making sense - Simpler than fiction [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Simpler than fiction [12. Nov 2016|13:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Naivi janvārī rakstīju, ka, ja sāktos karš, būtu grūti izvēlēties pusi, jo parasti kaut ko labu aizstāv katrs. Naivi, jo izskatās, ka vismaz šī problēma atkritīs - pašreizējā virzība ar morālo daudznozīmību neizceļas, dzīve kārtējo reiz izrādās vienkāršāka par mākslu utt. Vispirms UK, tad ASV, tālāk Francija, un...? Vienā pusē ir ne tikai flirts ar imperiālismu, deportācijām, spīdzināšanām, postmodernā/postfaktuālā zināšanu noliegšana, civilo tiesību ierobežošana, nodokļu atcelšana bagātajiem, apsveikuma vēstules no Putina un apsveikuma tvīti no Isis, bet arī cilvēciskas pieklājības un cieņas trūkums, vulgārs šovmenis, perfekti izlasītas visas tās lietas, kas man tīri subjektīvi riebjas amerikāņos. Otrā - rietumu vērtības.

Am I crazy or is the rest of world crazy? Liekas, ka šādā situācijā pat no saviem neizmērojami mazajiem spēkiem vajadzētu kaut ko darīt, tikai ko?

Vēl par ASV. Miljardieris-politiķis, nodokļu nemaksātājs, līgumu nepildītājs, viltus universitāšu radītājs. Vai tiešām piesauktās vietējās analoģijas - Zīgerists un latvju oligarhi - varētu pretendēt uz tādu sarakstu? Nē. Labākais analogs no tuvējās apkārtnes man liekas Janokovičs savās otrajās vēlēšanās. Kā tas beidzās Ukrainai, mēs visi zinām.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2016 - 16:02
(Link)
Tu esi smieklīgs. Nopietni. Senāk likies daudz racionālāk domājošs. Šobrīd rodas vēlme iepostēt kaut kādu jūtūbi ar spalgi spiedzošiem sjw psihopātiem/ēm, lai parādītu kāds no malas izskatās tavs posts.

Piedod par uzbraucienu. Parasti cenšos adresēt pointus, bet es prosta neredzu tavā rakstā kaut ko, ko varētu adresēt. Ir histēriska un impotenta kulaciņu mahāšana. Varbūt, kā jau sāk ieteikt daļa politisko komentētēji, sāc meklēt cēloņus Trampa un līdzīgu politisku aģentu uzvaras gājienam. Sāc mācīties to, tā saucamo, empātiju, par kura trūkumu liberastiem patīk pārmest konservatīvajiem/raitwing cilvēkiem. Slabo?
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:12. Novembris 2016 - 16:40
(Link)
Kā tev sanāk nepatiku, kas ir skaidri pamatota un paskaidrota, pret konkrētu politiķi, novienādot ar vienaldzību un neizpratni par likumsakarībām? Propaganda much?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2016 - 17:19
(Link)
Ironijas ouverlouds. Tramps vinnēja PAR SPĪTI propagandai, kas tika pret viņu vērsta. Analoģiski ar Brexitu. Un tieši tā pat būs analoģiski nākamajās parlamentu vēlēšanās daudzās Rietumeiropas valstīs, kur lielāko atbalstu gūs ''nacistu'' partijas. Ja tev šķiet, ka dusmīgi vicināt kulaciņus un bliezt histēriju par to kādi maitas ir tie stulbeņi, kas tā vēlē, ir vienīgais variants kā reaģēt uz situāciju, tad šauj sev kājā. Tikai dialogi starp dažādu pārliecību cilvēkiem un kompromisa atrašana šajā gadījumā ir risinājums, kas nenovedīs pie kara, auksta vai karsta.

Šiten viena puslīdz self consciouss reakcija no anti-trumpista:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GLG9g7BcjKs
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2016 - 17:23
(Link)
Ā, nu jā, es vēl aizmirsu piebilst, ka gedymin elementāri melo, vai pareizāk seko, atreferē melus, kurus par Trampu ir izplatījuši ''rupora masmeģiji''. Nē, viņš nav ksenofobs, rasists, mizogīgnists un nacists. Nekam no tā nekad nav tikušas parādītas evidences. Kamēr šādu evidenču nav, tikmēr GTFO.
From:[info]axsys
Date:12. Novembris 2016 - 20:30
(Link)
Kā ar evidencēm publiski nofilmētu uzstāšanos gabalu veidā?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2016 - 22:23
(Link)
Linku studijā.
From:[info]axsys
Date:13. Novembris 2016 - 00:14
(Link)
Epiteti tipa "nacists" un "fašists", protams, ir BS, ja kāds tos ir domājis nopietni, a par pārējo lai runā hronikas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:13. Novembris 2016 - 11:11
(Link)
Laikam uz maļčišņiku nekad mūžā neesi bijis. Prasta māžošanās, protams, bet nekas krimināls un tāds, kas liecinātu par politiskiem mērķiem apspiest nabaga sievietes.
Kas tur ar to rasismu, imperiālismu?
From:(Anonymous)
Date:12. Novembris 2016 - 17:46
(Link)
Sakarīgs tas čalis video.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:12. Novembris 2016 - 18:05
(Link)
nav jau to sakarīgo tik maz
https://youtu.be/OjNgm7TgsgA
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2016 - 18:30
(Link)
Jā, Barrs ir viens tāds sakarīgi pohujistisks nīgrulis, kuru nesafāzēsi. Pamatā piekrītu lietām, kuras viņš teicis sakrā ar visu prezidentūras šitu un politiku kopumā. Cita lieta, ka tas stipri smahivajet na ''kuhonniji razgavorčiki''. Šobrīd tomēr jāieņem puses, pat ja neviena nav ideāla.
[User Picture]
From:[info]methodrone
Date:12. Novembris 2016 - 16:29
(Link)
mani arii urda jautaajums, vai ir jebkas ko neizmeerojami mazspeeciigs cilveeks var dariit. manupraat runaashana par sho, sociaalie meediji, intereseeshanaas visi ir noderiigas lietas. savukaart, padoshanaas, kluseeshana, vienaldziiba nekad neko labu nav panaakushas.
From:[info]krishjaanis
Date:13. Novembris 2016 - 18:55
(Link)
jā, mazais, mazspēcīgais cilvēks, t.s. silent majority šoreiz saņēmās un ievēlēja Trampu cerībā kaut ko mainīt
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:12. Novembris 2016 - 18:51
(Link)
Var just, ka ķirzakām zināms diskomforts.😃
From:[info]krishjaanis
Date:13. Novembris 2016 - 18:58
(Link)
Tad, kad tavai ģimenei vai mājai uzbrūk sliktie, tad "būtu grūti izvēlēties pusi, jo parasti kaut ko labu aizstāv katrs" kļūst smieklīgāk par smieklīgu.
From:(Anonymous)
Date:14. Novembris 2016 - 14:28

Ctulhu

(Link)
Gribas gedyminam nookrātiju, ja? Redzam, ka gribas.

a pats lecās uz to ideju.