extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-02-24 08:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis ir tik smieklīgi, ka nevaru noturēties.

Tur tikai pietrūka apzīmējums antivaxx. Mēs runājam par Latvijas galveno infektoloģi Daci Zavadsku.

https://www.apollo.lv/7966224/tik-pretigi-mate-soka-par-pieredzi-bkus-un-infektologes-attieksmi-pret-balstvakcinu-bernam-komente-dace-zavadska

Var jau būt, ka viņa runāja ar māti augstprātīgi vai agresīvi. Bet visdrīzāk jau ka nē, vienkārši centās būt draudzīga un runāt vienkāršiem vārdiem nevis mediķu žargonā. Šeit visdrīzāk ir iedēstīta ideja, ka tas, kurš atsakās vai vēl sliktāk, cenšas atrunāt no kovida vakcīnas, ir sliktais. Un ja mediķim nav maskas, tad tā ir ne tikai agresija, bet jau konkrēts uzbrukums :D

Šis arī parāda, ka manas domstarpības kovida lietās nekad nav bijušas pret autoritātēm kā tādām. Tās bija pret konkrētu nesaprātīgu politiku, un pamazām šīs autoritātes ir atzinušas un pieņēmušas šos uzskatus. Bez skaļām fanfarām, kas ir saprotami.

Šeit arī tas, ka apzīmējums “pasīvi agresīvs” ir bulšits. Dažreiz tas var būt, bet bez konkrētas definīcijas, jebkuru var apsūdzēt pasīvā agresijā. Tviterī par pasīvo agresiju tika apsūdzēta ginekoloģe, kura bija pajautājusi sievietei, vai viņa ir dzemdējusi, un pēc tam paskatījusies sievietes dzimšanas datumu. Pēc sievietes vārdiem ginekoloģe to darījusi demonstratīvi, ar to liekot viņai nokaunēties. Mēs nezinām, kā bija realitātē, bet speciālisti parasti skatās pacientu datus kā rutīnu. To vienkārši dara, jo tas ir jādara un viss. Ja apmeklētāja to pamanīja, tad vienmēr var iedomāties, ka tas tika darīts demonstratīvi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-02-24 11:11 (saite)
Visa šitā runāšana vienkāršiem vārdiem ir lieta ko es piemēram aptiekās apcērtu saknē. Kāda aktīvā viela, kāds mehānisms? Konkrēts bazars bez blabla.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-02-24 11:15 (saite)
Viņa jau arī pateica – vadlīnijas neparedz.

Bet ar tiem, kas grib konkrēti, var runāt arī šādā līmenī. Lielākajai daļai to nevajag, bet svarīgi tomēr runāt zinātniski ar tiem, kam to vajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-02-24 11:22 (saite)
Nu jā, vadlīnijas arī nav nekāds arguments, man ir vienalga par vadlīnijām mani interesē pacienta organisms un nepieciešamā terapija vai profilakse un kā tas strādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-02-24 11:32 (saite)
Tas ir arguments ārstam. Jo vadlīnijas jau tieši sastāda, balstoties uz zinātniskām atziņām.

Nav katra ārsta spēkos izvērtēt visas šīs zinātniskās atziņas, kuras būs rakstītas uz tūkstošiem lappušu, katram konkrētam pacientam.

Spēja vispārināt un apkopot zināšanas zinātnē ir ļoti svarīgas.

Vadlīnijas ir kā fizikas principi, kas piemēroti praksē. Ja ir atklāts, ka e = mv^2, tad vadlīnija būs, ka jāņem vērā, ka mašīnas bremzēšanas ceļš pieaug kvadrātiski atkarībā no ātruma.

Kāpēc tas tā ir (kāpēc kvadrātiski nevis lineāri), jau ir dziļa ezotērika. Kaut kur internetos Matt Dimon bija izskaidrojis, kā tas izriet no relativitātes teorijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?