Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2007-05-16 10:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet neliek mieru šis jautājums par fizisko nelabumu
Raugi, "slavenajam latvju poētam" Reinim Tukišam virtuālajā Cibas dienasgrāmatā ik pa brīdim paliek FIZISKI nelabi (uzsvars un izjusta, nazāla izruna na FIZISKI), no dajebkā- no pasaules iekārtas, kolēgām jebšu laika apstākļiem utt. Citēju: "...jau tikai iedomājoties, ka šajā žanrā būs jāatgriežas, paliek fiziski sūdīgi..." un "...tie krievu banāliķi(Sorokins,Griškovecs,Grebeņšķikovs u.c.) man izraisa teju fizisku nejabumu". Nevis viņa pleci gurst, no pasaules muļķibas smaguma vai vienkārši kaut kas nepatīk, bet paliek FIZISKI nelabi...atzīmēsim -FIZISKI.
Bet šorīt raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" kādai teātra kritiķei arī paliek FIZISKI NELABI, nedomājiet, neba no teijātra, bet no tā, ka SEN NAV LASĪTA GRĀMATA. Atzīmēsim, viņa teica nevis "man patīk lasīt" vai "man patīk lasīt ĻOTI", bet- "Man paliek FIZISKI nelabi, bez grāmatām!"
Auksti sviedri, vemšana, drudzis, caurejs? Kas?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2007-05-16 10:42 (saite)
hi, hi.

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2007-05-16 11:02 (saite)
Izskaidrojums jau visai vienkāršs. Vienu mazu brītiņu, pusaudžu gados, bija cieņā dažādi teicieni, ar grāmatu lasīšanu saistīti. "Aiziet pie draugiem grāmatas palasīt" - aiziet piedzerties, "Jāaiziet pēc grāmatas" - jāiet uz bodi pēc šnabja, "Vakar pārlasījos, uz trijiem kādas piecas grāmatas izlasījām" - domāju, komentāri lieki.

Iespējams, kritiķei tāpat?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2007-05-16 11:18 (saite)
nujā,nujā- man tēvam tāda biedrene bija, kas mājās "grāmatas" dzina! Un tad viņai zvanīja un teica:"Man, lūdzu vienu grāmatu un vienu pusgramatu!" :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2007-05-16 13:58 (saite)
Otrpusēja verbālā nesaturēšāna acīmredzot.

Jeb Peļevina orālā "vau" principa iedzīvināšana attiecinot to uz kultūru kā patēriņpreci.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?