cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
@ 2012-08-16 13:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
BBC: Ecuador grants Wikileaks founder asylum


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2012-08-16 16:12 (saite)
super. bet, cik fiziski iespējams ir viņu aizvest uz to ekvadōru? Jo, tiklīdz sper kāju laukā no vēstniecības, tā viņu grābj ciet, bet, kamēr vēstniecībā iekšā, tikām britiņi asina juridisko aktu par vēstniecības neaizskaramības pacelšanu atcelšanu pie cīšas vajadzības :/ izskatās, ka varētu būt filmu cienīgs process, cerams, ka ļaudis taisīs neārtības vajadzīgajā brīdī un līdzēs Asanžam kaut kā notīties.

p.s. ieguldītu valdības tikpat daudz tikpat fokusētu pūļu, lai paveiktu citus, sabiedriski svarīgākus darbus, nekā viena izvarošanā apsūdzēta vīrieša tvarstīšanu (lai gan tas, protams, neiplicē, ka izvarošanā apsūdzētos nevajadzētu tvarstīt)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-08-16 17:00 (saite)
Grūti pateikt, kā lietas attīstīsies, bet kā jau Asanžs izteicies, "Things will get more stressful now." Termins 'stress' arī kā ķermenisks stāvoklis daudzējādi atbilst situācijai.

Attālā saistībā nāk prātā šis dimplomātiskais brīnums: http://en.wikipedia.org/wiki/Chen_Guangcheng

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2012-08-17 22:40 (saite)
Šīs dienas Pussy Riot sprieduma kontekstā tas, ko viņi dara ar Asanžu ir kaut kā pretīgi paralēls - nav brīvības nedz Rietumos, nedz Austrumos. Atliek mēģināt meklēt pārējos virzienos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-08-19 13:36 (saite)
Ievēro, ar kādu skābumu balsī augstākminētajā linkā BBC komentators apgalvo, ka "Political asylum is not available to anyone facing a serious non-political crime - such as the allegations levelled against Mr Assange."
Turklāt gandrīz visur tiek lietots šis 'serious' - "serious non-political crime", "allegations of serious sexual assaults" utt. It kā būtu arī nenopietni seksuālie noziegumi.
Man nav īpašu ilūziju, ka gadījumā, ja Asanžs nonāktu Zviedrijā, ASV tajā pašā nanosekundē jau iesniegtu izdošanas pieprasījumu. Šeit gan būtu jāņem vērā arī tas, ka caur ECT var likt šķēršļus izdošanai, ja pastāv spīdzināšanas draudi utml.

Pussy Riot tiesa ir paraugprāva. Kamēr tā visa jezga gāja vaļā, medijos, protesta un atbalsta akcijās, man arvien pieauga pārliecība, ka viņas dabūs reālu cietumsodu, kaut vai kā simbolisks žests visiem tiem atbalstītājiem, ka viņi ar savām demokrātiskajām vārtībām un vārda brīvību var "iet iesmērēties". T.i., manuprāt, tās atbalsta akcijas, lai arī ideoloģiski un politiski saprotamas motivācijā utt., personīgi pašām pancenēm izdarīja lāča pakalpojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?