extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-12-04 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēlreiz gribas atgriezties pie Francijas nemieriem. Makrons ir grūtā situācijā, jo protestētāji nav īsti organizēti un nav līderu, ar kuriem varētu vienoties, uzpirkt vai kā citādi ietekmēt.

Bet interesantākais, kāpēc vispār vajadzēja celt nodokļus degvielai? Oficiālais valdības skaidrojums ir klimata aizsardzība – lai mazāk lietotu fosilo kurināmo un vairāk elektrisko mašīnu. Es īsti neticu, ka tas ir īstais iemesls, bet ja tā patiešām ir, tad tā tiešām ir neracionāli domājoša valdība. Tas ir līdzīgi tam, kā aizliegt Bangladešā celt ar oglēm darbināmu elektrostaciju, kas ievērojami uzlabotu šī reģiona ekonomisko stāvokli, un tā vietā pieprasīt viņiem turpināt dzīvot nabadzībā bez elektrības, jo viņi nevar atļauties investēt modernos vēja ģeneratoros vai saules baterijās.

Bija dati, ka ASV, kas izstājās no Parīzes nolīguma par klimata pārmaiņām, pretēji gaidītajam, ir guvusi vislielākos izrāvienus zaļo enerģiju attīstībā. Piemēram, Īlons Masks ir atvēris daudzas ražotnes (ieskaitot arī akumulatoru ražošanu) pašā ASV, pretstatā tam, ka vairums ražotāju cenšas pārnest visas ražotnes uz Ķīnu vai Indiju. Idejā attīstīt ražošanu pašiem savā valstī tomēr kaut kas ir. Saprotams, ka tirdzniecībai un savai specializācijai ir jābūt, bet nevar veidot nākotnes ekonomiku uz to, ka visu ražosim Ķīnā. Un ja vajag zaļu ražošanu vides aizsardzības nolūkos, tad lai tā būtu, bet tajā valstij ir jāiegulda liels darbs – sākot no izglītības, līdz kārtīgai nozares atbalstīšanai. Nevis tā vienkārši – uzliksim augstus izmešu nodokļus un cerēsim, ka viss pats no sevis attīstīties. Tāds globālisms nestrādā, un ir pienācis laiks domāt lokāli.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-12-04 14:10 (saite)
Vajag celt nodokļus, jo sāk pietrūkt brīvās naudas, ko tērēt morloku aprūpei.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-12-04 14:14 (saite)
šis jau drīzāk reālais iemesls...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?