Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2013-01-13 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar ar mammu cepām ūdenskliņģerus, dzērām vīnu un pīpējām un smējāmies un ŗunājāmies, siltāsiltā virtuvē, kamēr palikām tādas sarkaniem vaigiem, pēctam skatījāmies gredzenpavēlnieku un piekodām karstus kliņģerus un sakusis sviests tecēj pa pirkstiem, dievīgi. Untad es aizmigu pie iekurtas krāsniņas, muŗŗŗ


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]putnupr
2013-01-13 11:40 (saite)
Ak, kā sakārojās ūdenskliņģerus!!! Neesmu ēdusi >20 gadus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 11:50 (saite)
Cik nu tur tā darba, untāds kaŗsts ar sviestiņu un sieru, uh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2013-01-13 11:54 (saite)
Būs jāiesaka uwai. Mana vecāmāte tādus cepa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2013-01-13 12:26 (saite)
pastāsti, kā cep ūdensklinģerus? es arī gribu!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 12:40 (saite)
Milti, ūdens, sāls, cukurs, raugs, ķimenes, ola. Saspaida ŗaugu, viena karote cukura, aplej ar ŗemdenu ūdeni, puskrūzīti, atstāj siltā vietā, lai rūgst

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 12:43 (saite)
Kad uzrāpies, ta ņem miltus, ieber 2 kīlo ar drusku cukuru bļodā, ta lēnā garā lej ūdeni uz acumēra un mīca to visu kopā, kamēr atlīp no rokām. Tākā maizes mīkla, principaj

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]uwa
2013-01-13 12:44 (saite)
untad untad? met tik ūdenī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2013-01-13 12:47 (saite)
Pussaujiņ miltu vēl pāri, noliek siltumā, lai ceļas un gaida. Taka uzcēlusies pārpamalām, liek uz plīts katliņu ar ūdeni un sāli. Kad ūdens sāk vārīties, uzber miltus un ķimenes uz galda, izrullē kliņģerus un ielaiž vārošā ūdenī, līdz uzpeld

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 12:49 (saite)
Ta liek uz pannas, ta apsmērē ar olu, uzkaisa sāli un ķimeni pa virsu un šau plītskrāsnē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 12:51 (saite)
Ik pa brīžam apšpricē ar ūdeni

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]uwa
2013-01-13 12:52 (saite)
vajvajvaj, cik garšīgi lasās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2013-01-13 13:29 (saite)
Tikai cep taadaa kjeemu pasaakumaa,kad viesos arii es:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]putnupr
2013-01-13 13:30 (saite)
Cik lielus juus taisaat?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2013-01-13 13:52 (saite)
Nu, tādus pakrietnus, teiksim, plaukstas lielumā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2013-01-13 13:58 (saite)
aha, mana vecāmāte arī tādus, un ķimenes nebija vien tikai virsū, bet viscauri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kalevala
2013-01-13 13:02 (saite)
burvīki!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]lemurs
2013-01-13 13:06 (saite)
akdies! es arī gribu ūdenskliņģerus! vismaz tos.

(Atbildēt uz šo)


[info]aizliegts_v
2013-01-13 13:36 (saite)
Lasu un domāju, ka tā tak nemēdz būt. Kā no seniem stāstiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?