extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-04-10 11:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Travellers joprojām ir foršs seriāls, laikam tāpēc, ka piedāvā reālas, lai arī politiski nepareizas pieejas dzīves problēmām.

Mana favorītākā loma ir Karli, kura ieceļoja sievietes ķermenī, kuru pēc zināmās vēstures nosita viņas boifrends Džefs. Viņš bija policists, kurš pēc darba mīlēja iedzert un alkohols padarīja viņu kašķīgu un agresīvu. Karli versija 2 izvairījās no nosišanas, vienkārši pasakot, ka viņam labāk ir doties prom. Un viņš arī uzreiz aizgāja. Nebija vajadzīgas nekādas kaujas mākslas vai zvanīšanas palīgiem, itin nekā. Šeit labi parādīts, ka ģimenes vardarbība pret sievietēm bieži ir līdzatkarība (ko protams ir grūti pārvarēt tāpat kā jebkuru citu atkarību). Bet skaidrs, ka darbs ar šīm līdzatkarībām ir daudz vērtīgāks nekā visas Stambulas konvencijas.

Grūtības ar to gan nebeidzās, jo Karli palika ar mazu bērnu, kuru Džefs gribēja satikt biežāk nekā Karli to atļāva. Karli arī pieprasīja, lai tēvs maksā alimentus. Taču viņš kā policists ar savu ietekmi radīja visādas problēmas Karli un beigās bāriņtiesa viņai bērnu atņēma, atdodot to tēvam. Taču arī viņam īsti ar to negāja (galu galā viņš bija plencis), un beigās bāriņtiesa nolēma bērnu atdot adopcijai. Tā nu abi bērna vecāki nolēma sadarboties, lai pierādītu bāriņtiesai, ka viņi spēj laboties un rūpēties par bērnu kopā. Džefs arī apsolīja Karli vairs nenākt mājās iedzēris. Ģimenes konsultante skaidri redzēja viņu tēlošanu, bet piekrita atdot bērnu, jo ja viņi ir gatavi tēlot sadarbību bērnu dēļ, tad tas ir pietiekami, jo vairums tā saucamo veikmīgo ģimeņu ir tieši tādas pašas.

Un protams, pirmā lieta, ko Džefs pēc tā izdara, ir atkorķē alkohola pudeli ar vārdiem “Šis ir jānosvin” – parādot, cik viegli ir atkal iekrist atkarībā.

Tagad Džefs un Karli dzīvo kopā un, protams, lietas vienmēr neiet pārāk labi. Bet Karli ir bosīga un prasa no viņa kārtību, un varētu sagaidīt, ka Džefs tagad kašķēsies pretī – bet nē, viņš ir policists, radis pie stingra reglamenta, un viņš pieņem to. Un šķiet, ka starp viņiem beigās nodibinās patiesas attiecības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]adinkra
2018-04-11 09:17 (saite)
Man liekas, Džefs vienkārši nobijās. Jo Karli tagad varēja reāli iedot viņam pretī, also, sist viņu kļuva bīstami, pazemot fiziski vairs nevarēja, nācās mainīt stratēģiju. Tikai tāpēc viņš arī aizgāja, nevis ka būtu ko sapratis. Tad viņš mēģināja manipulēt, tad pats vairs nezināja, ko grib panākt.
Es gan tikai dažas sērijas noskatījos, īsti nepatika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-11 16:19 (saite)
Karli ķermenis bija tas pats. Mainījās tikai tajā esošās personas attieksme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]adinkra
2018-04-13 07:52 (saite)
Man atmiņā palicis, ka reizē ar attieksmi tur nāca klāt arī jaunas prasmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-13 23:12 (saite)
Jā, un tieši tāpat, ja kādam dzīvē ir problēmas, tad ir vērts padomāt, kādas prasmes pietrūkst un kā tās iegūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-04-11 10:59 (saite)
Man ļoti patika uzsvars uz to, kā viņiem jāsadzīvo ar saviem jaunajiem ķermeņiem, jo filmu un seriālu pasaulē ķermeņiem parasti ir tikai dekoratīva funkcija.
Un vienkāršu patiesību vienkārša, bet iedarbīga ilustrācija - kas notiek ar cilvēku, kad mērķa šķietami vairs nav un saproti, ka šī ir vienīgā un īstā dzīve u.tmlīdz.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?