making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

11. Apr 2018|12:00

gedymin
Man jautā, kāpēc es uztraucos vairāk nekā pirms pieciem vai desmit gadiem. Ir divas lietas: pirmkārt, politiskā klimata izmaiņas, otrkārt, propagandas līmenis un ietekme.

Ja agrāk "identitātes politika" un "privilēģijas" bija drīzāk joku temati, tad līdz ar Trampa ievēlēšanu man to sanāca pārvērtēt. Izrādās, cilvēki ir vairāk aizņemti ar "nelaidīsim rindā citas grupas pirms sevis" domāšanu, nekā ir gatavi sev to atzīt. Absolūti lielākā daļa vēlētāju nav idioti un par Trampu nebalsoja viņa spožā intelekta vai nevainojamā morālā tēla dēļ. Ja identitātes politika būtu mazsvarīga, kā tad TAD to izskaidrot? (Retorisks jautājums, lūdzu neatbildēt.)

Otrs ir tas, kā mainījusies pati ciba, tas, ko lasu te un citur internetā (bet pārsvarā te, jo citus soc tīklus katru dienu neveru vaļā). Agrāk nemanīju daudz tādu, kuri rakstītu tieši raitvingeru propagandu, noteikti nebija tik daudz burtiski pārkopētu domu un "ziņu". Vairākus gadus lasot propagandas (kā citādi saukt) ierakstus no Gnidrologa un citiem, grūti neizveidot pret to zināmu viedokli. Amerikāņu raitvingeru propaganda izrādās ir ļoti efektīva - kā pierādījums ir tas, ka tā izplatās pat LV, kuras apstākļiem un problēmām tā galīgi nav mērķēta. Parādās tas, ka, piemēram, reālo LV problēmu vietā indivīdi uztraucas, piemēram, par imigrāciju rietumeiropā. Te intelekts ne tikai nepalīdz, bet ir viens no riska faktoriem, jo visi vietējie raitvingeri ir ar labu intelektu, cik varu novērtēt. Hipotētiskajam cilvēkam uz ielas nav vēlēšanās stundām ilgi lasīt internetu svešvalodās, ne arī intereses par to atrodamo. Bet, ja cibiņš katru dienu vairākas stundas lasa propagandu, tad skaidrs, kas viņam galvā viss nepaliek savā vietā. Faktiski cilvēks tiek daļēji aizvietots ar propagandas zombiju, kuru var komandēt no ārpuses. Ja par to nav jāuztraucas, tad par ko ir?
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..