extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-07-15 13:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
inflācijas norimšana
Mēs visi zinām, ka ekonomika nav precīza zinātne, bet dažas teorijas ir noderīgākas par citām. Šajā sakarā man bija interesanti izlasīt Noa Smita vērtējumu, kura ekonomikas skola ir bijusi visprecīzākā attiecībā uz inflāciju un tās ierobežojošiem pasākumiem: https://www.noahpinion.blog/p/grading-the-economic-schools-of-thought

Īsumā: visas skolas dabū negatīvu vērtējumu, izņemot mūsdienu makroekonomikas teorijas, kas šoreiz bija nostrādājušas samērā precīzi.

Zems vērtējums bija arī bitkoina hiperinflācijas prognozētājiem. Viņi domā, ka mūsdienu valūtas ir uz sabrukuma robežas un drīzumā mūs gaida hiperinflācija. Ja jūs vēl joprojām apsverat šo teoriju kā nopietnu, tad būtu laiks izmainīt savus pamatpieņēmumus.

Šeit var redzēt, ka daudzus cilvēkus iedvesmo šāda uz satraukumu balstīta pieeja, ka ir gaidāma pilnīga katastrofa jebkurā jomā. Tas bija attiecībā uz kovidu, tagad ir arī attiecībā uz klimata pārmaiņām. Es nedomāju, ka šie cilvēki tik vienkārši atteiksies no savām trauksmes teorijām, bet vēsture nebūs labvēlīga pret viņiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aborigens
2023-07-15 22:02 (saite)
Trauksmes teorijas, labs apzīmējums

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2023-07-15 22:20 (saite)
Inflācija rodas no tā, ka mūsu t.s. ((("elite"))) nepārtraukti uztaisa naudu no zila gaisa, kas nav pamatota ne ar kādu materiālu vērtību un par kuras emitēšanu tā nevienam nav atbildīga. Tā to uztaisa priekš savām vajadzībām un tad visi pārējie, kas nav elite, cieš. Te nekādas ekonomiskas teorijas nav vajadzīgas. Te vajadzīga vainīgo izķeršanas un sodīšana, bet tas grūti izdarāms, kad pēdējie var vienkārši nopirkt veselu valstu politisko eliti.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?