cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
Ievēro, ar kādu skābumu balsī augstākminētajā linkā BBC komentators apgalvo, ka "Political asylum is not available to anyone facing a serious non-political crime - such as the allegations levelled against Mr Assange."
Turklāt gandrīz visur tiek lietots šis 'serious' - "serious non-political crime", "allegations of serious sexual assaults" utt. It kā būtu arī nenopietni seksuālie noziegumi.
Man nav īpašu ilūziju, ka gadījumā, ja Asanžs nonāktu Zviedrijā, ASV tajā pašā nanosekundē jau iesniegtu izdošanas pieprasījumu. Šeit gan būtu jāņem vērā arī tas, ka caur ECT var likt šķēršļus izdošanai, ja pastāv spīdzināšanas draudi utml.

Pussy Riot tiesa ir paraugprāva. Kamēr tā visa jezga gāja vaļā, medijos, protesta un atbalsta akcijās, man arvien pieauga pārliecība, ka viņas dabūs reālu cietumsodu, kaut vai kā simbolisks žests visiem tiem atbalstītājiem, ka viņi ar savām demokrātiskajām vārtībām un vārda brīvību var "iet iesmērēties". T.i., manuprāt, tās atbalsta akcijas, lai arī ideoloģiski un politiski saprotamas motivācijā utt., personīgi pašām pancenēm izdarīja lāča pakalpojumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?