cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
@ 2012-05-24 18:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dažiem transhumānistiem, vai tiem, kas sevi par tādiem dēvē, ir saasināta uztvere pret alternatīvām kā tādām un komunikāciju, par to es pārliecinos ar vien vairāk. Tas, protams, diezgan uzskatāmi līdzinās reliģiskai degsmei. Nodēvēju to par problēmu, bet tad sapratu, ka problēma tā būtu tikai no mana redzesviedokļa. Tā ir drīzāk novērojama iezīme, kas balstīta unilineārā un redukcionistiskā izpratnē par lietu kārtību.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rindra
2012-05-24 21:19 (saite)
"saasināta uztvere pret alternatīvām kā tādām un komunikāciju"

vari paskaidrot plašāk? Pazīstu dažus (divus), kas aizraujas ar šo kustību un abi ir dīvaini, diezgan sociāli neintegrējušies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-05-24 21:31 (saite)
Nelielas diskusijas rezultātā nonācu pie šāda secinājuma. Komunikācija, protams, ir daudzpusīgs process, bet man radās iespaids, ka tas šajā gadījumā nav virzīts uz iesaistīto pušu savstarpējās sapratnes veicināšanu. Kas noved pie tā, ka, acīmredzot, jebkāds alternatīvs skatījums ir neiederīgs kā tāds jau pamatos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2012-05-24 22:00 (saite)
Vecumam tur varētu būt zināms iespaids. Tas tā ir ar visiem - jaunie zinātnieki ir 'dedzīgāki', jaunie panki utt. Citiem vārdiem, varbūt to var kaut kā reducēt uz bioķīmiju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-05-24 22:25 (saite)
Iespējams, ka šāds apstāklis ir klātesošs, jo degsme tāda, kas jauniem censoņiem nereti robežojas ar fanātismu. Arī selektīvi nekritiska attieksme pret dažādiem 'faktiem' no plašām tēmām, t.i., iespējams, ka doto jomu speciālisti nebūtu tik pārliecināti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2012-05-25 01:07 (saite)
vaine? bet tas varētu būt kkādā pamata līmenī, līdzīgi kā ar baznīcā gājējiem the parastajiem iepretim teoloģijas seminārā baznīctēvu tekstus oriģinālvalodā studējošiem. runā, ka ar tiem pēdējiem esot ļoti forši aprunāties, pat ja neesi ticīgais. abos gadījumos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-05-25 01:18 (saite)
Par to pēdējo runas manieri gan Stīvens Frajs paironizēja, ka, ja satiec kokteiļpārtijā, tad gan patērzēt, gan cigāru kopā uzkūpināt ir abpusēji patīkami. Bet tiklīdz šie uzkāpj kancelē un uzrunā bijīgos, tā visi elles vārti vaļā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2012-05-25 01:32 (saite)
hhh, visdrīzākais tā varētu būt, es godīgsakot negribētu būt pretī kādam kārdkōr posthumānistam transblablabla kembridžas konferencē :) rakstot prātā turēju vietējo vīru, kas ļoti labi apvieno filozofijas profesiju ar personiskiem reliģiskiem sentimentiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2012-05-25 01:46 (saite)
Vienmēr iespējami patīkami izņēmumi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?