making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Simpler than fiction 12. Nov 2016|13:51

gedymin
Naivi janvārī rakstīju, ka, ja sāktos karš, būtu grūti izvēlēties pusi, jo parasti kaut ko labu aizstāv katrs. Naivi, jo izskatās, ka vismaz šī problēma atkritīs - pašreizējā virzība ar morālo daudznozīmību neizceļas, dzīve kārtējo reiz izrādās vienkāršāka par mākslu utt. Vispirms UK, tad ASV, tālāk Francija, un...? Vienā pusē ir ne tikai flirts ar imperiālismu, deportācijām, spīdzināšanām, postmodernā/postfaktuālā zināšanu noliegšana, civilo tiesību ierobežošana, nodokļu atcelšana bagātajiem, apsveikuma vēstules no Putina un apsveikuma tvīti no Isis, bet arī cilvēciskas pieklājības un cieņas trūkums, vulgārs šovmenis, perfekti izlasītas visas tās lietas, kas man tīri subjektīvi riebjas amerikāņos. Otrā - rietumu vērtības.

Am I crazy or is the rest of world crazy? Liekas, ka šādā situācijā pat no saviem neizmērojami mazajiem spēkiem vajadzētu kaut ko darīt, tikai ko?

Vēl par ASV. Miljardieris-politiķis, nodokļu nemaksātājs, līgumu nepildītājs, viltus universitāšu radītājs. Vai tiešām piesauktās vietējās analoģijas - Zīgerists un latvju oligarhi - varētu pretendēt uz tādu sarakstu? Nē. Labākais analogs no tuvējās apkārtnes man liekas Janokovičs savās otrajās vēlēšanās. Kā tas beidzās Ukrainai, mēs visi zinām.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..