: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Februāris 8., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:35
eh. pirmā E temperatūra, kas pieturējās tik ilgi un tik stipri. pirms tam vienu reizi bija tikai pēc vakcinācijas. šoreiz tā jau no vakardienas grozījās ap 39, nokrita, un tad atkal 38, nokrita un tad naktī atkal bija klāt. un tad no rīta pārgāja, un tad pēcpusdienā uzleca līdz 40, tad izsaucām ātros, atbrauca divas sievietes, , tādā viss chill manierē, kas nebūt nebija slikti, bet es tik un tā uz saviem pleciem jutu dienas smagumu vēl krietni pēc tam, kad temperatūra bija nokritusies un tāda nokritusies arī palika.

(13 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]polija
Date:8. Februāris 2020 - 21:56
(Link)
kamēr 4-5 dienas nav nonstop temperatūra, teorētiski ir arī viss chill maniere. Izņēmums, ja vienīgi kkādi pavadošie simptomi liecina par kko nelāgu.
Katrā ziņā es saprotu, kpc ātrie citreiz ir nelaipni, ja jābrauc uz katru 2o reizi, kad kādiem bērniem ir 39C. On the other hand - pirmais bērns, skaidrs, ka bažas. Es pati arī sāku kaut kādā čillā uztvert temperatūras tikai pēc kādas nezkurās slimošanas (un mans bērns reti slimoja). Plus vēl protams, tie brīnumi pamanās dabūs vistraģiskākos cipariņus termometrā tieši brīvdienā, kad gribēdams nevari pie ģā/dežūrārsta aiziet.
Es gan pēd. tādā reizē naktī uz 1dienu nesaucu nekādus ātros, bet pati iepakoju savējo autiņā un pati braucu uz bkus (jo 3,4 un 6dien 3 ārsti bērnu bija apskatījuši jau un pateikuši, ka viss ir ok, bet bērnam temp. tikai lēnā garā kāpa pa grādam katru dienu klāt...)
Tb es par tiem ātrajiem tā domāju, ka nu ķip, ja sauc, tad jābūt gatavam, ka viņi pasaka, ka braucam uz slimnīcu. Un tad ko? Tāpat jābrauc tad ar savu auto (vismaz kādam kādā brīdī), lai būtu kā tikt atpakaļ.. Un tad jau nav tolka tos ātros tramdīt..

drīksti apvainoties.. :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:8. Februāris 2020 - 22:19
(Link)
nepamanīju, kur varētu apvainoties :)

šie ātrie pat teica, lai mēs noteikti saucam vēlreiz, ja temperatūra atkal kāpj un nekrītas, vai arī varam paši braukt uz slimnīcu, galvenais nekautrēties. un ka atteikšanās no stacionāra attiecas uz šo konkrēto izsaukumu. ar nākamo mēs varam arī braukt. tā ka tas bija tāds vajadzīgs "viss chill", pat ja ar prātu es sapratu, ka gan jau, ja šis nebūtu pirmo reizi, es arī būtu chill. bet kad tu redzi, ka tavs mazais mērkaķēns viss kā tāds sašļucis balons izplājies pa tavu plecu un ke kust, ne ko.. žēl viņu tak.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:8. Februāris 2020 - 22:32
(Link)
Ātrie arī tomēr izvērtē vai jābrauc un nokonsultē, ir tomēr cita sajūta ja mediķis apskatās arī bildi, ne tikai pa telefonu. Man ir gadījies ka ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis īsti nepalīdz ar to padomiņu, lai gan ir baigi labi šitā piezvanīt un tikt savienotām ar toksikoloģijas centru lai uzzinātu ka konkrētās intīmziepes ko bērns paēdis nav indīgas. Kā mums te vienreiz gadījās

Jo nu kad tu esi tajā iekšā grūti saprast vai ir tik slikti kā liekas
From:[info]polija
Date:9. Februāris 2020 - 07:54
(Link)
manā pieredzē parasti sašļūk no šķidruma zuduma, un tad vienā brīdī slimnīca ir tikai tāpēc, ka citādi kā caur sistēmu to šķkidrumu nevar iekšā dabūt :(((

tāpēc parasti cenšos līdz tam nenonākt, un manā gadījumā tas nozīmē nedot tam bērnam nekādus prettemp. līdzkeļus līdz bezmaz 40C, ja vien nav galīgi slābans. Jo manai ir tā, ka, kamēr ir 39+C, dzer pa puskrūzei, tiklīdz temp., nosit, tā pirmkārt izsvīst laukā bezmaz litru, un otrkārt, vispār nav piedabūjama vairs dzert - neko. Pat saldu suliņu.. Hotj ar varu gāz rīklē :( Un tad, ja temp. sāk atkal kāpt, turpina nedzert, un tad jau taciņa uz slimnīcu ir skaidri redzama :((( Tāēc jau arī tai pagājušajai reizē paši braucām, jo viss bija it kā ok, augsta temp., dzēra daudz, pat skaraidīja, putru, ēda, tad pagulēja, tad atkal, utt., bet, kad gāja virs 40C, tad kļuva jocīga, iedevu nurofenu, (protams, no pilnas devas viņai uzreiz 37C tikai, viss slapjš), noliku gulēt, 3os naktī atkal 39,5C. Nu tad jau bija skaidrs, ka nav ko gaidīt, ka galīgi atūdeņosies, un braucu pati.. Izrādījās plauškarsonis, ko pat uzņemšanā klausoties plaušas daktere nedzirdēja, bet līdz slimnīcai neviens ārsts pie nesaprotamas 2-3 dienu augošas temperatūras, nebija uzskatījis par vajadzīgu likt kkādas analīzes nodot :(
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:8. Februāris 2020 - 22:31
(Link)
vienīgais, no kā sargāties, kad bērnam ir augsta temperatūra, ir t.s. febrīlie krampji. viena reize neko sliktu nepadarīs, bet nu labāk lai tie nav. cita lieta, ka nav nekādu iespēju uzzināt, vai bērnam uz tiem ir nosliece, līdz tie parādās. vai neparādās.
ja ir pret zālēm noturīga temperatūra, var pārmaiņus dot te nurofen, te panadol (laikam). viņiem (ibuprofēnam un paracetamolam) ir atšķirīgi darbības principi, tādēļ starp abiem nav jāievēro milzīgie starplaiki.
parasti skaitās, ka bērnam dod zāles no 38,5-39,5, atkarībā no bērna pašsajūtas. es personīgi dodu, kad redzu, ka bērns reāli mokas un viņam ir grūti izturēt (īd, nevar pagulēt).

citādi, bērnu izģērbj, apsaula pieri, paceles un elkoņu iekšpusi ar mitru (ne slapju) istabas temperatūrā (ne aukstu) vai biki siltāku (galvenais lai vēsāks par ķermeni). noteikti NEVAJAG rīvēt ar šņabi. tā ir sliktākā doma ever. nesaku, ka grasies, bet nu, diemžēl, šito joprojām ārsti mēdz ieteikt. maza bērna āda uzsūc visu un rīvēt ar šņabi ir tas pats, kas liet šņabi rīklē.

[User Picture]
From:[info]ripp
Date:8. Februāris 2020 - 22:32
(Link)
ātro darbinieces chill, jo, kamēr vecākiem (īpaši pirmreizējiem vecākiem) tas ir bailīgi un strespilni, mediķim tas nav nekas īpašs.
[User Picture]
From:[info]f
Date:8. Februāris 2020 - 22:37
(Link)
mums arī teica, lai nerīvējam ar šņabi. fun fact - pēc tam līdz manīm tomēr nonāca ieteikums tā darīt (ko es, protams, netaisījos) :D
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:8. Februāris 2020 - 22:45
(Link)
Tas ir ļoti populārs ieteikums, diemžēl.
Mēs esam veduši a uz uzņemšanu dēļ temperatūras, ap 8 mēnešu vecumu. Bet nu viņa izskatījās bailīgi (tādā kā marmortīkliņā un galīgi ļengana. Un es toreiz neko daudz par to nezināju.
Pēc tam vienreiz bija arī krampji, tādēļ es uzmanīgi izturos pret padomu nedot zāles.
From:[info]polija
Date:9. Februāris 2020 - 08:11
(Link)
es sapratu no ātro darbinieka, kas kkādus kursus pasniedza, ka tie krampji var sākties tieši no ļoti strauja temperatūras kāpuma, nevis no augstas temp.
Tur sanāk, ka temp kāpj, attiecīgi perifērie asinsvadi (rokas/kājas) sašaurinās kļūst aukstas, un tad, ja tas process baigi strauji notiek+tā nosliece, var sākties krampji no tās sašaurināšanās.
Es arī agrāk baigi baidījos par tiem krampjiem, tad šito izskaidroja, un tad vnk monitorēju to bērnu, kad temp. kāpj, gulēt ļauju, cik grib, dzert spiežu, cik vien varu iespiest, un tad, kamēr nav pēc lupatiņa nomoda brīžos, ir ok..

Attiecīgi, ja temp. ir uzkāpusi jau paaugsta, nekas nesākšoties tāpat. Ja kāpj no 37 uz 39/40, tad gan viss var būt.. Attiecīgi tas ir vēl viens iemesls, kāpēc baigi neaizrauties ar temp. sišanu. Ja kāpj tā, ka nevar pagulēt, tad gan.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:9. Februāris 2020 - 10:27
(Link)
tas izklausās pareizi, bet nu man liekas, ka cilvēki pārspīlē gan ar "dodam zāles pie mazākā t paaugstinājuma", gan arī "nedodam nemaz, veselīgāk tikt galā pašam". imho tomēr jāskatās pēc bērna.
From:[info]polija
Date:9. Februāris 2020 - 16:36
(Link)
nu jā. Kad meitai bija 1,5gadi, tieši bailēs no tiem mistiskajiem krampjiem un visa, pie 38,5C bija zāles, uzreiz no zālēm 36,6C, kā rezultātā bērns slimoja praktiski nonstop un beigu beigās jau vairs pat īsti nebija saprotams, ar ko. Tad vienu nākamo reizi ļāvu izslimot, izgulēt to temp. bez kādām zālēm. Un viss, uz ~1mēn. bija miers no slimošanām, kad norāva angīnu laikam..
Tb pareizāk it kā ir ļaut organismam pašam cīnīties, protams, līdz krampjiem ikurāt nenonākot, bet nu 39C jau patiesībā palīdz oranismam cīnīties (ja izraisītājs ir kaut kāds vīruss)..
[User Picture]
From:[info]f
Date:9. Februāris 2020 - 20:34
(Link)
jūs abas man tagad vispār necik nepalīdzējāt :D
From:[info]polija
Date:9. Februāris 2020 - 22:15
(Link)
nu tā varētu, būt :D Bet nu cik noprotu divas galvenās lietas pie temp.: dzeršana un potenciālie krampji. Un it kā princips, ka labāk tomēr atļaut organismam cīnīties (un to viņš dara audzējot temp pirmām kārtām).
Un lasījusi esmu arī pretējas atsauksmes, ka bērns tieši pie lielas temp. nedzer. Nu, tad laikam tomēr labāk, ka mazāka. Manējā ar 39,5C ir skraidījusi pa māju cauru dienu un putru ēdusi un dzērusi krūzēm vien.... tā kā pie tāda rasklada neredzu jēgu dzīt nost temp. Arī, ja ik pa brīdim iet gulēt. Tak labāk, ka slims bērns tomēr guļ puslīdz gultā un izveseļojas, nevis nodzenam temp., bērns atkal iet pa māju kā viesulis, izveseļoties tas palīdz tieši necik (ja izraisītājs ir kaut kāds vīruss vai tml.), atkal temp., augšā, un tā uz riņķi. Izkarsē vienreiz to bacili, izguļas un miers... Nu tā globāli.
Protams, ja kāds iekaisums, un skaidrs, ka tur nav ko karsēt vairs, tad AB un pēc vajadzības arī pret temperatūru kaut kas, kamēr AB iedarbosies. Vnk manai visu laiki ir bijis, ka baigi labi reaģē uz nurofēnu. Aš 1/3 devu pietiek, lai no 39,5C dabūtu 36,6...
Bet nu tad tgd es gudra, kad meitai jau 3 un 8 tūlīt būs.. Pirmajā gadā, kad bija noslimusi, acis neaizvērusi gulēju blakus visu nakti un nesapratu, ko darīt, kad tas bērns kļūst arvien karstāks un karstāks un tā temp. vēl kāpj, rokas, kājas ledainas, pati karsta, drudzis, grozās, ņemās, pagulēt nevar..

> Go to Top
Sviesta Ciba