extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-09-27 09:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par bēgļiem
Es domāju, ka Latvijai bēgļi ir vajadzīgi.

Ne jau tāpēc, ka tas būtu morāls pienākums. Šie negribīgie bēgļi, kuri ar šausmām aptver, kādā pasaules bedrē viņi ir nonākuši, ir lielisks atgādinājums pašiem latviešiem, ka viņi ir pasaules bedre.

Patiesība kož acīs, tāpēc arī neviens negrib šos bēgļus. Tikai bēšana no patiesības jau neko labu mums nedos.

Kaut vai fakts, ka cilvēki sašutuši, ka bēgļiem dod pabalstus (kas patiesībā ir smieklīgi mazi), kamēr nabadzīgie vietējie iedzīvotāji pat šo mazumiņu nesaņem. Pirms bēgļu ierašanās reti kurš runāja par mūsu necienīgo izturēšanos pret pašiem latviešiem. Es ceru, ka tagad cilvēki to sāks vairāk apzināties.

Esmu runājis ar kurdu bēgļiem no Irākas. Kad tur ir karš un vardarbība, tad dzīve tur ir slikta. Bet kad ir iestājies miers, pilsētas vajag atjaunot. Tur notiek tāda ekonomikas karsēšana, kāda mums sapņos nav rādījusies. Naftas ienākumi tiek pārdalīti visiem, un algas ir lielas, un cilvēki uzdzīvo un neko sev neatsaka. Viņi ātri tiek pie labiem mājokļiem, brauc labās mašīnās, saņem elektrību gandrīz par velti, tirgus lūzt no labumiem. Viņi tur neknapinās kā cilvēki Latvijā.

Nevajag domāt, ka šī dzīve ir kā rietumos. Tur ir milzīga korupcija, likumu vara ir ļoti vāja. Ja kāds kaut ko sliktu izdara, lielāka iespēja, ka pūlis viņu nolinčos, nekā tiesa ieliks cietumā. Drošības standarti praktiski neeksistē. Rietumnieki negribētu tur dzīvot. Tomēr viņu ekonomiskā solidaritāte par spīti milzīgajai korupcijai ir daudz augstāka. Nu jā, arī politiķi negrib tikt nolinčoti :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tiesibsargs
2016-10-15 15:09 (saite)
ā, tātad tu esi ļoti rasistisks pret latviešiem?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/203561/slaktins-prauliena-pratu-nodzeris-virietis-nogalina-brala-sievu-un-nogriez-vinai-galvu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?