extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-30 22:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ko balsot
Noskatījos pēdējās debates LTV1, kas arī vienīgās debates, kuras esmu skatījies. Pēc izvirzītajiem dalībniekiem arī var vērtēt pašas partijas, jo uz tām būs nosūtīti paši labākie pārstāvji. Pēc viņiem tad arī spriežu, par kurām partijām vispār ir vērts balsot. Pirmais jau ir tas, ka ir jābūt savstarpējai cieņai (jūs jau ziniet, kuri atkrīt šajā punktā).

Tāpat atkrīt visas partijas, kas skaidrā tekstā runāja, ka jūtas aizvainotas, ka neļaus viņiem šeit izglītību un visu pārējo saņemt krievu valodā. Tas ir tāpēc, ka es nepiekrītu, ka reāli dzīvē ir absolūti iespējams panākt, ka tiek ievērotas visu tiesības. Dažreiz šīs tiesības var pārklāties, un tad ir jābūt kopējām vērtībām. Latvijā latviešu valoda ir kopējā vērtība, punkts. Progresīvie ir vismaz tik viltīgi, ka šo Putina atbalstošo retoriku ir piebremzējuši, jo zina, ka vēlētājiem tas nepatiks, bet pārsteidz, ka joprojām ir dažas partijas, kas turpina pieprasīt krievu valodu tiešā tekstā.

Tāpat nav jēgas runāt par partijām, kuras ir barojušās no Krievijas naudas vai vienkārši domā par savu kabatu.

Galu galā par nopietnām balsošanas vērtām partijām es uzskatu tikai četras: JV, A/Par, NA un Konservatīvie.

A/Par daudzi kritizē, bet Pabriks bija vienīgais, kas kaut nedaudz runāja, ka šobrīd ir ļoti svarīga aizsardzība. Es piedodu visas pagātnes kļūdas, bet ja šobrīd jau iet vaļā karš Ukrainā, tad vairs nedomāt par aizsardzību ir pazīme, ka partija vispār nedomā par Latvijas valsti.

JV arī ir daudz trūkumu, bet Kariņš izturējās kā džentelmenis. Par to žetons viņam.

NA arī atbildēja ļoti nosvērti un cieņpilni un runāja par to, ka jābūt labām tiesām. Arī tas ir svarīgs princips valsts attīstībā.

Konservatīvie izpelnījās uzmanību ar izteicienu, ka dažreiz valstij vienkārši jāļauj uzņēmējiem darboties un tad arī ekonomika pati augs. Tas arī reizēm ir svarīgi. Parasti visi grib kaut ko regulēt, kontrolēt, atbalstīt, aizliegt. Kaut kādām normām un vienādiem spēles noteikumiem ir jābūt, bet dažreiz svarīgi ir arī nelikt ceļā pārāk lielus šķēršļus un birokrātiju. Piemēram, mājokļu krīzi var atrisināt, ļaujot vienkārši tos celt, kur tas ir izdevīgi.

Tas arī viss. Izvēle ir jūsu rokās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2022-10-01 08:01 (saite)
Krievi anektēja krievu apdzīvotos Austrumukrainas apgabalus jau pavasarī. Un karš tobrīd arī praktiski beidzās. Tālāk jau bija stīvēšanās un saskaņošanās. Šobrīd turpinās kara tēma, jo ar kaut ko cilvēki ir jābiedē/jāizklaidē (maize un izpriecas), kamēr atkal sāksies kovida tēva, vai elektrības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-10-01 10:10 (saite)
bet reāli mirst cilvēki vai par mata tiesu ir izsprukuši no nāves. bet tas vairāk skar tos, kas ziņas saņem pa tiešo no radiem vai paziņām, kas dzīvo Ukrainā. Ja to sauc par izpriecām, tad varbūt tiešām tas ir sevis sargāšanai no šī ļaunuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-10-01 10:20 (saite)
Ir redzams, ka Putins ir nesakarīgs. Lai gan iespējamība ir maza, bet tomēr ir reāla, ka viņš pirmsnāves agonijā var dot kādu triecienu arī pret Baltijas valstīm. Tāpēc domāt par drošību ir svarīgi. Skaidrs, ka mums par to ir jādomā saistīti ar NATO un ES, bet arī iekšējie lēmumi ir svarīgi. Piemēram, es dzirdēju, ka tagad atņems ieroču nēsāšanas tiesības nepilsoņiem un krieviem ar uzturēšanas atļaujām. Tas ir ļoti neliels solis, bet būtisks, lai krīzes gadījumā pasargātu, ka tos izmanto nelojāli cilvēki.

Ja mēs salīdzinām Latviju ar Ukrainu, tad pēc iedzīvotāju lojalitātes mēs drīzāk esam ne gluži Krima, bet drīzāk Luhanskas apgabals nevis Kijeva. Mums ir ļoti daudz jāstrādā, lai izveidotu sabiedrību, kurā nav itin nekādas lojalitātes Krievijas impērijas centieniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2022-10-01 17:50 (saite)
krievi ir uzticīgi savai valstij un savam prezidentam. kāpēc būtu jāstrādā, lai izravētu viņos nacionālo pašapziņu - tas ir neiespējami un barbariski?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-10-01 22:23 (saite)
Štrunts par krieviem, vispirms ir jāpanāk, lai paši latvieši būtu par 100% lojāli. Šobrīd izskatās, ka daudziem tas viss ir joks, un ir gatavi balsot gan par tiem, kas atvērs robežu krieviem, gan tiem, kas ir kremļa uzpirkti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?