extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-05 09:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ilgais kovids
Palasīju latviešu tviterus un svētās šausmas, cik daudzi ar dažādiem grādiem, profesoru amatiem un citiem nozīmīgiem tituliem uzstāj, ka bērniem skolās būtu jāvalkā maskas. Viņu pārliecība jau atgādina ivermektīna fanus. Viņi citē dažādus pētījumus (droši vien ar viltotiem datiem) un ārkārtīgi nobijušies no ilgā kovida.

Viņus galīgi nemulsina, ka lielākā daļa bērnu ir jau bijuši inficēti ar kovidu (puse to pat nepamanīja) par spīti visām maskām, testēšanām, karantīnām utt. Ja kāds no šiem dažādajiem pasākumiem būtu palīdzējis, tad tā taču nebūtu, vai ne? Kā var tik ļoti dzīvot savā teorētiskajā realitātē un nespēt to savienot ar reālo pasauli.

Šeit arī zīmīgi, ka viņi nekad nesaka ilgais vai garais kovids, kā būtu latviski – vienmēr, “long covid”, jo laikam iespraužot vārdu angliski, tas šķiet iespaidīgāks.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-09-05 11:53 (saite)
Šeit ir viens tāds komentārs (šoreiz angliski, jo latviešu ir pārāk maz un kāds spētu identificēt personu arī bez vārda, kas būtu privātuma pārkāpums):

I'm jealous of people who manage to have an almost normal life. I live in a constant latent distress who might be devastating me. My 1 year old daughter had a good time by being with her parents 100% of her time but I'm very concerned about her future, both health and mental wise as she will soon need to make friends and have a social life.
I try not to go out and when I do I avoid crowded places and keep far from people without a mask even when outside. I'm sure I'm transmitting my distress to my family. Furthermore, the feeling that my behaviour is not understood and judged extreme by people around me, including colleagues and relatives and maybe my wife, is making me feel more isolated.

I think that this only happens to the western world, where people misunderstood freedom for something else. I have recently been to South Korea and I felt much more at ease there, as for example not wearing a mask in public is considered socially deplorable and you might be reprimanded by other people.

This might be the first time I stated it explicitly, but I think that though not having been infected yet, probably my life got ruined irreversibly.


Daudziem cilvēkiem ir nopietnas, nopietnas mentālās problēmas no bailēm no infekcijas. Ne visi tās uzdrošinās atklāt, bet ir redzams, ka nav tik vienkārši un ir vajadzīga nopietna kampaņa visā sabiedrībai, lai cilvēkus iedrošinātu dzīvot normāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]brookings
2022-09-05 12:09 (saite)
vareetu mainit "but I think that though not having been infected yet, probably my life got ruined irreversibly" uz "but I think that THROUGH not having been infected yet, probably my life got ruined irreversibly."

Es saprotu, ka dazhiem shis virus bija briesmiigs. Tomeer daudziem tas bija nekas - un bailes no tas slimibas ietekmeeja vinju dziivi daudz sliktaak (nekaa virus).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-05 14:59 (saite)
Jā, tā bija.

Kaitējums no panikas jau iepriekš bija paredzams, bet vairums to ignorēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-09-05 20:33 (saite)
Bs par ilgo kovidu = mass formation psychosis. Ilgos kovidus ķer tikai ultravakcinētie, kuru dabiskā imūnsistēma vairs netiek ne ar ko galā. Tāpēc ir visi šie žēlabu saucieni "bet es biju tik paklausīgs, es sašpricēju sevī visu, ko man lika - kāpēc es katru otro mēnesi slimoju weeeee"

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?