: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 28., 2019


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:09

(23 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]217
Date:29. Marts 2019 - 00:57
(Link)
manējā pirmos desmit or so mēnešus gāja gulēt ap desmitiem, vienpadsmitiem (modās ap deviņiem, desmitiem rītā (un naktī pa vidu arī)), es kkā necentos viņu ielikt kkādā rutīnā, vnk kad uz nakti redzeju, ka sāk lūzt nost, tad liku gulēt.
tad ap šo janvāri viņa atmeta otro diendusu un sāka diezgan regulāri aizmigt ap 20-20:30 kā pulkstenis, cenšos ap septiņiem sākt lēnām gatavot uz gulētiešanu, tur, zobus izmazgāt, pēdējoreiz paēst, utt., un tad viņa arī aizmieg.

es tā arī darīju, ka ļāvu gulēt diendusas un naktsmiegus kad viņai sagribējās, un arī baroju kad viņa gribēja, un tā kkā pats no sevis tagad ir izveidojies gandŗīz tāds kā noteikts režīms.

man ļoti patika un noderēja no franču bērnu audzināšanas ieteikums, ka ja naktī mostas un sāk raudāt, nevajag uzreiz lekt kājās un skriet pie sīkā, bet pagaidīt 5-10 sekundes. jo dažreiz viņi raud pa nakti nevis tāpēc ka izsalkuši, bet vnk starp miega cikliem. un līdzīgi arī dienas laikā, ne uzreiz visu dot, bet pāris mirkļus pagaidīt, tā ieaudzinot pacietību. tā arī laikam ir mana vienīgā "disciplīna"
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:29. Marts 2019 - 09:25
(Link)
Par šito piekritīšu - labāk ļaut kādu laiciņu izvēlēties bērnam, kad gulēt (nu, paskatīties, kad miegainais niķis nāk virsu). Kad periōdi ir uzķerti, tad vnk pieturēties pie tā. Tad sāc pamanīt, ka miega cikls ir, piemēram, 40 minūtes un zini, ka ~40 min pēc aizmigšanas labāk negrabināties, tad ir iespēja, ka nogulēs pusotru stundu. Jo es arī sākumā entās stundas pavadīju dancojot ar sīci klēpī, līdz aizmieg. Aber, kad laiki ir piefiksēti, tad ir visnotaļ veikli. Galvenais ir nenogulēt (khehe) īsto brīdi, jo pārguris sīcis ir sātans

Tāpat piekritīšu par ļaušanu pakviekt pa naktīm. Un ieteiktu nevis 5-10 sekundes, bet minūti-divas.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Marts 2019 - 22:52
(Link)
pārguris sīcis un witching hours pēcpusdienā līdz vakaram - been there. tad arī sāku maniakāli lasīt par miegu un nonācu pie secinājuma, ka miegs ir tik svarīgs kā ēst. un - šajā gadījumā - arī otrādi ir patiesi.

jāpievērš mazliet vairāk uzmanības tiem cikliem, duly noted. lielākais bieds ir iedzīvoties 45 minūšu nap-potājā!! o_0
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Marts 2019 - 09:02
(Link)
tā. kur jūs to franču bērnu audzināšanu ņemat?
[User Picture]
From:[info]217
Date:30. Marts 2019 - 20:10
(Link)
Pamela Druckerman Bringing Up Bebe ir amerikāņu mammas piedzīvojumi Parīzē. Kad izdeva UK, nodēvēja to par French Kids Don’t Throw Food laikam, nezinu, vai ir latviski. No visām grāmatām šī laikam man patikusi vislabāk.

> Go to Top
Sviesta Ciba