: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Februāris 27., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:54
bet ar to koronavīrusu jau atkal tas pats, kas ar tik daudz ko citu - informācijas ir daudz, bet viena atšķiras no otras, un pat ja starp visas tās informācijas kaudzes ir arī viens pilnīgi patiess raksts, kurš gan ir spējīgs to ieraudzīt? ja vieni pārliecinoši raksta, ka panikai nav iemesla, bet otri - ka ir, un tad ir vieni, kas pieslienas pirmajiem, un ir pilnīgi pārliecināti, ka uztraukties nevajag, un, principā, ja tu uztraucies, tad tu acīmredzami nespēj izfiltrēt feikņ ūvz no ne feik ņūvz, tātad tu māj ar galvu, jo tu taču esi gudrs, nevis stulbs.
bet tagad mans brālis atgriezies ar savu ģimeni no itālijas, un, ziniet, i'm not sure about anything anymore.

(13 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]fedrs
Date:27. Februāris 2020 - 15:19
(Link)
Drosmīgais mirst vienreiz, gļēvulis - katru dienu.
Labāk šausmīgas beigas nekā nebeidzamas šausmas.
Utt.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Februāris 2020 - 15:29
(Link)
nu, nepārspīlēsim jau arī :) bet braukt pašā slimības midzenī, nu nez, drosmīgi, jā, bet ne īpaši gudri.
From:[info]fedrs
Date:27. Februāris 2020 - 15:33
(Link)
Ja runa būtu par "parasto" gripu, vējbakām vai dizentēriju, tad brauktu?

From:[info]polija
Date:27. Februāris 2020 - 15:42
(Link)
nu, ja būtu ikurāt epidēmija? Gan jau, ka arī nē.. Vismaz es ne. Vējbakas gan ir pārslimotas, tās nesatrauc. Bet masalas - tas pats (jo īpaši, ja man bērns pret tām vēl nav potēts, pati laikam arī esmu).
Neviens no Tevis nosauktajiem nav tas, pēc kā braukt uz ārzemēm.. :D Plus dizentērijai laikam tas bija ja ikurāt ne tādu ūdeni dzer vai tml, ja? Nu no tā mok arī var vēl izvairīties, bet no tā, ka kkur ļotenē iesēžas kāds ar elpojot pārnēsājamu zarazu un visa ventilācijas sistēma izdzenā tos baciļus visiem tur esošajiem, īpaši neizvairīsies. Nepateiksi pie starta "es kāpju laukā"...
From:[info]fedrs
Date:27. Februāris 2020 - 15:52
(Link)
Tas, ko es gribēju teikt - ieklausies veselajā saprātā. Bet, no vispārējās histērijas vairošanas nevienam labāk nekļūs.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Februāris 2020 - 21:28
(Link)
vispār, piekrītu polijas apspriedumiem. elementāra piesardzība, nevis bravūrīga bezrūpība.
From:[info]polija
Date:27. Februāris 2020 - 15:34
(Link)
nēnu var jau drosmīgi apmeklēt arī darbojošos vulkānu vai tml (mok, ja tas ir cilvēka dzīves mēŗkis, ir ok arī tā nomirt), bet nu aizkulties uz kaut kādu nekurieni, noķert to zarazu, iestr;egt kaut kādā nekurienē ar hz kādu veselības aprūpi un iespējām, ok, ja to dara kaut kāda kruta mēŗka labad, tad jā, bet citādi? Nedomāju, ka turp nedoties būtu vērtējam kā gļēvulība. Drīzāk - piesardzība.
Nu ok, skriet pirkt sejas masku, pārtikas krājumus mēnesim un ķert paniku vrb arī nevajag, bet nu ja godīgi, es biju domājusi nopirkt biļetes aizlidot martā uz Liepāju. Laikam nelidošu. Vrb braukšu ar auto.. Jo nu lidostā ir lielāka iespēja sastapt no visādiem vīrusa skartiem nostūriem nākušos.
Ar to brāli es laikam ar tomēr 2ned labāk netiktos :P Ja vien tas nebūtu dzīvības/nāves jautājums.. Nu, ja vien protams, mērķis nav pašam saslimt un ģimeni aplipināt ar kkādu gripveidīgu zarazu ar potenciāli letālām komplikācijām (tā pati pneimonija jau ir pietiekami nopietni).

Plus vēl, kas konkrēti mani uztrauc - pagaidām jau arī nav nekādas info par tiem, kuri izveseļojas - nu izveseļojas un tālāk? Viņiem ir imunitāte, otru reizi nesaslimt, pārslimo un 100% viss, vai arī kaut kas, kaut kur rumpītī tomēr var būt pačakarēts. Otru reizi var/nevar saslimt? Var dabūt kādas antivielas pret šo? Vai otru reizi kāds uzšķauda un aiziet nākamais riņķis?

Personīgi nelepojos ar stipru imūnsistēmu, nav arī kur/pie kā droši izolēt bērnu, attiecīgi jā - mani uztrauc šitā zaraza. Tāpat kā gripa. Un es ļoti gribētu, lai drusku tiktu ierobežota kkāda pārlidošanas brīvība šobrīd..
[User Picture]
From:[info]217
Date:27. Februāris 2020 - 16:55
(Link)
tikko ziņās lasīju, ka viena japaniete 2x saslimusi, lai gan laikam viņi teica, ka nav skaidrs, vai ta pati slimība 2x vai 1x vairākas fāzēs
[User Picture]
From:[info]au
Date:27. Februāris 2020 - 15:42
(Link)
nu neko, mazgā rokas un nebučojies. piesardzība tāpat kā ar parasto gripu. protams, nebija gudri braukt uz tām teritorijām, bet šobrīd jau vīruss ir visur, ko tur vairs nebraukāt.
mierīgākam prātam vari paskatīties death rate pēc vecuma pozīcijām - līdz deviņu gadu vecumam vispār nav mirušo (nesen skatījos), un pārsvarā mirst no 80 gadiem.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Februāris 2020 - 21:29
(Link)
cik gudrs vīruss, grib uz valsts līdzekļiem dzīvojošos pensionārus izdzēst, vaj? bet nākamo paaudzi atstāj neskartu.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:27. Februāris 2020 - 22:55
(Link)
tas vīruss nav tik ļoti trakāks par gripu. kārtējais elpceļus skarošais vīruss, kas, kamēr neesi stipri vecs vai stipri slims, neko nekaitē.
bet nu ažiotāža nevāja, jā.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:28. Februāris 2020 - 08:42
(Link)
No vienas puses ažiotāža, no otras beidzot nav ļico piemērs par slimību izplatību. Tieši tas pats jau notiek ar visu ko citu, tostarp vakcīnkontrolējamām slimībām, tikai to mēs nezinām jo tam tik ļoti uzskatāmi neseko līdzi

Es tā privāti ceru ka pēc šī vismaz daži svārstīgie tomēr savakcinēsies pret to, pret ko var
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Februāris 2020 - 11:54
(Link)
man kļūt neomulīgi, kad mirst jebkuras epidēmijas rezultātā.

> Go to Top
Sviesta Ciba