extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-09-23 18:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uzrakstīšu arī par valodu, jo šodien visi par to satraukti.

Pirmkārt, es nepiekrītu, ka Petravičai bija slikta angļu valoda. Es nedaudz paklausījos, un tā bija ļoti skaidra. Protams, ar spēcīgu latviešu akcentu, bet tas jau tikai man kā latvietim padara to vēl vieglāk uztveramu. Bet vispārīgi arī angļi atzīst, ka latviešu akcentu ir viegli saprast. Tas tev nav kaut kāds indiešu vai ķīniešu akcents.

Otrs, mums tieši būtu jāpriecājas, ka Latvija ir vieta, kur var gūt panākumus gan izglītībā, gan valsts pārvaldē un citās karjeras kāpnēs, pat esot ar angļu valodu uz jūs. Visefektīvāk ir runāt un darboties savā dzimtajā valodā, pat ja diskutējam par sarežģītām lietām, kā filozofiju. Tik mazai tautai kā latviešiem tā tiešām ir liela veiksme, jo ir pat lielas tautas, kurām nav šādas kultūras tradīciju tik ļoti atbalstīt savu dzimto valodu visās jomās. Kas noteikti arī traucē šiem runātājiem gūt panākumus, jo arī viņu angļu valoda ir ar spēcīgu akcentu.

Tāpēc vajag vairāk atzīt savas dzimtās valodas un pat dzimtā dialekta nozīmīgumu. Protams, lietot arī svešvalodas, bet mazāk kaunēties par to, ka tās ne vienmēr ir perfektas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?