extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-12 18:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tiem, kas nezina, ar ko var aizstāt kripto valūtas, varu pačukstēt vienu noslēpumu: var atvērt bankas kontu, kurā nauda līdz 100 000 eiro ir apdrošināta bankas bankrota gadījumā. Dažām bankām ir pat mobilā telefona lietotnes, kurās uzreiz var redzēt, kad notiek kāds darījums jūsu kontā, un sekot līdzi konta bilancei. Tāpat bankas piedāvā kredītkartes, kas ļauj droši veikt darījumus ar papildu apstiprinājumu kādā praktiski neuzlaužamā veidā – ar kodu kalkulatoru vai apstiprinājumu no mobilā telefona. Ja tirgotājs jūs piekrāpj un neatsūta solīto preci vai pakalpojumu, tad varat pasūdzēties bankai un jūs saņemsiet šo naudu par neizdevušos pirkumu atpakaļ.

Vai tās nav brīnišķīgas tehnoloģijas? Turklāt komisijas maksājumi vairumā banku ir ļoti zemi, parasti mēnesī ne vairāk par pāris eiro. Ko gan vēl var vēlēties?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-11-12 19:18 (saite)
> Ko gan vēl var vēlēties?

Decentralizāciju, minimizētu izsekojamību, anonimitāti abos transakcijas galos, mērogojamību (scalability), nebūšanu vendor-locked (no valsts kā emitera un no bankas kā pārvaldnieka puses), nebūšanu spiestam atskaitīties "uz augšu", iespēju rīkoties ar valūtas sistēmu kā ar jebkuru citu programmatūru (forkot uz personīgu neatkarīgu versiju, rakstīt savus rīkus darbam ar to), izmantot smart kontraktu dotās iespējas. Droši vien varētu atrast vēl citus piemērus.

(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2022-11-12 20:28 (saite)
Brīva nauda ir diezgan svarīga. Kanādā cilvēkiem, kuri nepiekrīt valdošās partijas politikai, bloķē bankas kontus.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2022-11-12 21:57 (saite)
/Ko gan vēl var vēlēties?/

Lai tava nauda pieder tev un tikai tev - bez jebkādas kontroles no jebkā.

(Atbildēt uz šo)


[info]mapats
2022-11-12 23:51 (saite)
Interesanta tehnofrīku reakcija. Ja kādus divus, trīs gadus viņiem borē, ka nepieciešama decentralizācija un bankas ir sliktie, tad viņiem kautkas sāk pielekt. Cerams, ka neuzsēdīsies uz kautkādu kriptoeiro, kā vienīgo risinājumu.

Par(pret) bankām Tev nepiekrītu, viņas sevi pierādījušas kā neuzticamas un alkatīgas līdz bezjēdzībai ar iespēju korumpēt valdības, lai tās izmantotu cilvēku nodokļu naudu banku glābšanai no bankrotiem(neredzu citu skaidrojumu). Attiecīgi esošā naudas sistēma iet uz beigām, bet jaunas cilvēkiem draudzīgas sistēmas nav pat plānā(kripto par tādu neuzskatu, jo tie var izbeigties jebkurā brīdī). Redzamie plāni ir tikai par valdību kriptovalūtām, kas paredz totālu kontroli.

Es skatos Freigeld virzienā https://en.wikipedia.org/wiki/Freigeld , bet drīzāk apvienojumā ar zelta standartu, vai kautko citu, ko vēl vajag izdomāt. Attiecīgi vietējās naudas sistēmas, līdz valstu reģionu līmenim + zelts(vai kas cits) plašākiem norēķiniem, ir man vēlamais iznākums.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?