Jūnijs 9., 2010
11:16 - : say cheese! un uz pilnīgi nesaistītas nots - gribu iemēģināt cepeškrāsni un izcept new york cheesecake, tikai man recepte angļu valodā, un nav ne jausmas, kas varētu būt domāts ar "creme cheese" tur veselas divarpus mārciņas vajag. patiesībā, es nesaprastu arī, ja tur būtu rakstīts latviešu valodā.
kas tas par tādu sieru?
|
Comments:
| From: | shiry |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:20 |
---|
| | | (Link) |
|
Es čīzkeikiem parasti ņemu Filadelfijas sieru, bet ir dzirdēts, ka labi sanāk arī ar visādiem Dzintara un Ramas svaigajiem sieriem.
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:26 |
---|
| | | (Link) |
|
ir acīmredzams, ka pavāra čuja man nav. kaut kā galīgi nelīmējas bilde kopā, kā no tāda siera var sanākt čīzkeiks :) filadelfijas siers, tātad.
| From: | shiry |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:27 |
---|
| | | (Link) |
|
Man pirmajā reizē arī likās baigās izvirtības un ka nekas tur nekas labs nesanāks, bet rezultāts beigās ir totally awesome. :)
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:28 |
---|
| | | (Link) |
|
turam īkšķus!
neesmu spečuks, bet varbūt kausētais siers?
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:26 |
---|
| | | (Link) |
|
izskatās, ka tā nudien varētu būt..
From: | mikii |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:21 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:28 |
---|
| | | (Link) |
|
vienīgais, ko es zinu par mascarpone - to gāž pie tiramisu klāt.
bet jau divas balsis filadelfijas labā :)
From: | mikii |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:32 |
---|
| | | (Link) |
|
es pieļauju, ka latvju versijai attiecīgajai kūkai var arī pavariēt ar citiem kausētajiem
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:54 |
---|
| | | (Link) |
|
rekur ex-lvf iesaka kaut ko pa kabatai.
ja divarpus mārciņas, tad jau labāk kāruma svaigo sieru bez garšvielām. izcepts garšo taisni tāpat kā filadelfijas, tikai uz pusi lētāks. divarpus mārciņas - tad jau Tev tur vajadzētu kādas ~6 pakas, kas ir ~7–8 ls sierā vien, nu, manuprāt, dorogovato!
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 11:55 |
---|
| | | (Link) |
|
veikli gan nomainīji jūzerneimu :) (un tencinu par info, jāšiverē ekonomiski par virtuvi, kas ir, tas ir.)
nemaz nebij tik veikli, kāda nedēļa gandrīz pagāja, kamēr Deniss attapās :D
Filadelfijas sieru - 3 kastītes. Es Dzintariem vis neuzticētos:)
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 12:08 |
---|
| | | (Link) |
|
kāpēc?
es nevienam no viņiem neuzticos :)
Personīgi pārbaudīta garša gan sieram, gan siera kūkai. Gan jau no Dzintara var arī cept, bet man tas tāds aizdomīgs galarezultāts šķiet:))
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 12:13 |
---|
| | | (Link) |
|
galu var ar jums visiem dabūt, goda vārds :) ok, filadelfija ftw!
nu tak cep no Dzintara, varbūt tev garšos:)) Par svara attiecībām nezinu, saku, cik izmantoju tādai sātīgai Filadelfijas siera kūkai pati.
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 12:28 |
---|
| | | (Link) |
|
beigās cepšu pavisam citu :D
vai sasmērēsi maizītes;))
nujā, es jau gribēju ex-forseikenai iekomentēt, lai jautā Fanijai, kam gan citam
nu tas jau tā kā bišķi pārpīlēts, vnk nejauši iegadījies tieši kūku ar kausēto sieru cept.
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 12:16 |
---|
| | | (Link) |
|
3 kastītes? 2.5 mārciņas? 1.13 kg?
dzintars varētu būt par šķidru. filadelfija un mascarpone varētu būt laikā. par kārumu nezinu
tas ir tā sauktais "svaigais siers", nekādā gadījumā ne kausētais.
| From: | f |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 14:40 |
---|
| | | (Link) |
|
pilnīgi tā, ka nekādā gadījumā, saki? ok :)
From: | zurka |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 21:11 |
---|
| | | (Link) |
|
4 cilvēkiem pa 2 lieliem gabaliem labi sanāk no: 450g svaigā siera (filadelfija ir dārga un trekna, var ņemt, piemēram, rimi ražoto pa 0,49 lvl 150g paciņā vai liesu filadelfiju; es dzintaru vai citus neņemtu, jo tur klāt želtatīns) 1 karote miltu 110g cukura 1,5 ēdamkarote vaniļas cukura vai esences 2 olas (pēc receptes būtu 1,5) nedaudz citrona sulas un miziņas 5 karotes liesa jogurta (es ņemu biolakto) samaisa sieru ar cukuru, vaniļu un citronu; tad iemaisa miltus; pēc tam pa vienai pievieno olu un sāk jaukt ar putojamo slotiņu; beigās pieliek jogurtu pamatnei kaut kādus drūpošus cepumus (ap 200g) un kausētu sviestu, tā lai tajā iemaisot drupinātos cepumus, tie kļūst mitri ieliek cepumu masu kūkas veidnē, uzber dažas karotes brūnā cukura un cep 10 min. 200 grādos izņem un atdzesē, uzlej kūkas masu un cep ap 10 min. 200 grādos, pēc tam ap 25 min. 90 grādos; atstāj uz 20 min. cepeškrāsnī bez durvju atvēršanas pēc tam var pavērt durvis un vēl paturēt cepeškrāsnī aptuveni 45 min. tad sajauc vēl dažas biolakto/jogurta karotes ar cukuru, citrona sulu un vaniļu; pārlej kūkai un patur vēsumā kādu brīdi garšīgi ēst ar saberztām zemenēm
| From: | f |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 09:38 |
---|
| | | (Link) |
|
wow, tas ir ļoti izsmeļoši, paldies, žurciņ :) ja vēl varētu pačukstēt, cik cm diametrā tavai cepampannai, būtu perfekti!
From: | zurka |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 09:43 |
---|
| | | (Link) |
|
man šķiet, ka 26cm bet var arī mazāka; esmu cepusi pat 20cm (īpaši ilgāk cepeškrāsnī neturot)
| From: | f |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 10:03 |
---|
| | | (Link) |
|
nubet tu taču esi dievs! danke!
| From: | mat |
Date: | 9. Jūnijs 2010 - 22:47 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | f |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 09:36 |
---|
| | | (Link) |
|
bet vēl jau vajag kaut ko arī uzcept :)
| From: | mat |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 10:04 |
---|
| | | (Link) |
|
Tās jau ir tikai detaļas :D
Turklāt, uzaicināt ciemiņus nekas cits neatliks kā uzcept.
| From: | f |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 10:35 |
---|
| | | (Link) |
|
ir jau vēl viena svarīga detaļa, kas jāapsver, citādi es varētu šopēcpusdien pat aicināt uz kafiju un kūkām. bet tā kā ir šī svarīgā detaļa, tad tā nevar vis.
| From: | mat |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 10:43 |
---|
| | | (Link) |
|
Nē, nu pēcpusdienā būtu grūtāk ierasties, bet uz vakara pusi jau varētu paspēt :)
| From: | f |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 10:50 |
---|
| | | (Link) |
|
nu tad es tevi kādudien uzaicināšu ciemos :)
| From: | mat |
Date: | 10. Jūnijs 2010 - 11:08 |
---|
| | | (Link) |
|
Gaidīšu! :) |