cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
@ 2013-09-06 12:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:politics, retrogression, syria

Procedūras, birokrātiskas, institucionālas, prakstiskas, kas tiek izveiktas, lai apstiprinātu ķīmisko ieroču lietojumu Sīrijā, ir kļuvušas gandrīz vai bezjēdzīgas reālpolitikas kontekstā. Kamēr ANO inspektori gatavo atskaites, Britu Porton Down laboratorija apstiprina sarīna lietojumu, bet Asads nemaz nenoliedz, ka ir pielietoti ķīmiskie ieroči. Šobrīd izšķirošs jautājums ir par to, kas tos ir pielietojis, nevis to pielietojuma fakts. Man šajā sakarā tiešām rodas jautājums, kāda ir jēga no ANO inspektoru darbības un Drošības padomes?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2013-09-06 15:49 (saite)
To uzdevums ir noskaidrot nevis faktu, bet vainīgo, lai to sodītu, nevis lai vispirms nobombītu pilsētu, tas ups! ne tos apšāvām, atvainojiet.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dekaels
2013-09-06 16:23 (saite)
Vispār jau tieši otrādi: inspektoru uzdevums ir noskaidrot faktu, nevis vainīgo. ("“The mandate of this team is to determine the use of chemical weapons – whether there was or not the use of chemical weapons. It’s not to determine who has used against whom. We do not have that kind of mandate at this time,” Mr. Ban said.")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]garamgajejs
2013-09-06 16:24 (saite)
Inspektoru primārais uzdevums ir apstiprināt, vai noraidīt pielietojuma faktu, tāpēc tika vākti bioloģiskie un citi paraugi, cietušo liecības utt. Ja pielietojums tiek konstatēts, tad tas tiek virzīts par pierādījumu pret Sīrijas valdību un šeit arī visa politika sākas, tā pati, kas jau bez inspektoru atskaites norit pilnā sparā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?