extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-23 22:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ir lietas, kurās es absolūti nepiekrītu Latvijas politikai.

Viena no tām ir atteikšanās piešķirt politisko patvērumu krieviem, kas cenšas aizbēgt no iesaukuma armijā. Pretargumenti ir tādi, ka viņu morālā stāja ir nepietiekama, jo viņi neprotestēja pret karu Ukrainā, bet iebilst tikai pret to, ka pašiem ir jāiet karot. Morālos argumentus parasti piesauc reliģiski noskaņotie. Nav svarīgi, ka šie cilvēki agrāk atbalstīja karu. Svarīgi ir tas, ka viņi ir mainījuši viedokli, un tas ir jāatbalsta. Arī tas, ka patvēruma došana viņiem tiešā veidā traucēs šai mobilizācijai, un arī smadzeņu aizplūde (bēgs pamatā jaunāki vīrieši, kuriem ir izglītība vai augsts ekonomiskais potenciāls) kaitēs Krievijas ekonomikai un mazinās tās spējas. Tas ir tieši tas, ko mēs gribam. Ir ļoti dīvaini darboties pret mūsu pašu interesēm.

Tāpat nav nopietni ņemams arguments, ka šādā veidā rietumu valstīs ieplūdīs Krievijas izlūkdienesta aģenti. Viņiem nav nekādu grūtību iekļūt arī tagad, piemēram, izmantojot feikas identitātes, arī ar Kazahstānas vai Armēnijas pasēm, ja vajadzīgs.

Es ļoti ceru, ka ES kopumā tomēr pieņems krievu bēgļus, kas izvairās no karošanas Ukrainā.

Vēl piebildīšu, ka mēs lielā mērā esam tādi paši, kā šie krievi. Ja rīt Latvijā sāktos piespiedu mobilizācija, lai sūtītu karavīrus palīgā Ukraina, tad cik daudzi no jums to labprātīgi pieņemtu? Es atceros arī tos sajūsmas rakstus, cik ukraiņi ir varonīgi un viņi tāpat uzvar šos krievus. Un vienlaikus cibā bija liels nosodījums pret tiem, kas brīvprātīgi devās ukraiņiem palīdzēt. Zazis tā arī atteicās atbildēt, kāda viņam ir attieksme pret algotņu karavīriem Ukrainā, bet tā vietā tikai sāka kasīties par to, ka es nepareizi lietoju vārdu “algotnis”. Es uzskatu, ka šobrīd ukraiņiem vajag palīdzēt visiem iespējamiem veidiem – ar naudu, ar ieročiem, ar visa veida atbalstu, un arī ar to, ka mēs palīdzam, lai pēc iespējas mazāk krievu tagad tiek iesaukti armijā. Tas arī ietver, ka ir jāpieņem tie krievi, kas cenšas izvairīties no armijas. Jā, tam var būt arī nelielas negatīvas sekas, bet mums ir jāuzņemas vismaz kaut kāds upuris, lai atbalstītu ukraiņus. Šīs sekas var arī mazināt, pieprasot, krievu bēgļiem apgūt latviešu valodu un citādi cenšoties viņus integrēt pēc iespējas vairāk (kas arī nav viegli, bet tomēr ir jādara).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zivs
2022-09-24 00:44 (saite)
Kāds naivums. Piedod, bet no šīm detaļām salikt mums labvēlīgi funkcionējošu mehānismu vienkārši nav iespējams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 00:49 (saite)
Vai tu esi gatavs doties uz Ukrainu karot pret šiem jauniesauktajiem krieviem? Pieņemu, ka tas nepavisam nebūs grūti, jo viņi taču būs pavisam neorganizēti, slikti apgādāti un apmācīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zivs
2022-09-24 01:10 (saite)
Kāds sakars manai gatavībai/negatavībai iet karot, darīt da jebko, kaut vai datorspēles spēlēt, ar to ka, Latvijai uzņemt šos bēgļus ir neatgūstams downgrade? Tu vari, piemēram, karojot UA, sadziedēt to, kā tika izpostīta mūsu valsts nākotne pēc WWII uz gadsimtiem. To vairs nav iespējams atgūt, tikai samierināties ar ratiņkrēslu un cerēt uz fizioterpiju.

Ja gribi palikt pie pēdējā vārda, droši. Tālāk man nav intereses ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 01:16 (saite)
Neuzņemot tos, kas bēg no armijas, tu nosūti viņus uz fronti. Pat ja viņi tur nevienu nenošaus, viņš var palīdzēt loģistikas ķēdē, piegādāt ieročus, vadīt kravas mašīnas utt., ar to vairojot ukraiņu upurus.

Jā, ir risks, ka lielāks krievu daudzums Latvijā ir kaitīgs. Bet tas tomēr nav samērojams ar tūlītēju ukraiņu nāvēm kara laukā.

Šis nav par pēdējo vārdu, bet par to, ka šīs lietas nav līdzvērtīgas. Vispirms ir jāuzvar karš, varbūt jāpanāk pilnīgs Krievijas sabrukums, un pēc tam varēsim kaut vai sūtīt šos krievus atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-24 02:04 (saite)
krievus nevarēs aizsūtīt atpakaļ, jo muh hooman raits
krievi paliks šeit un turpinās būt krtievi, vates kā vates, turpinās uzskatīt sevi par pārākiem, nemācīties valodu un būt par piekto kolonnu
varbūt būs pat dusmīgi uz latviešiem, kas neatbalstīja viņus karā pret ukrainas nacistiem un atradīs ieganstus kāpēc nevarēja piedalīties karā
Tu acīmredzot maz esi dzīvojis Latvijās un vēlo mazāk tev bijuši krievu starp paziņām, lai kaut ko no tā sajēgtu. Labāk patriket jau esošos, cik nu iespējams, nekā ieaicināt vēl no tās zarazas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 02:31 (saite)
Man nav žēl krievu, man ir žēl ukraiņu, kuri tikai cietīs no tā, ka mēs negribam uzņemties nelielas grūtības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-24 13:50 (saite)
Man godīgi sakot pohuj. Visi tur cieš un cietīs. Lai slāvi dara savas slāvu lietas. Mums galvenais nelaist viņus pie sevis un saglabāt valstī, kurā, mēs, latvieši, esam mažoritāte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-09-24 00:46 (saite)
Svarīgi ir tas, ka viņi ir mainījuši viedokli

Nē, viņi nav lol. Viņi tikai papildinās jau tā milzīgo vatņiku piekto kolonnu šeit. Tas, ka viņi ir gļēvulīgi liekuļi, nav iemesls žēlot.

(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2022-09-24 06:19 (saite)
Tas ko tu aicini ir - uztaisīt šeit vēl lielāku Krieviju. Un, ja kāds iemācīsies vietējo valodu, tas nenozīmē, ka viņš kļūs par savas tēvzemes, Krievijas nodevēju.

Šobrīd katru dienu Latvijā iebrauc uz palikšanu 200 krievu, balstoties uz "ģimeņu apvienošanu". Tā arī ir okupācija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 11:52 (saite)
Krievs, kas bēg no iesaukšanas armijā, tomēr ir nedaudz atšķirīgs no tā, kurš šeit ierodas ģimenes apvienošanas dēļ un var būt 100% putinists.

Protams, krieviem ir grūti izkļūt no savas kultūras apziņas par Krieviju kā impēriju. Bet ar kaut ko ir jāsāk, un pirmais solis ir atteikšanās piedalīties impērijas agresijā. Šeit ir vislabākā iespēja sniegt atbalstu un pamazām pārmainīt viņus.

Protams, tas nebūs viegli, bet atteikšanās kaut ko darīt jau arī neko nemaina, bet tikai stāvokli pasliktina.

Jau par ukraiņiem es pieminēju, ka nebija pareizi ukraiņu farmaceitiem uzreiz dot darbu aptiekās, pirms viņi ir apguvuši valodu. Vienkārši ir jāizstrādā šādi valodas/kultūras kursi, kas obligāti jāapmeklē, citādi izraida no valsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2022-09-24 12:54 (saite)
Kāda starpība, vai krievs ir putinists vai jeļcinists?

Krieviem ir augsta nacionālā pašapziņa, viņi aizstāv savu valsti grūtā brīdī. Bet Krievija vienmēr ir uzbrukusi kaimiņiem, gan pie Gorbačova, gan Jeļcina, gan Putina.

Bet ukraiņu farmacēts ir ekonomiskais migrants, kuram būtu jādzīvo Ukrainā un jāceļ sava valsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 12:57 (saite)
Nedomāju, ka cilvēkus var tik vienkārši iedalīt kategorijās. Cilvēki ir sarežģīti, un arī krievi var iegūt saprātīgu attieksmi pret savu valsti un citām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-24 13:55 (saite)
Nē, krievi galīgi nav sarežģīti. 99% skatās Kremļa zvaigznes virzienā un pie pirmās izdevības būs piektā kolonna/nodevēji pret to tautu, kas bijusi pietiekami glupa vai vāja viņus pie sevis pieņemt. Viņi uzskata sevi par izcilu lielu nāciju, kurai ir Dieva dotas tiesības dominēt pār citām. Viņi ir tieši tādi paši kā žīdi, tikai vairāk dzer šņabi un pēc dabas vardarbīgāki, līdzīgi kā melnie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2022-09-24 14:28 (saite)
Krieviem vēl ir tāda lieta, ka inteliģentie uzskata, ka ir bijusi vēsturiska kļūda izplesties aiz Urāliem, ka jau sen vajadzēja ar visiem spēkiem virzīties uz dienvidiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2022-09-24 14:25 (saite)
Vai tik te nav "koloniālā" augstprātība - "arī krievi var iegūt saprātīgu attieksmi pret savu valsti un citām"?
Krieviem ir pilnīgi normāla attieksme pret savu valsti un citām. Ja tantes no LTV domā citādi, tad respektēsim dažādību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 15:02 (saite)
Nav nekur teikts, ka šiem krievu bēgļiem ir jāpaliek Latvijā. Tikpat labi to var risināt ES līmenī, kas šos bēgļus pārsūta, piemēram, uz Vāciju, jo tieši Vācija ir visvairāk atbildīga par to, ka pirka gāzi no Krievijas.

Šeit vienkārši ir tas, ka Latvijai ir robeža ar Krieviju, tāpēc problēma ir jārisina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2022-09-24 15:15 (saite)
Kāpēc bēgļiem?
Bēglis ir opozīcijas cīnītājs, kurš organizē un piedalās demonstrācijās pretdarbībā. Parastais ielas urla, kurš negrib iet armijā, jaunietis, kurš alkst piedzīvojumu, meiča, kura kāro piesūkties vāciešiem - tie jau nav bēgļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 15:18 (saite)
Ja cilvēkam draud risks tikt nosūtītam uz fronti, jo piedalījās pretkara demonstrācijā, tad domāju, ka ir pamats uzskatīt viņu par bēgli, ja viņš izdomā bēgt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-09-24 15:41 (saite)
Ok, bet lai bēg uz Berlīni, kur visus šos pabiras grib. Mums, kā tautai, kas vēl nav tikusi galā ar iepriekšējās okupācijas sekām, jauni okupanti nu točna nav vajadzīgi.

Un vēlreiz atkārtoju speciāli Tev, kas acīmredzami nav stiprs krievu jautājumā - viņi visi, jā visi, pat inteliģentie (tie vēl vairāk) ir latviešu suverenitātes noliedzēji un kā tādi, latviešu dabiskie ienaidnieki. Šajā ziņā nekad nekas nemainīsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?