extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-03-19 08:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad Latvija atguva neatkarību, tad bija tāda eiforija, ka ar krievu pasauli viss ir cauri. Latvija droši iet Eiropas virzienā. Bija neskaitāmas problēmas, kā korupcija, nabadzība, attīstības sāpes, bet tas bija sagaidāmi, jo visu jau nevar gribēt uzreiz.

Bija izpratne, ka tas pats notiks arī citās pēcpadomju valstīs. Tagad atskatoties, ir redzams, cik naivs bija šāds viedoklis. Redzam, cik ļoti Ukraina svārstījās – tauta gan gribēja, bet elites vilka atpakaļ. Baltkrievija šo cīņu zaudēja jau pavisam drīz. Šobrīd par Gruziju un Moldovu arī vēl nekas nav skaidrs, jo ir redzams, cik ļoti tur līderi velk atpakaļ uz krievu pasauli.

Vispārīgi arī Latvijā pat starp pilsoņiem ir milzīgs spiediens novērsties no Eiropas un iet atpakaļ uz Krievijas kultūras sfēru. Visi iebildumi par TV Rain aizliegšanu par atbalstu Krievijas armijai Ukrainas karā, ziedu likšana uz iznīcināto okupantu tanku, pretestība atbalstam ukraiņiem ar ieročiem, iznīcinātājiem, signalizēja, ka joprojām vēl sirds velk atpakaļ uz Krieviju.

Latvijas neatkarība pirmajā periodā (1918-1940) ilga tikai 22 gadus. Tagad būs pagājuši 32 gadi kopš tās atjaunošanas (1991-2023). Bija sagaidāms jau lielāks progress iedzīvotāju lojalitātē Eiropas nevis Krievijas kultūrai, bet tās nav. Kad krievi ienāca 1940. gadā, cilvēki gāja un lika ziedus uz okupantu tankiem. Tas pats notiek arī šodien, kaut arī tanks ir iznīcināts. Piemēram, kā var būt tik daudz cilvēku, arī varas pozīcijās, kas neatbalsta Puškina pieminekļa novākšanu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]formica
2023-03-19 10:27 (saite)
ar Puškina pieminekļa novākšanu par maz. Vajag aizliegt Mendeļeveja tabulu!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-03-19 10:31 (saite)
Labs punkts. Eiropā to sauc vienkārši par periodisko tabulu. Tā arī Latvijā to vajadzētu saukt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Periodic_table

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2023-03-19 10:38 (saite)
Formica jau ar savu repliku gribēja paņirgt par Tevi, bet neredzēja tālāk par savu degungalu ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-03-19 10:43 (saite)
Ja paskaties https://lv.wikipedia.org/wiki/%C4%B6%C4%ABmisko_elementu_periodisk%C4%81_tabula

tad tur ir teikts, ka šo tabulu izveidoja Mendeļejevs. Lai gan viņš tiešām veica nozīmīgus atklājumus un ierosināja principiālo ideju, viņa izveidotā tabula, kā parādīts angļu vikipēdijā, vēl ir tālu no mūsdienu versijas, tāpēc nav korekti to saukt par Mendeļejeva tabulu. Tā noteikti ir krievu pašslavināšana, no kuras vajadzētu izvairīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2023-03-19 10:56 (saite)
Formica, kā man šķiet, ir krievs vai vismaz krievmīlis, tāpēc viņš bija domājis, ka ar savu "sarkastisko" komentāru parādīs idejas par visa krieviskā izskaušanu absurdumu. Bet sanāca tieši pretējais viņa iecerētajam - viņš nebija zinājis vai arī bija piemirsis, ka Rietumos Mendeļejeva vārds netiek slavināts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-03-19 11:01 (saite)
Kaut kas līdzīgs ir Puškina pieminekļa aizstāvībā. Jā, viņš ir nozīmīgs krievu dzejnieks, to nevar noliegt. Bet krievi viņu izmanto arī savas impērijas iezīmēšanai. Pret to ir jācīnās. Un ja vēl piemineklis Rīgā uzstādīts nelikumīgi, tad vispār tur nebūtu jādomā – pareizā mēra atbilde būtu: noteikti aizvāksim, pabeigsim pašreiz steidzamos darbus (budžeta pieņemšana vai ugunsgrēka dzēšana vai kas) un tūlīt izdarīsim šo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-03-19 11:39 (saite)
Formica un 3koma14vs007 ir pilnīgi identiski, tikai sēž pretējos grāvjos. Vienam krievi ir izdarījuš visu, otram neko. Abi apgalvojumi ir aplami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-03-19 21:39 (saite)
Ja Rietumi tiešām, būtu izrādījušies benevolentie progresa karaļi, tad, domājams, šāda svārstība nebūtu. Diemžēl, mūsdienu Rietumu pasaule šobrīd atrodas apmēram tur, kur atradās žīdu revolūcijas pārkārtotā Krievija iepriekšējā gadsimta pirmajā pusē.
Kad man bija 20 un es skatījos TV pārraides pa liberālo televīziju, tad man likās, kas viss OK un mēs ejam pareizajā virzienā. Šobrīd Krievija vs US/Rietumi ir Šilo vs Milo..
Viss ir sūds.
Kali Juga!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?