extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-22 09:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vislielākais stulbums ir domāt, ka nevēlēšanos vakcinēties var atrisināt ar piespiedu pasākumiem – vakcīnu mandātiem, atlaišanu no darba, neļaut mācīties augstskolās utt. Pat ja tas strādā, tas ir pilnīgā pretrunā jebkuriem demokrātijas principiem.

Galu galā šie piespiedu pasākumi izgāzīsies, un tad tas tiks pasniegts kā antivakseru uzvara.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2023-01-22 13:31 (saite)
Antivaxeriem nav jādomā par "pēkšņu nāvi dēļ nezināma iemesla", tāpēc tur vairs nekas nav jāpasniedz.

(Atbildēt uz šo)


[info]dombrava
2023-01-22 15:16 (saite)
Jā, stulbums, bet par to runāts daudz, jo vēl 2020. g. beigās Latvijas veselības ministre apsolīja, ka vakcinācija būšot brīvprātīga. Pat ja arī optimistikās prognozes par vakcīnu efektivitāti būtu bijušas pamatotas, nekad neesmu atbalstījusi piespiedu pasākumus. Es iebilstu tikai pret pārspīlējumiem gan no vienas, gan otras puses. Jā, šis bija skumji un sāpīgi, jo es reāli sastapu pāris cilvēku, kuri šī dēļ ņēma akadēmisko vai bija spiesti pamest studijas. Ar darbu daži vēl kaut kā varēja sarunāt un palikt, apejot birojrātiju, ja strādā no mājām...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-22 16:19 (saite)
Bija tā, ka varēja ar izslimošanas sertifikātu, taču tas bija derīgs tikai 6 mēnešus. Reāli izslimošana ir pat vēl efektīvāka, tāpēc nebija jēgas viņiem pieprasīt obligāti vakcinēties pēc šī termiņa beigām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-01-22 19:42 (saite)
Jā, par to bija info un daudz strīdu, un jau toreiz tas šķita bezjēdzīgi, pat ja arī daļa pārslimujušo izslimoja otrreiz. To visu pretīgi atcerēties, vnk šeit ierakstīju, lai neaizmirstu visu to, kādi lēmumi tija pieņemti krīzes situācijā, jo sanāca, ka cilvēkus nevis pasargāja, bet sodīja. Turklāt no tagadnes perspektīvas izskatās vēl absurdāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-22 23:27 (saite)
Nekas nav vēl beidzies. Joprojām ir daudzi, to skaitā ārsti, kas nesaprot pierādījummedicīnu un cenšas apgalvot, ka, piemēram, valkāt maskas sadzīvē (ne tikai slimnīcā) ir efektīvas pret kovida izplatību sabiedrībā. Tas nekas ka pat Ķīnā, kuri visi stingri valkā maskas, ir inficējušies ar kovidu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-01-23 01:17 (saite)
Varbūt tā ir, tik labi nezinu par ārstiem, man pašlaik ir maz sakara ar medicīnu un ārstiem, tāpēc viņu uzskatus nezinu, izņemot zobārstes, jo viņai maska ikdiena arī bez kovida, bet, kad vasarā nācu bez maskas, neaizrādīja. Lielākās klīnikās maska droši vien joprojām obligāta, bet nu tas neliekas tik muļķīgi, kā prasīt sertifikātus darbā un veikalos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?