cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
@ 2011-07-27 11:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:foucault, lv, multiculturalism, politics

Vērojot LV politisko izrādi, var viegli pārliecināties, ka institūciju noturība balstās noteiktās tradīcijās, struktūrā un ekonomijā, neatkarīgi no atsevišķu aģentu idejām, predispozīcijas, vai interesēm. Relatīvi jauns politiskais spēlētājs pārmanto rīcības modeļus un retoriku, jāpiebilst, ka apvienošanās ar "vecmeistariem" ir veicinošs faktors. Sekojošā atteikšanās kandidēt Saeimas vēlēšanās ir publisks manevrs, kas novērš uzmanību no sagrozītās loģikas. Nekavēties izmantot notikušā saistību ar anti - multikulturālisma demagoģiju savu politisko un sociālo pārliecību apliecināšanai VL darboņu acīs nav "politikas taisīšana", savukārt, kad savu momentu izmanto SC, definīcija mainās.
Vēl jo vairāk, uzskatīt, ka šo šaušalīgo noziegumu jelkādā veidā ir veicinājis multikulturālisms, nozīmē dalīt kopīgu ideoloģisko platformu ar Breivīku, vai kā šajā gadījumā - piedāvāt šādu platformu. Fuko reiz izteicās, ka tiklīdz problēma ir izvirzīta, tā deģenerējās par saukli. Tas, kādas problēmas un ietekme ir saukļiem, ir nojaušams bez priekšā teikšanas. Multikulturālisms ir jaunais sauklis, kas rodas laikā, kad globalizācija tiek saprasta un pakāpeniski pieņemta kā neizbēgams strukturāls nosacījums.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lazdu_ragana
2011-07-27 15:06 (saite)
Tikai iepīkstēšos, ka man ar' tas Fuko teiciens patīk.

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2011-07-27 16:13 (saite)
katra partija jau var ieturēt savu stingro līniju. Grūtāk ir skatītājam (vēlētājam), kuram no malas jāspēj nolasīt dažādās ieinteresētības, valodspēles un vārdu savērpšanas sev par labu - bez noteiktiem atskaites punktiem svārstīšanās garantēta.

ne par Norvēģijas tēmu, bet par šo divkosību: http://klab.lv/users/petrovichs/1363281.html

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?