Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2008-02-26 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vot, tā. Filma-jok!
http://www.filma.lv/index.php?src=jaunumi
Es pat neapvainotos, ja uzvarētu filma "Aklais", lai gan arī tas nebūtu īsti godīgi,proti, jauniešiem nebija sevišķi jānopūlas rakstot scenāriju, jo to jau sen, sen apakļ - kādos sešdesmitajos, ja nemaldos, bija izdarījis Frišs iekš "Saukšu sevi par Gantenbeinu", pie kam tajā (filmā) darbojās profesionāli aktieri.
Betnu par šo fenomenu es tiešām esmu dikti sapūtusēs, proti, ka uzvar filma, kurā parādās Ozols un Kurts un visādi citādi defektīvo pāraudžu elki (un kā mēs zinām, defektīvie pāraudži ir vispiemērotākā auditorija telefonbalsojumam)un līkdegunīgs puņķutapa ar kupri, sitot dūri pie krūtīm, ik pa brīdim paziņo " Šito es ņemu uz sevi!".... Numoins!
Tākā, ja taisa filmu, ta taisa tā, lai stipra aizmugure, tipa- jumts, nākošreiz vaig iesaistīt skolniekus, jā gan, filmēt skolā, zin kā šie tad sabalsos, ja zinās, ka dublī Nr.3 ir redzama viņu mugursoma jebšu daļa no pleca.
Un tikai nevaig man stāstīt, ka tā filma tiešām kādam patika.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jim
2008-02-26 16:36 (saite)
Labi teikts, Fjokla!
"Aklais" tiešām būtu pelnījusi uzvaru, jo no visām četrām tai vismazāk iespējams piesieties profesionālā ziņā (teiksim, 2000 latu gabala skaņas un bildes nekvalitāte automātiski izslēdz iespēju, ka tas ir kas vērā ņemams, neskatoties uz to, cik varbūt izcils ir saturs). Bet nu lai jau to viņi ņem uz sevi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Nopērc bikses, izmazgā
[info]hamish
2008-02-26 17:04 (saite)
Taisnība jau Tev, jim, ir, tikai skaņas aspektā. Attēls bija speciāli veidots, izmantojot fotoobjektīva mactiklu, kas ar speciālu konvertoru bija piestiprināts pie kameras. Ja jau gribi glanci, dodies uz burbuļūdens namu, bet īsfilmu konkursā, kur kaut mikroskopisks, bet tomēr - Autorkino piesitiens, to nemeklē. Tādēļ jau cilvēki taisa kino, lai atšķirtos, nevis lai "iegultos", jo kāda tad jēga kaut ko darīt, ja jālien standartā.
Bet par skaņu - piekrītu, tas lielākais mīnuss pēc gaismas (nejaukt ar kameras darbu un attēla faktūru!). Varbūt jim's domāja tieši gaismu, tad man jāatvainojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nopērc bikses, izmazgā
[info]jim
2008-02-26 17:33 (saite)
Par to autorismu vs. glancēto standartu nemaz nesākšu pilnīgi neauglīgu diskusiju. Tomēr ir iemesli, kādēļ ir svarīgi, lai bilde būtu baudāma. Var jau taisīt blērviču #232 un teikt, ka tas viss mākslas dēļ, bet ir jāsaprot, ka pietiek ar tikai dažām sīkām niansītēm, lai darbs, kas pretendē uz mākslas darba statusu, sāktu izskatīties neatgriezeniski amatierisks. Ar attēlu es nedomāju operatora darbu, tas ir pieklājīgs, ja vērtējam pēc rakursu un plānu dažādības, kaut protams, gan Aklais, gan uzvarētāji stāv līmeni vai pat divus augstāk. Attēls šajā gadījumā apzīmē kopējo iespaidu, ko atstāj bilde, un Tu sevi māni, ja gribi apgalvot, ka tas līdz ar skaņu ir saucams par "mīnusiem". Mīnuss ir mākslinieciska neveiksme, bet šajā gadījumā skaņa un bilde, respektīvi, tehniskā puse, iegāž visu darbu, neļaujot pilnībā uztvert ne dialogu spēku, ne atmosfēru. Es jūs uzskatu par talantīgu kompašku, tā ka nevajag acumirklī putas uz lūpām un mesties cīņā pret Naidīgo Kritiku (vai vismaz tādā gadienā Mumintēva vietā pieliec Bizamžurkas bildi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nopērc bikses, izmazgā
[info]fjokla
2008-02-26 17:36 (saite)
vispār es piekrītu šitam, jā gan!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Last Answer to Jim
[info]hamish
2008-02-28 11:40 (saite)
Manas par daudz kaismīgās atbildes būtība bija centienā izklāstīt attēla nekvalitātes iemeslus, jo no Tevis rakstītā izsecināju, ka Tev vienkārši liekas, ka tas ir noluņots, kaut bija speciāli darināts. Nu, tā apmēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svens
2008-02-26 20:40 (saite)
Tam nav nekāda sakara ar filmām, bet palasi, ak, palasi šīs jaukās rindas! http://dimkin.livejournal.com/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2008-03-12 11:43 (saite)
bet es jejbogu tur neko tādu neatrodu. Nevari ar pirkstu parādīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svens
2008-03-12 23:36 (saite)
Nu, piemēram, šitā:
http://dimkin.livejournal.com/309553.html
http://dimkin.livejournal.com/309001.html
http://dimkin.livejournal.com/288183.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?