extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-12 06:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kriptovalūtu krahs
Es vienmēr esmu bijis pret kriptovalūtām, jo tās vienkārši nav efektīvas no enerģijas patēriņa viedokļa. Tas ir pretrunā zaļo principiem, tāpēc bija neizprotams viņu biežais atbalsts kripto valūtām. Es nesaprotu, kāpēc daudzi racionālisti tās tik ļoti atbalstīja un visādi citādi centās tās popularizēt. Iespējams, ka tas bija kaut kā saistīts ar efektīvā altruisma naratīvu, ka nav svarīgi, kā nauda tiek sapelnīta, galvenais, ka tā tiek sapelnīta un ieguldīta altruistiskos mērķos.

Es nemaz to nezināju, ka SBF bija viens no efektīvā altruisma līderiem. Tagad viņa izveidotā kriptovalūtas birža ir bankrotējusi, un tas jau bija sagaidāms. Kaut kādi kripto aktīvisti vēl paliks un turpinās dzīt sviestu, bet efektīvā altruisma kustībai šis būs liels trieciens. Tas vēlreiz parāda, ka nevienā projektā mēs nedrīkstam atkāpties no esošajām morāles un tiesību normām. Šeit es domāju arī vārda brīvību, kas tika ierobežota kovida un vakcīnu dēļ. Tas viss tika darīts it kā cildenu mērķu vārdā, bet beigās smagi izgāzās, jo jau no paša sākuma bija skaidrs, ka galvenā mirstība no kovida ir veco un smagi slimo cilvēku vidū un nav īpaši atšķirīga no mirstības, ko šiem cilvēkiem rada citas respiratorās saslimšanas, izņemot, ka šoreiz viņi bija īpaši ievainojami, jo iztrūka iepriekšējas imunitātes.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-11-12 07:38 (saite)
Vispirms vēlētos pateikties par vērtīgu papildinformāciju no tavas puses. Tava "lai dzīvo čuhņa!" momenta gaismā piepeši tik daudz kas no taviem tekstiem kļūst pavisam skaidrs. Varu tev piedāvāt sazināties ar Krišjāni, varbūt pat varēsiet likt pamatus anprimu viensētu komūnai kaut kur nekurienes vidū un tad moralizēt duetā no rīta līdz vakaram.

Par kriptovalūtām, savukārt, nesatraucies — tas pēc savas dabas ir multipolārs un distributēts pasākums un ne FTX, ne pat Binance problēmas to nevar paralizēt tādos veidos, pret kādiem ir uzņēmīgas konvencionālās valūtas. Prognozēju, ka šis kritums nav ne ar ko būtisku atšķirīgs no iepriekšējiem, kam ir sekojusi sekmīga atkopšanās un kāpums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-12 07:44 (saite)
Jā, jau rakstot šo ierakstu es iedomājos, ka mani tagad nosauks par “gandrīz Krišjānis!” Es neko nezinu par Krišjāni, un iespējams, ka viņš tiešām bija uzbāzīgs un aizvainojošs cibā, tāpēc bija pelnījis banus. Bet joprojām nesaprotu, kāpēc mana ideja uzcelt nelielu mājiņu laukos būtu kaut kas nosodāms. Es taču skaidri norādīju, ka neesmu arī pret dzīvi dzīvokļos vai galvaspilsētā, jo atkarībā no apstākļiem tās ir ļoti noderīgas lietas. Tomēr čuhņas Latvijā ir jāattīsta, tam arī vairums piekrīt. Ne jau velti Rīgu reizēm dēvē par ūdensgalvu. Tāpēc uzcelt kādu mājiņu čuhņā un tur dzīvot ir ļoti pozitīvs solis, jo veicinās infrastruktūras attīstību perifērijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2022-11-12 10:18 (saite)
Tu skaidrojies ar cilvēku kurš atnāca ierakstīt Tev kautko aizvainojošu, jo ar savu ierakstu trāpīji viņam vārīgā vietā, ko viņš nespēj aizstāvēt ar loģiku un faktiem(maģiskās domāšanas paraugs).

Īsumā - cilvēks atnāca darīt sliktu, bet attiecies pret viņu tik pieklājīgi, kā pret godīgu cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-11-12 11:40 (saite)
Viensēta tālu no visiem ar Toshiba 4S, angāru un helipadu un labām antenām ir lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2022-11-12 10:20 (saite)
Par kripto jau sen atpakaļ rakstīju, ka tā pēc manām domām ir krāpšana, jo apakšā nav reāla seguma.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?