: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 28., 2019


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:09
iespējams, bērnu audzināšanas grāmatas būtu jālasa līdz dzemdībām, jo tad ir vairāk laika. bet tad nav īstais maindsets. tagad, kad ir maindsets, ar to laiku ne vienmēr ir tā, ka gribas veltīt tam, kam vajadzētu veltīt. prioritātes citreiz ir paēst brokastis, kuras drīzāk ir branča laikā,  vai arī izveikt rīta vannasistabas rituālu, kurš citreiz nemaz nav no rīta, vai arī izpētīt baby tracker aplikāciju, vai arī piezvanīt, kam vajag, vai atbildēt uz kādu epastu, vai arī uzlikt vienu un to pašu seriāla sēriju, kura citreiz tā arī paliek skanam fonā.

esmu izlasījusi the baby whisperer. tā bija pirmā, ko izlasīju, un jāteic, pēc visiem detalizētajiem aprakstiem par to, ko nozīmē tava bērna vieni vai otri žesti un skaņas, man bija sajūta, ka nu viss, tagad ir dimbā, jo nu es točna vairs neko nesaprotu. vis-pār! ja būtu mana grāmata, demonstratīvi izmestu miskastē. paldies par neko, tā teikt.

tad es izlasīju babywise, kur galvenā doma man patika - vienkāršs režīms, ik pa trīs stundām wake, eat, play, un āmen. bet tas ir skaisti un labi līdz mirklim, kad iestājas reālā dzīve ar aizkavējušamies atraudziņām, kas neļauj gulēt un liek bērnam raudāt. pret ko autori iesaka ļaut bērnam izraudāt to visu. a ja tu ļauj, un izrādās, ka viņam ir atraudziņa. karoče, uzcepuši veselu grāmatu, bet tādas īstenas saskares ar realitāti tur maz.

tad vēl vitu kalniņu paklausījos, bet nu, tas man arī ir par traku, jo es nevaru bez nekāda režīma un visu risināt ar emocionālo tuvību. bērnam tomēr vajag arī gulēt.

tāpēc man vislabāk pagaidām patīk a mother far from home metode, kur tiek izcelta miega nozīme un iesaka veicināt asociācijas ar to. un vienmēr pabarot izsalkušu bērnu. un nesekot akli pulksteņa režīmam, bet vairāk veidot tādu kā rutīnu. lai būtu paredzamība. ar laiku, viņa saka, būšot.

(23 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 14:03
(Link)
Jā jā jā, rutīna skaisti un peldoši pāriet režīmā. Es no pirmajām dienām liku uz nakti gulēt vienā laikā, dažreiz izdevās, dažreiz nē, ja pat jutu, ka neizdosies, tik un tā tajā laikā rušināju uz miegu (ja pat bija vēl kāda stunda ucināšanas paredzama), bet tagad ir tā iegājies, ka, pfu pfu pfu, tiešām aizmieg katru dienu deviņos.
Viņiem režīms patīk, viņi paši to izveido ar prieku :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 14:16
(Link)
re kā, man arī ap to pašu laiku sanāk. vai arī drīzāk - viņam sanāk. es tik priecājos, ja izdodas katru reizi vienā laikā, un domāju, ka viss, my life is over, kad nesanāk, jo šķiet, ka tagad tā būs mūžam un viņš vispār NEKAD neaizmigs.

man arī kaut kā šķiet, ka viņiem patīk režīms. un veikt savas bezbrīdinājuma izmaiņas tajā :D
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 14:06
(Link)
Man patika šī. Tieši par to paredzamību un mieru. Viegla, reizēm humorīga, pat mans vīrs izlasīja nespļaudoties :)
https://www.janisroze.lv/lv/gramatas/sadzive-izklaide-valasprieki/bernu-audzinasana/ka-es-nomierinu-savu-berninu.html
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 14:17
(Link)
saki, ir laba, ja? pēc apraksta izklausās tieši tas, kas vajadzīgs.
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 14:20
(Link)
Jā, pie pirmā bērna ļoti noderēja. Tāds miers. Nekā drastiska. Un cieņpilni pret mazo.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 14:26
(Link)
varbūt vēlies pārdot? jānis roze saka, ka nav noliktavā.
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 14:33
(Link)
O, jā, gan jau. Es apskatīšos, vai man ir, moš es kādai jau iedevu. Babybrain - neko neatceros :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 15:01
(Link)
(un kad neesi aizmirsusi, jūties kā kaut ko sasniegusi :))
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 18:16
(Link)
Neatradu. Izveikšu draudzeņu aptauju.
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Marts 2019 - 18:36
(Link)
Dabūšu nākamnedēļ!
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 19:44
(Link)
sweet! gaidīšu ziņu :)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:28. Marts 2019 - 18:27
(Link)
man ļoti patika Bērnu audzināšana franču gaumē un ir labas atsauksmes dzirdētas par Tīģermātes kaut ko, bet to otru neesmu lasījusi. no e-avotiem ļoti iesaku Science Of Mom un Janet Lansbury fb lapas un mājaslapu
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Marts 2019 - 19:48
(Link)
science of mom izskatās interesanti!
[User Picture]
From:[info]217
Date:29. Marts 2019 - 00:57
(Link)
manējā pirmos desmit or so mēnešus gāja gulēt ap desmitiem, vienpadsmitiem (modās ap deviņiem, desmitiem rītā (un naktī pa vidu arī)), es kkā necentos viņu ielikt kkādā rutīnā, vnk kad uz nakti redzeju, ka sāk lūzt nost, tad liku gulēt.
tad ap šo janvāri viņa atmeta otro diendusu un sāka diezgan regulāri aizmigt ap 20-20:30 kā pulkstenis, cenšos ap septiņiem sākt lēnām gatavot uz gulētiešanu, tur, zobus izmazgāt, pēdējoreiz paēst, utt., un tad viņa arī aizmieg.

es tā arī darīju, ka ļāvu gulēt diendusas un naktsmiegus kad viņai sagribējās, un arī baroju kad viņa gribēja, un tā kkā pats no sevis tagad ir izveidojies gandŗīz tāds kā noteikts režīms.

man ļoti patika un noderēja no franču bērnu audzināšanas ieteikums, ka ja naktī mostas un sāk raudāt, nevajag uzreiz lekt kājās un skriet pie sīkā, bet pagaidīt 5-10 sekundes. jo dažreiz viņi raud pa nakti nevis tāpēc ka izsalkuši, bet vnk starp miega cikliem. un līdzīgi arī dienas laikā, ne uzreiz visu dot, bet pāris mirkļus pagaidīt, tā ieaudzinot pacietību. tā arī laikam ir mana vienīgā "disciplīna"
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:29. Marts 2019 - 09:25
(Link)
Par šito piekritīšu - labāk ļaut kādu laiciņu izvēlēties bērnam, kad gulēt (nu, paskatīties, kad miegainais niķis nāk virsu). Kad periōdi ir uzķerti, tad vnk pieturēties pie tā. Tad sāc pamanīt, ka miega cikls ir, piemēram, 40 minūtes un zini, ka ~40 min pēc aizmigšanas labāk negrabināties, tad ir iespēja, ka nogulēs pusotru stundu. Jo es arī sākumā entās stundas pavadīju dancojot ar sīci klēpī, līdz aizmieg. Aber, kad laiki ir piefiksēti, tad ir visnotaļ veikli. Galvenais ir nenogulēt (khehe) īsto brīdi, jo pārguris sīcis ir sātans

Tāpat piekritīšu par ļaušanu pakviekt pa naktīm. Un ieteiktu nevis 5-10 sekundes, bet minūti-divas.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Marts 2019 - 22:52
(Link)
pārguris sīcis un witching hours pēcpusdienā līdz vakaram - been there. tad arī sāku maniakāli lasīt par miegu un nonācu pie secinājuma, ka miegs ir tik svarīgs kā ēst. un - šajā gadījumā - arī otrādi ir patiesi.

jāpievērš mazliet vairāk uzmanības tiem cikliem, duly noted. lielākais bieds ir iedzīvoties 45 minūšu nap-potājā!! o_0
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Marts 2019 - 09:02
(Link)
tā. kur jūs to franču bērnu audzināšanu ņemat?
[User Picture]
From:[info]217
Date:30. Marts 2019 - 20:10
(Link)
Pamela Druckerman Bringing Up Bebe ir amerikāņu mammas piedzīvojumi Parīzē. Kad izdeva UK, nodēvēja to par French Kids Don’t Throw Food laikam, nezinu, vai ir latviski. No visām grāmatām šī laikam man patikusi vislabāk.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:29. Marts 2019 - 12:35
(Link)
Akurāt, nepiespiests, bet tomēr paredzams režīms atvieglo dzīvi gan tev, gan bērnam. Turklāt, ja kādreiz nākas iesaistīt kādu palīgu neveicina mazulim lieku stresu, jo "viss notiek tāpāt kā ar mammu".
Man šķiet, tieši paredzamība tādā mazvecumā ir ļoti, ļoti svarīga.
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Marts 2019 - 09:01
(Link)
tāpēc, iesaistot kādu palīgu, man ir nervozitāte, vai tūlīt nesāks darīt kaut ko, kas pilinās darbu manā pūļu medus mucā. jātur sevi rokās, zinu, zinu.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:30. Marts 2019 - 09:40
(Link)
ja ir puslīdz pašam skaidras robežas un ritms (režīms), tad atliek to noturēt par vienīgo patiesību arī palīgam :)
vienkārši visu laiku visu darot pati kaut kādā brīdī sāksi izdegt, tā atpūta un savs laiks tomēr ir zelta vērtē, kaut vai pāris stundas nedēļā.
[User Picture]
From:[info]antikrists
Date:3. Aprīlis 2019 - 11:26
(Link)
Tā ir, ka tik reti SCibu lasu, nemaz nezināju, ka tev tādas pārmaiņas dzīvē. Apsveicu (ar ļoti lielu novēlošanos)! :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Aprīlis 2019 - 12:27
(Link)
nu, tu tikai palaidi garām daudz lamāšanos par grūtniecību :)
apsveikumi nekad nav par vēlu, - paldies!

> Go to Top
Sviesta Ciba