Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2009-09-10 08:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Black Label Society - Stoned and drunk
Entry tags:wtf

Sadzīves ainiņas.
Lai kā es censtos, es nespēju sadzīvot ar apkārtējo pasauli. Pat, ja ārēji šķiet, ka tā nav, iekšēji es aizvien vairāk kļūstu par snobisku kretīnu un mūsdienu patērētāju sabiedrība, tās procesi, eksistenciālie principi un normas, mutācijas un mērķi man liekas nepieņemami, gribas no tiem izrauties, pacelties augstāk (vai varbūt nolaisties zemāk), bet tā neļauj to darīt, viss ir saķepis kopā vienā pelēkā masā, kuru šī sabiedrība viļā pati pa savu muti. Bet es turpināšu ticēt saviem ideāliem un nenodot tos par zobu pastas reklāmu, 15g degustācijas vīna vai 3 santīmiem, nopērkot nocenotu baltmaizi.




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kolbiri
2009-09-10 12:40 (saite)
Reizēm mēģinu iedomāties, ka viss apkārtējais, visi cilvēki un to darbības, ka tā ir kaut kāda dīvaina filma. Tu esi ciemiņš, kuram vienīgajam ir atļauts būt iekšā un brīnīties. Tāda interaktīva filma, un tu vari to vietām ietekmēt, mainīt pēc saviem ieskatiem, piedalīties tajā vai arī nedarīt neko, apsēsties uz soliņa un skatīties, un tā turpinās notikt arī bez tavas līdzdalības, pati par sevi. Kad izdodas smadzenēm ieskaidrot, ka tā tik tiešām arī ir, panākt tādu kā distancēšanos, realitātes sajūta uz mirkli izzūd un tu nejūties vairs piederīgs, saistīts ar to visu, un vari darīt, ko vien vēlies, būt pārāks, īstāks. Vari neēst, nejust sāpes. Īstenībā, jo mazāk ēd, jo vieglāk sevi apmānīt. Reiz uznāca paranoja, ka ēdiens ir pilns ar kaut kādiem smadzeņu darbības bloķētājiem. Bet nevarēju izdomāt, kā lai tomēr nenomirst nelietojot pārtiku un nedzerot ūdeni, jo tas taču ir tik izdevīgi saindēt visu, padarot cilvēku par trulu patērētāju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2009-09-10 13:51 (saite)
Neizklausās optimistiski, bet depresīvākais ir tas, ka mēs nevaram izslēgt televizoru vai iziet no kino zāles un mainīt jau, patiesībā, arī varam tikai ļoti nenozīmīgas detaļas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kolbiri
2009-09-11 00:13 (saite)
Izklausās pēc K-PAX, hehe, bet nu pamatdoma bija, ka viss jau slēpjas paša attieksmē. Jo pat nemaz citās frekvencēs var izrādīties bezgala daudz.
Izslēgties, atslēgties var kaut vai sākot ar acu aizvēršanu, paceļot pa savu iedomu pasaulīti kaut vai brutāli piedzeroties un beigu beigās var jau arī nomirt, ja baigi vajag, bet tad vairs nav interesanti.
Žēl, ka es nemāku tā normāli pastāstīt vai parādīt, jo tad, kad tas notiek, vienīgā bēda ir tā, ka nav iespējams dalīties ar citiem tajā "viss ir kārtībā" sajūtā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2009-09-11 09:35 (saite)
Zinu par ko Tu runā, "viss kārtībā" sajūta man ir pazīstama, tikai tā ir kā trausls pavediens, kuru pārraut ir vieglāk par vieglu. Vajadzētu kaut kā panākt to, ka šī sajūta neatkāpjas ne uz brīdi vai arī ļoti reti, lai neaizmirstu, ka var būt arī sūdīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kolbiri
2009-09-11 14:22 (saite)
Jā, jā, jā, tā arī es domāju. Vai arī kādu universālu paņēmienu, kā jebkurā brīdī dabūt to atpakaļ pēc tam nemaksājot ar savu veselību, kā mēdz gadīties lietojot ķīmiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?