extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-07-23 07:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eiropas darbaspēks pret Ukrainu
Poļu zemnieki ir pret Ukrainu, it īpaši pret Ukrainas sagaidāmo pievienošanos ES saimei. Nesen viņi ilgu laiku bloķēja Polijas-Ukrainas robežu, neļaujot ES iebraukt Ukrainas kravas mašīnām.

Kopumā zemnieki ir norūpējušies, ka Ukrainas lētākā lauksaimniecības produkcija ievērojami izkonkurēs Polijas zemniekus, kuriem būs jābankrotē.

Arī daudzi Latvijas zemnieki un autopārvadātāji ir ļoti negatīvi pret ukraiņiem. Viņi apsūdz ukraiņus dempingā un darba atņemšanā vietējiem. ES ir atļāvusi Ukrainas pārvadātājiem darboties ES teritorijā, atzīst Ukrainas autovadītāju apliecības, apdrošināšanu utt.

Vairums zemnieku un darba cilvēku nevēlas Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā.

No kopējā viedokļa Ukrainas augstā konkurētspēja lauksaimniecībā Eiropas Savienībai ir izdevīga. Tas ļautu samazināt izmaksas, nodrošināt lielāku pārtikas drošību par zemākām cenām, zemākas pārtikas cenas patērētājiem, uzlabotu arī Ukrainas ekonomiku. Problēma ir tikai tajā, ka zemnieki Polijā un Latvijā nespēs konkurēt graudu audzēšanā un viņiem nāksies mainīt profilu. Zemnieki ir konservatīvi, un viņiem nepatīk izmaiņas, tāpēc ir liela pretestība. Svarīgi ir, lai ES piešķirtu finansējumu profila maiņai, sniegtu investīcijas un ieteiktu perspektīvākus darbības veidus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2024-07-23 23:16 (saite)
Jā, nu Ukrainas zemes ir laikam uz šobrīdi vismaz stipri auglīgākas par Ņūfaundlendas līmenī esošo Polijas dienvidu galu.

No otras puses, Ukraina patlaban nav saistīta ar tonnu dažādiem ES lauksaimniecības regulējumiem un ierobežojumiem, kas uz to sāks attiekties pēc iestāšanās, līdz ar to gana ticams, ka konkurence gala beigās var nebūt _tik_ liela.

Kas, protams, neizslēdz to, ko tu raksti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-07-24 07:42 (saite)
Diez vai regulējums un ierobežojumi ES lauksaimniecībā ir tik lieli, ka tie nopietni ietekmē konkurētspēju. Visdrīzāk ES konkurētspēju mazina lielās subsīdijas zemniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

?
[info]jan09
2024-07-24 09:36 (saite)
Vai pats vispār esi izaudzējis kaut tomātu? Mosh labāk komentē baletu un operu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Ps
[info]jan09
2024-07-24 09:41 (saite)
Btw, vai esi pamanījis, ka UK ir prasība reģistrēt "mazos" mājputnu ganāmpulkus (līdz 49 galvām)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?