī ir ideoloģija. Cilvēki grib ko vairāk, viņi grib Jēgu un Mērķi. Bet tu saki, ka tie ir tikai marginālu ideologu sapņi. Dīvaini, tātad tu joprojām dzīvo blūmberga un economist talking pointu burbulī.

Tu te plāties un loki vienkāršo tautu un eliti, cik uziet, tas nemaina faktu, ka tauta ir noraizējusies par imigrāciju, islāmu, nacionālo suverenitāti, identitāti un globalizācijas blaknēm. Jā, protams, tu no piedurknes izvelc Makronu un vēl vari piemest klāt, ka ļaudis tik un tā balso par failing Merkeli. Jā, vai zinies, ļaudis tiešām mēdz balsot par demagogiem, ieraduma pēc, baidoties vai mediju smadzeņu skalošanas rezultātā, tas gan nemaina, ka socioloģiskajās aptaujās vairākums izsaka viedokļus, kuri krasi atšķiras no šaurās, aizsēdējušās elites viedokļiem. Un ja tev socioloģiskās aptaujas, proti, tautas viedoklis (un mēs te taču runājam par demokrātisku, pilsoņu piekrišanā balstītu pārvaldi) šķiet tikai tāds “pravdas” triks un rūpesti, tad tu visai labi parādi valdošās elites stagnējošo un ciešā ugunsmūrī iekapsulēto vienvirziena paštaisno pasaules skatījumu.

[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Aprīlis 2018 - 16:03
(Link)
Tas viss izklausītos samērā jēgpilni ja es neatcerētos, ka to saka cilvēks, kurš tic pasaku būtnēm.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Aprīlis 2018 - 23:30
(Link)
Atcerēšos to nākamreiz, kad nejauši pateiksi ko jēgpilnu.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Aprīlis 2018 - 23:33
(Link)
a čo, es ta pasaku būtnēm neticu :D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Aprīlis 2018 - 23:52
(Link)
Tu esi retārds. I eto na vsegda.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:13. Aprīlis 2018 - 00:05
(Link)
tev arī labunakti :D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Aprīlis 2018 - 23:27
(Link)
"Kā no Pravdas" vairāk izskatās tavs blāķis. Tik daudz resnu rindkopu, zero satura.