extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-08-13 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es domāju līdzīgi kā šamanis, ka 5G ir radīts tikai, lai kontrolētu cilvēkus. Kāpēc gan vispār būtu vajadzīgs ieguldīt tik lielas investīcijas, ja pašreizējais tīkls strādā ļoti labi?

Kopš esmu pārgājis no mājas DSL uz optiku, nekādus uzlabojumus neesmu novērojis. Lielākais ātrums ir vajadzīgs tikai Netflix un tas strādā tieši tāpat. Bet vairums mājas lapu tagad atveras daudz lēnāk, jo tās ir pārpildītas ar sarežģītiem skriptiem, reklāmām un visu pārējo drazu, kuras uzdevums ir tikai un vienīgi izsekot un kontrolēt patērētājus.

Ar mobilo internetu ir tieši tas pats. 3G ir pilnīgi pietiekami visām vajadzībām, un mobilā interneta lapas šobrīd vēl ir samērā ērtas un relatīvi brīvas no reklāmām. Skaidrs, ka daudziem tas nepatīk un viņi grib radīt vēl lielāku reklamēšanu un cilvēku izsekošanu un kontroli arī mobilajā internetā. Protams tas viss par mūsu pašu naudu, jo cenas arī celsies.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2019-08-16 10:32 (saite)
Tādas sistēmas vēl nemaz nav, tāpēc šī ir vienkārši muldēšana.

Bet ja tu runā par nākotni, tad loģiski neviens netaisīs tādu lietu caur mobilo tīklu, jo ne jau vienmēr uz šosejas ir zona.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]murx
2019-08-16 20:41 (saite)
>Tādas sistēmas vēl nemaz nav
protams pagaidām nav ieviesta, tas bija kā piemērs . ir arī citi interneta pielietojumi mašīnās.
>jo ne jau vienmēr uz šosejas ir zona
tas atkarīgs kā tīkls izveidots un kādas prasības tam uzstādītas. Daudzkur lieto tādu GSM-R. Tas ir speciāls dzelzceļiem paredzēts GSM tīkls kuram zona ir vienmēr , jo ja zonas nav vilciens apstājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-17 02:51 (saite)
Ha-ha, tas kā sacensības, kā uztaisīt pēc iespējas traucējumnenoturīgāku sistēmu. Mobilais tīkls var un arī iziet no ierindas ik pa laikam. Jau tagad vilcieni UK kavējas pārāk bieži. Ja vēl tas būs mobilā tīkla dēļ, tad labāk

Sistēmas ir jātaisa tādas, lai būtu noturīgas. Man patīk Ī. Maska teiktais, ka pašbrauciešie auto ir jātaisa tādi, lai darbotos tikai ar vizuālajām kamerām. Pārējos rīkus var izmantot kā papildus atbalstu, bet ne kā kritisku elementu. Un taisnība ir, jo google taisa ar LIDAR, kas izrādās nestrādā ne lietū, ne sniegā, kas nozīmē, ka bieži nestrādās Latvijas laika apstākļos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?