extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2015-02-05 17:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bāc, nu tie idioti Pentagonā un vēl trakāki žurnālisti tagad raksta visās ziņās, ka Putins slimo ar Aspergeru.

Pirmām kārtām Aspergers jeb viegls autisms nav slimība vai nenormālība. Tā ir tikai drusku citādi iekārtotas smadzenes, nedaudz retāks fenotips, kas nekādi neietekmē cilvēka IQ. Nosaukt to par nenormālību var tikai rasisti, kas necieš citādas personības. Ja šādam cilvēkam ir grūtības sabiedrībā, tad tikai tāpēc, ka sabiedrība ir rasisti un viņus nepieņem aizspriedumu dēļ, nevis tāpēc, ka viņi būtu kaut kādā ziņā defektīvi. Vēl jo vairāk, sabiedrībās, kas vērtē individualitāti, šādi cilvēki bieži kļūst ar kaut ko izcili.

Bet uz Putinu pat to nevar attiecināt, jo kļūt par prezidentu valstī, kur visu izšķir pazīšanās, jau vien norāda, ka viņam ar sociālām spējām nu galīgi nav nekādu problēmu. Ak, viņš esot autoritatīvs un manipulatīvs? Tā manuprāt ir gluži normāla pie varas esoša cilvēka iezīme. Ja nu kas, tad tas varētu norādīt uz psihopātijas spektru.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]alefs
2015-02-05 19:58 (saite)
Viss skaidrs, bet kāds tam sakars tieši ar rasismu? Saprotu, ka vienā brīdī šis vārds ir sācis ietvert ko vairāk nekā tikai diskrimināciju uz rases pamata, bet tam taču ir arī kāds pamatojums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-02-05 20:03 (saite)
Par rasismu jau sen sauc cilvēku diskrimināciju uz nenozīmīgu atšķirīgu iezīmju pamata.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alefs
2015-02-05 21:11 (saite)
Bet kāpēc šāda nozīmju paplašināšana? Vai tad nav noderīgi, ja ir vārdi, kas apzīmē konkrētas diskriminācijas formas -- piemēram, uz ādas krāsas pamata (tāpat kā eksistē uz dzimuma, vecuma, u.c. pamata)? Kāpēc nerādīt jaunu vārdu, kas apzīmētu vispārēju diskrimināciju uz citu maznozīmīgu pazīmju pamata?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2015-02-05 21:48 (saite)
Nevar vnk palikt pie diskriminācijas un koncentrēties uz galveno- uz ieraksta domu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2015-02-06 01:31 (saite)
Acīmredzot rasisms tikai uz rases pamata vien ir pārāk maznozīmīga parādība, lai to lietotu tikai tik šaurā nozīmē.

Ja tu esi pētnieks, kas plaši raksta par šīm parādībām, tad, lūdzu, radi jaunus vārdus un terminus.

Bet citādi, pretēji tam, kā daudzi cilvēki domā, vārdiem nav pareizās vai īstenās nozīmes. Tie nozīmē tikai to, kādu domu runātāji tajos ieliek un ko ar tiem saprot klausītāji. Tas nav ne labi, ne slikti – tā vienkārši ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2015-02-06 01:36 (saite)
Vēl jo vairāk, rase ir sociāla konstrukcija, kas ietver cilvēku dalīšanu pēc subjektīvā principa nevis objektīviem kritērijiem. Ādas krāsas nekad nav bijusi vienīgais kritērijs šim iedalījumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gedymin
2015-02-06 11:00 (saite)
Ko tu brīnies. Cilvēki ir gatavi noticēt jebkam, ja vien tas saskan ar viņu ideoloģiju. Case ir point ir pašu krievu ticība savas valsts propagandai. Rietumvalstīs nedzīvo nekādi pārcilvēki, kaut gan daudzi šeit tā labprāt uzskatītu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-02-06 11:50 (saite)
Krievu ticība mums dārgi izmaksā Ukrainā. Bet pasaulē stiprākās armijas aizpriedumi arī neliek justies diez cik omulīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?