extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-11-22 08:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc īsti nav jēgas no Faktu pārbaudītāju lapām. Piesaistīja uzmanību šis: https://fullfact.org/health/diabetes-prescriptions-cost-billion-year/

Tātad NHS paziņo, ka diabēta zāles nodokļu maksātājam ir izmaksājušas miljardu. Tagad no faktu pārbaudītāja tiek sagaidīts apstiprinājums, vai tas tā varētu būt, vai arī tā ir propaganda. Bet tā vietā viņu atbilde ir izvairīga – mēs nevaram zinām precīzu summu.

Manuprāt, lasītājam jau arī ir vienalga, vai tā summa bija 999345987.34 mārciņas vai 1023346981.19 mārciņas. Šeit vienkārši būtu pieticis pateikt, ka +/-10% robežās tā arī ir.

Jo visi viņu aprakstītie faktori īpaši to izmainīt nevar.
Patiesībā var palielināt, jo aptiekām vēl maksā līgumsummu par zāļu izniegšanu. Vienīgi to ir grūti sadalīt tieši uz pretdiabēta zālēm.
Atlaides ir diezgan retas, un parasti nav lielas. Tās sauc par clawback un ir dažreiz uz atsevišķām pozīcijām, bet vairāk par 10% nav reāli.
No pacientiem iekasētās maksas visdrīzāk ir nenozīmīgas, jo tur jau norādīts, ka diabētiķiem ir tiesības saņemt atbrīvojumu. Grūti iedomāties, kāpēc, lai to kāds nedarītu – ja nu vienīgi vēl nav paspējis vai aizmirsis nokārtot.

Un šie vēl gaida ziedojumus par savu “faktu pārbaudi”.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mansgan
2018-11-22 21:39 (saite)
nesapratu problēmu. miljards apmēram tika apstiprināts. nesadalītās summas viņi nevar izzīst no pirksta. ko Tu vispār gribēji?

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?