extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-01-12 08:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvija kā nabadzīga Ziemeļvalsts
Visiem patīk ceļojumu apraksti, vai ne? Ceru, ka jums patiks mans pēdējais ceļojums uz Latviju.

Pirmkārt, Rīgā ļoti patika labi attīstītais sabiedriskais transports – pat šajā aukstajā laikā kursēja precīzi pēc saraksta, bija lēts un varēja nokļūt vajadzīgajās vietās. Nevar pat salīdzināt ar to haosu, ko radījuši vilcienu streiki UK.

Vēl jauka bija apkalpošana gan bankā, gan pasu nodaļā. Var ievērojami just atšķirību attieksmē, kāda tā bija agrāk. Darbinieki bija ļoti laipni, atvainojās, ja kaut kas nebija tā. Man sākumā pasu daļa nepieņēma vienu dokumentu no bankas, un banka ļoti labvēlīgi uzreiz uztaisīja citādu dokumentu un pat neiekasēja papildu komisijas maksu. Vēl pat var pieminēt, ka ārzemēs dzīvojošajiem ID kartes dod bez maksas, bet to gan laikam daudzi uzskatīs par pamatiedzīvotāju diskrimināciju.

Sanāca aizķeršanās ar pašapkalpošanas degvielas uzpildes staciju, kad bākā neietilpa cerētais daudzums par skaidrā naudā iemaksāto summu. Pat nepaspēju satraukties, ka būšu zaudējis naudu, kad automāts izdrukāja naudas izmaksas čeku, pret ko citā uzpildes stacijā uzreiz izmaksāja skaidru naudu.

Ar braukšanu sākumā bija pagrūti turēties “nepareizajā” ceļa pusē, bet šķiet, ka citi vadītāji to neņēma ļaunā un palaida mani, kur vajadzēja un ļoti pateicās, kad es palaidu viņus. Sanāca amizanta situācija, gaidot māsīcu pie viņas darba, kad mašīnā jau centās iesēsties divas sievietes. Izrādās, ka viņas bija nobūkojušas taksify (vai kā sauc to koplietošanas taksi servisu) un bija iedomājušās, ka es tieši esmu atbraucis un gaidu viņas :)

Citā vietā Pļavniekos mana noparkotā mašīna bija iesēdusies kupenā. Man nenācās ilgi mocīties, jo drīz pienāca trīs krieviski runājoši puiši un pat bez lūgšanas uzreiz piedāvājās palīdzēt un centīgi izstūma mašīnu, lai es varu braukt tālāk.

Pavadīju arī laiku ar draugiem Latvijas viensētās, bez krāna ūdens vai skalojamām tualetēm. Ko lai šeit vēl piebilst – nabadzīgi cilvēki ir ļoti sirsnīgi. Bet tas lauku skaistums ziemā noteikti ir tā vērts, lai pateiktu nē dzīvei lielpilsētā. :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2017-01-13 07:54 (saite)
mums ir citādāki uzskati par "diezgan".

pie tam, atļaujos izteikt pieņēmumu, ka tev nav bērnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?